Σκόρερ Παπουλής και ΟΦΗ… μερακλής! (videos+photos)

Σκόρερ Παπουλής και ΟΦΗ… μερακλής! (videos+photos)

Χάρη στο πέμπτο γκολ του Φώτη Παπουλή και τις σωτήριες επεμβάσεις του Πολυχρόνη Βεζυρίδη στο πρώτο ημίχρονο, ο ΟΦΗ επικράτησε και του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (1-0) και πλέον βρίσκεται μόνος 5ος στη βαθμολογία της Super League κάνοντας όνειρα Ευρώπης.

Το βράδυ του Σαββάτου, τις τσικουδιές στο Ηράκλειο θα τις κερνούν οι Ομιλίτες και όχι οι Εργοτελίτες! Ο ΟΦΗ θυμίζει κάτι από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, καθώς έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας. Κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για τέταρτο σερί παιχνίδι, πήρε την τέταρτη διαδοχική νίκη και πλέον φιγουράρει μόνος 5ος στη βαθμολογία έχοντας κάθε δικαίωμα να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα. Οσο για τον Εργοτέλη, το πάλεψε παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, οι παίκτες του όμως δεν είχαν την ψυχραιμία να τελειώσουν εύστοχα κάποια από τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησαν.  

Είχε Παπουλή και Βεζυρίδη

Το ντέρμπι της Κρήτης ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Όμορφη ατμόσφαιρα στις κερκίδες, ήλιος στον ουρανό του Ηρακλείου και καλή διάθεση από τις δύο ομάδες από τα πρώτα λεπτά. Και το πιο σημαντικό; Γρήγορο γκολ. Αν και ο Εργοτέλης ήταν πιο κινητικός και δραστήριος στο ξεκίνημα, ο ΟΦΗ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση. Οι Δάρλας και Γιοβάνοβιτς μπερδεύτηκαν – με ευθύνη κυρίως του πρώτου – και άφησαν τη μπάλα να φτάσει στα πόδια του Παπουλή. Ο βραχύσωμος ακραίος του ΟΦΗ την κατέβασε με άψογο κοντρόλ και χωρίς δεύτερη σκέψη επιχείρησε το σουτ από θέση πλάγια δεξιά και λίγο μέσα στην περιοχή. Η μπάλα δεν πήγε στη γωνία, αλλά ο Πίρσον δεν είχε καλό οπτικό πεδίο, με αποτέλεσμα με την απόκρουσή του να τη στείλει στην αριστερή του γωνία.

Το γκολ αυτό βοήθησε στο να ανοίξει το ματς με τον Εργοτέλη να αναλαμβάνει πλήρως τα ηνία. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου οπισθοχώρησαν παρά τις συνεχείς φωνές του προπονητή τους να κρατήσουν μπάλα και μέτρα στο γήπεδο και οι αντίστοιχοι του Νίκου Καραγεωργίου άρχισαν να πιέζουν. Αν μάλιστα δεν πετύχαιναν τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη σε τόσο καλή μέρα ή έστω αν ο Κουτσιανικούλης ήταν πιο εύστοχος, θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει πολύ γρήγορα. Κι αυτό γιατί έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 18’, ο Γιαλούσης επιχείρησε γέμισμα από δεξιά και ο Κουτσιανικούλης με άλμα… α λα Σοτομαγιόρ νίκησε τον Μπούρμπο και έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, για να δει τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να πέφτει εντυπωσιακά στη γωνία του και να αποκρούει με υπερένταση. Στο 23’, δε, ο «Κούτσια» βγήκε φάτσα με τον Βεζυρίδη έπειτα από μαγική κάθετη του Λεάλ, πλάσαρε με τη μία, ωστόσο ο πολύπειρος τερματοφύλακας είχε ήδη κάνει έξοδο και κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια.   

Στα είκοσι και κάτι λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο Εργοτέλης στριφογυρνούσε έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερα απειλητική κατάσταση. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προτίμησαν να κλείσουν τους χώρους και να παίξουν στην κόντρα, σε καμία όμως από τις λιγοστές αντεπιθέσεις τους δεν έφτασαν έστω κοντά στο 2-0.  

Παρόμοια εικόνα χωρίς ευκαιρίες

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Εργοτέλης συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να ελέγχει τον ρυθμό, ωστόσο ήταν πολύ φλύαρος στην τελική προσπάθεια. Ο Νίκος Καραγεωργίου αποφάσισε να ρισκάρει και στο 60’ πέρασε στο παιχνίδι τον Κατσικοκέρη αντί του Κυριακίδη. Φευ… Η ομάδα του δεν μπόρεσε να «αγχώσει» τον Βεζυρίδη και γι αυτό «ευθύνεται» και η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά των παικτών του ΟΦΗ. Κι όχι μόνο δεν φλέρταρε με την ισοφάριση ο Εργοτέλης, αλλά κινδύνεψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα. Ας… όψεται ο Σίσιτς, ο οποίος στο 71’ έπιασε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κάλαϊτζιτς, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Πίρσον που δεν είχε πάρει… χαμπάρι τι γινόταν.

Ο ΟΦΗ κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα με σχετική ευκολία σε ένα κρητικό ντέρμπι από το οποίο δεν έλειψαν και τα νεύρα. Η δεύτερη κίτρινη που αντίκρισε στις καθυστερήσεις ο Κουτσιανικούλης από τον Σπάθα, εξόργισε τον Νίκο Καραγεωργίου που μπήκε μαινόμενος στο γήπεδο για να διαμαρτυρηθεί. Ηταν το αλατοπίπερο σε ένα ανιαρό κατά τα άλλα δεύτερο ημίχρονο.

Δείτε το «χρυσό» γκολ του Παπουλή, το οποίο έκρινε το ντέρμπι του Ηρακλείου

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ERGOTELIS_OFI_040212{/akamai}


Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Εργοτέλης – ΟΦΗ

Σκόρερ Παπουλής και ΟΦΗ… μερακλής! (videos+photos)



Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»
Παναθηναϊκός: «Στο στόχαστρο ο Αντώνης Παπαδόπουλος της Ντόρτμουντ»
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
«Στροφή» στους Έλληνες από τις μεγάλες ομάδες της Super League!
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved