«Καταιγίδα» ο ΠΑΣ, «βούλιαξε» την Κέρκυρα (photos + videos)

«Καταιγίδα» ο ΠΑΣ, «βούλιαξε» την Κέρκυρα (photos + videos)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε (2-1) για πρώτη φορά στην Κέρκυρα σε επίπεδο πρωταθλήματος και έκανε άλμα παραμονής.

Ήταν να μην πανηγυρίσει νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα… Οι Ηπειρώτες έπειτα από το τρίποντο – ανάσα σε βάρος του Αστέρα Τρίπολης, το πρώτο με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, έφυγαν νικητές και από την… τροπική Κέρκυρα και το γειτονικό ντέρμπι με τους Φαίακες. Έτσι, ξέφυγαν πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ υπερτερούν και στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας.

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου στην 9η έξοδό του φρόντισε να πανηγυρίσει το πρώτο «διπλό» το οποίο μάλιστα ήταν ιστορικής σημασίας. Βλέπετε, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε νικήσει τους «κυανέρυθρους» εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Μοναδική επικράτησή του ήταν για το Κύπελλο στις 10 Σεπτεμβρίου 1972! Πλέον, οι ελπίδες για σωτηρία αναπτερώθηκαν, ενώ η Κέρκυρα βουλιάζει…

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε την έκπληξη σε ό,τι αφορά στο αρχικό σχήμα και παρέταξε την ομάδα του χωρίς σέντερ φορ. Έπειτα από ένα… αγχώδες πρώτο πεντάλεπτο ο ΠΑΣ πήρε μπροστά και με εξαιρετικούς συνδυασμούς έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος 2-0! Στο 19’ ο Ντε Βινσέντι πάσαρε στον Βάντερσον, ο αριστερός μπακ των Ηπειρωτών σέντραρε με το αριστερό και ο Ζαραδούκας με αριστερό βολέ πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στη Super League!

Οι γηπεδούχοι γνώριζαν ότι έπρεπε να φύγουν νικητές από το ντέρμπι αν ήθελαν να αναπτερώσουν τις ελπίδες σωτηρίας, όμως δεν δημιούργησαν την παραμικρή απειλή στην εστία του Κηπουρού. Η μπάλα σπάνια έφτανε στον μοναδικό προωθημένο Μαρτίν και το έργο των Φαιάκων έγινε πιο δύσκολο στο 42’, όταν ο Μπεσέρα έκανε το 2-0 και πανηγύρισε το τρίτο του γκολ σε βάρος της ομάδας του Ιονίου (ένα σε φιλικό προετοιμασίας και ένα στον πρώτο γύρο).

Ο Ντε Βινσέντι έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Πάντο, αυτός πάσαρε αριστερά στον Μπεσέρα και ο Αργεντινός με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χάβι Γκράθια ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει και έβαλε δεύτερο επιθετικό τον Ιωάννου στο πλάι του Μαρτίν. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έψαχναν ένα γρήγορο γκολ για να μπουν ξανά στο παιχνίδι και τα κατάφεραν στο 55’ έπειτα από αδράνεια όλης της αμυντικής γραμμής των φιλοξενούμενων. Έπειτα από σέντρα από αριστερά ο Καλαντζής σούταρε, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ζαραδούκα, έγινε εκ νέου κάτοχός της και με σουτ μείωσε σε 2-1.

Ο Γκράθια προσπάθησε να τονώσει τη μεσοεπιθετική γραμμή με την είσοδο του Μπάρκογλου, την ίδια στιγμή που ο Αναστασιάδης έψαχνε λύσεις για να κρατήσει το 2-1 έπειτα και από την αποβολή του Λίλα με 2η κίτρινη κάρτα στο 69’. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Μπεσέρα με σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.

Από το 65’ και μετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων εμπόδιζε η ισχυρή χαλαζόπτωση, όμως ο Κουκουλάκης δεν διέκοψε το ματς. Οι Φαίακες, πάντως, με παίκτη παραπάνω είχαν την πρωτοβουλία και στο 76’ ο Πάντος φάνηκε να ανατρέπει τον Μαρτίν. Χωρίς διαμαρτυρίες ο Κουκουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα, όμως κάτι ο Κηπουρός είπε «όχι» στην κακή εκτέλεση του Γραμμόζη και κράτησε τον ΠΑΣ σε θέση οδηγού μέχρι το φινάλε.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης στην Κέρκυρα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_KERKIRA_GIANNENA_040212_{/akamai}

 

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα.

«Καταιγίδα» ο ΠΑΣ, «βούλιαξε» την Κέρκυρα (photos + videos)



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved