Λίνο: «Με συγκέντρωση για νίκη επί του Ολυμπιακού»

Λίνο: «Με συγκέντρωση για νίκη επί του Ολυμπιακού»

Συγκέντρωση για να έρθει η νίκη επί του Ολυμπιακού θέλει ο Λίνο, ο οποίος, πάντως, αναγνώρισε τις δυσκολίες του αγώνα.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε στη Nova για το προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ και αυτό που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ, ενώ απάντησε και στις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στη Βραζιλία.

-Πως εξηγείται η μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ από τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο σε αυτόν της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ;

«Ήμασταν πολύ στεναχωρημένοι που δεν περάσαμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, πάρα πολύ στεναχωρημένοι. Ξέραμε πως έχοντας τρεις ημέρες μπροστά μας να ανασυγκροτηθούμε για τον συγκεκριμένο αγώνα με την ΑΕΚ έπρεπε να συγκεντρωθούμε γιατί ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε πολύ δύναμη, πως όλοι διαθέτουμε ισχυρούς χαρακτήρες σαν ποδοσφαιριστές και για αυτό καταφέραμε να επικρατήσουμε των αντιπάλων μας.

Και μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα όταν είμαστε πολύ δυνατοί. Σίγουρα ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, γνωρίζαμε πως η ΑΕΚ είναι μια πολύ συγκεντρωμένη ομάδα αλλά τα καταφέραμε. Πετύχαμε να πάρουμε μια δύσκολη και σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ. Ακολουθεί μια αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, μια ομάδα πάρα πολύ δύσκολη, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, να μειώσουμε τη βαθμολογική απόσταση που μας χωρίζει από τις προπορευόμενες ομάδες. Ξέρουμε τη δυσκολία του αγώνα αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να νικήσουμε».

-Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ έχει την «πολυτέλεια» μιας ολόκληρης εβδομάδας να δουλέψουν σε κανονικούς ρυθμούς, δίχως εμβόλιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πόσο ανάγκη την είχε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του για να ξεκουραστούν σωματικά και ψυχολογικά;

«Τώρα τελευταία παίζουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια. Ήταν πολύ καλή ξεκούραση η εβδομάδα όπως εξελίχθηκε. Τον Ιανουάριο, που το πρόγραμμα ήταν πολύ βαρύ, υπήρξαν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που επιβαρύνθηκαν, περιπτώσεις τραυματιών αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.

Αυτή η εβδομάδα μας βοήθησε να ξεκουραστούμε, όμως την εκμεταλλευτήκαμε και για να βελτιώσουμε πράγματα που μας χρειάζονται περισσότερο για αγώνες κόντρα σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Είναι δύσκολο παιχνίδι και είτε κάνουμε είτε δεν κάνουμε προπόνηση οφείλουμε να έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση και να διαθέτουμε την απαιτούμενη θέληση για να το κερδίσουμε».

-Γνωρίζοντας τον αντίπαλο, που πιστεύει πως μπορεί να κριθεί μια τέτοια αναμέτρηση;

«Είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, το γνωρίζουμε κι από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πολύ ικανός αντίπαλος, ξέρουμε πως έχει πολλά καλά στοιχεία ως σύνολο, όπως κι εμείς. Αυτό που μετράει περισσότερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η συγκέντρωση, δηλαδή το ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος σε αυτά που θέλει στον αγώνα της Κυριακής κι όποιος το καταφέρει σίγουρα θα κερδίσει. Κι αυτός θέλουμε να είμαστε εμείς. Είμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και τη χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη».

-Επειδή πολλά γράφονται αναφορικά με το μέλλον του, άλλα στην Ελλάδα και διαφορετικά στην πατρίδα του τη Βραζιλία, πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;

«Αυτό που σίγουρα σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι οι αγώνες που έχουμε να παίξουμε τώρα. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένος μόνο σε αυτά. Όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου το καλοκαίρι θα δούμε. Έχουν ακουστεί πολλά πράγματα, αλλά αυτό που μ' ενδιαφέρει εμένα και σ' ότι αφορά τη συνεργασία μου με τον ΠΑΟΚ είναι σε πρώτη φάση να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο το καλοκαίρι. Σίγουρα θέλω να γυρίσω στην πατρίδα μου αλλά για... διακοπές. Κι όταν γυρίσω με το καλό θα μιλήσω με τη διοίκηση για το μέλλον μου. Η όποια απάντηση έχω να δώσω αυτή τη στιγμή είναι στο γήπεδο».



Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved