Πεσέιρο: «Ικανότατος προπονητής ο Φερέιρα»

Πεσέιρο: «Ικανότατος προπονητής ο Φερέιρα»

Το εγκώμιο του Ζεσουάλδο Φερέιρα έπλεξε ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και συμπατριώτης του, Ζοσέ Πεσέιρο, χαρακτηρίζοντάς τον ως ικανότατο προπονητή, ενώ δήλωσε πως τον ζηλεύει.

Μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα, ο Πεσέιρο αναφέρθηκε επίσης στους Σιμάο και Νίνη, δύο ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ο ίδιος. Αναλυτικά, η συνέντευξή του:

-Παρακολουθείτε καθόλου την παλιά ομάδα σας;

«Φέτος έχω δει ένα δύο ματς στην τηλεόραση. Μέχρι τώρα τα πάει μια χαρά. Είναι στην 1η θέση με πέντε βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, αν και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε σχέση με τον αντίπαλο του. Ξέρω ότι πέρασε περιπέτειες το καλοκαίρι. Έχει μια νέα ομάδα και ως τέτοια θέλει υπομονή».

-Είναι δημιούργημα ενός συμπατριώτη σας. Ποια η άποψη σας για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα;

«Τον ξέρω καλά. Τον είχα δάσκαλο στην σχολή προπονητών. Έχει συμβάλει τα μέγιστα στην επανάσταση που έγινε στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Έχει δουλέψει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας. Εργάστηκε ακόμα στο Μαρόκο και στην Ισπανία. Έχει πολλές παραστάσεις από το ποδόσφαιρο και το κυριότερο ξέρει να τις μεταδίδει στους παίκτες».

-Εντύπωση προκαλεί το ότι κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα δίχως να διαθέτει πολλά χρήματα...

«Ο Ζεσουάλδο είναι ικανότατος μάνατζερ. Τα κατάφερε ενώ η ομάδα είχε μείνει χωρίς πρόεδρο και τεχνικό διευθυντή. Σίγουρα είχε βοήθεια από το υπόλοιπο διοικητικό σταφ, αλλά το βέβαιο είναι ότι έχει κάνει φανταστική δουλειά. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και στην Μπράγκα. Το ότι η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο το οφείλει σε αυτόν».

-Ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα εσχάτως θυμίζει πολύ τον δικό σας Παναθηναϊκό. Κερδίζει με 1-0 τα παιχνίδια του...

«Πάντα λέω πως αν δεν μπορείς να κερδίζεις με 2-0 καλό είναι και το 1-0. Δεν ξέρω τη σημερινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Ούτε τους παίκτες ούτε τα χαρακτηριστικά τους. Μια καινούργια ομάδα, που αναπόφευκτα έχει πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της, δεν μπορεί να πετά. Ούτε η Ρεάλ μπορεί να το κάνει αυτό. Το επιθετικό στυλ χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να περάσει στην ομάδα από ό,τι το αμυντικό».

-Ναι, αλλά ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν σημείωσε αρκετά γκολ...

«Το σημαντικό είναι να κερδίζεις. Ανεξάρτητα από το πως παίζεις. Είναι αλήθεια ότι η άμυνα δίνει τίτλους, ενώ η επίθεση θέαμα. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα βγεις στην επίθεση. Σημασία έχει να μπορείς να κρατάς μια ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές και να μην απειλείσαι».

-Τι αναμνήσεις έχετε από τον Παναθηναϊκό;

«Θυμάμαι, πολεμήσαμε για τον τίτλο, ήμασταν πρώτοι λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος αλλά η ομάδα έπαιξε άσχημα στην Ξάνθη και τον ΟΦΗ και αυτά τα αποτελέσματα στοίχισαν. Ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή είχε πολύ καλή ομάδα και πάντα τον κόσμο δίπλα του. Εμείς όχι. Οι οπαδοί μας είχαν πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη και δεν υπήρχε η ανάγκη συσπείρωση για τη μάχη. Αντιμετωπίσαμε πολλά εσωτερικά προβλήματα. Το γήπεδο ούτε καν μισογέμιζε. Ήμασταν πρώτοι και παίζαμε μπροστά σε 9.000 θεατές».

-Ο Φερέιρα έχει την απόλυτη στήριξη της εξέδρας στις μέρες μας.

«Τον ζηλεύω. Χαίρομαι που μαθαίνω ότι οι οπαδοί βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας και του Ζεσουάλδο. Έτσι, πάντα πρέπει να γίνεται...»

-Ο Σιμάο, τον οποίο εσείς φέρατε στον Παναθηναϊκό, έχει κάνει μεγάλη πρόοδο αυτά τα χρόνια. Νιώθετε δικαιωμένος;

«Ο Σιμάο μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που τον είδα. Εγώ του έδωσα την ευκαιρία να παίξει στον Παναθηναϊκό. Μας τον είχε συστήσει ο φίλος μου Κάρλος Κεϊρόζ. Είχε έρθει ως σέντερ μπακ, εγώ τον μετέτρεψα σε αμυντικό χαφ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρόοδο που είχε».

-Ενας άλλος νεαρός παίκτης που συνεργαστήκατε, ο Νίνης, ετοιμάζεται να πάει στο εξωτερικό. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει;

«Ο Νίνης είναι καλύτερα τώρα; Γιατί έχω πληροφορηθεί τον σοβαρό τραυματισμό του. Τι; Πάει στην Ιταλία; Δεν το ήξερα. Μπράβο του. Ο Νίνης έχει ταλέντο, ποιότητα και φαντασία στο παιχνίδι του. Σε όποιον αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο θέλει να βλέπει παίκτες όπως ο Νίνης. Όμως για να σταθείς στην Ιταλία χρειάζεται να έχεις δύναμη και να παίζεις με ένταση, θα πρέπει να προσαρμοστεί στις συνθήκες του ποδοσφαίρου εκεί. Αναμφίβολα όμως έχει την ποιότητα...»

-Ίσως θα έχετε πληροφορηθεί για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από τη Σαουδική Αραβία για τον Παναθηναϊκό. Έχοντας δουλέψει σε αυτήν τη χώρα, τι συμβουλεύετε;

«Είχα διαβάσει πριν από 4-5 μήνες για το ενδιαφέρον των Αράβων. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η υπόθεση; Γιατί; Καθυστερεί ο νόμος για τους ξένους επενδυτές; Πώς; Η Ελλάδα, η Πορτογαλία έχουν ανάγκη από χρήματα, θα πρέπει να ξέρετε πάντως ότι οι Άραβες θέλουν τον χρόνο τους για να κλείσουν μια δουλειά».

-Όμως ο χρόνος πιέζει καθώς λεφτά δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΠΑΕ...

«Δεν πίστευα ποτέ πως ο Παναθηναϊκός θα έφτανε στο σημείο να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα...»

-Πώς σκέφτεστε το μέλλον σας; θα δουλεύατε ξανά στην Ελλάδα;

«Έχω καμιά 15αριά προτάσεις από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Εμιράτα, την Τουρκία, αλλά και από την Πορτογαλία. Δεν έχω αποδεχθεί καμία, γιατί θέλω να αναλάβω μια καλή ομάδα στην Ευρώπη. Μια ομάδα που θα έχει βλέψεις για τίτλους. Γιατί όχι από την Ελλάδα; Αν μου τηλεφωνήσει μια καλή ομάδα, θα το σκεφτώ».



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved