Κωστίκος στο Onsports: «Ντέρμπι, χωρίς… σερίφη στην Τούμπα»

Κωστίκος στο Onsports: «Ντέρμπι, χωρίς… σερίφη στην Τούμπα»

Στο συρτάρι κράτησε ο Γιώργος Κωστίκος το... αστέρι του σερίφη, ενόψει του ντέρμπι (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός) της Τούμπας. Ο πρώην τεχνικός του «Δικεφάλου» δεν «βλέπει» φαβορί και έβαλε - μέσω του Onsports - τις δικές του πινελιές στο... κάδρο του αγώνα.

Ο παλαίμαχος διεθνής επιθετικός, που στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα, τόσο του «Δικεφάλου» όσο και των «ερυθρολεύκων», σκιαγράφησε τα προφίλ των δύο αντιπάλων, σχολίασε την «σκακιέρα» των προπονητών (Μπόλονι, Βαλβέρδε) μαζί με την κριτική που αμφότεροι δέχονται στις τοπικές... κοινωνίες και παράλληλα, εξέφρασε την γνώμη του και τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στον ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο»

- Τι περιμένετε από το ντέρμπι της Τούμπας; Ποιοι είναι οι παράγοντες και τα στοιχεία που θα «σημαδέψουν» το παιχνίδι και θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα;

«Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο ματς όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οι δύο αντίπαλοι έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει υπό την πίεση του αποτελέσματος. Η νίκη είναι μονόδρομος, προκειμένου να παραμείνει κοντά στον Παναθηναϊκό κι αυτό είναι κάτι που θα του δημιουργήσει επιπρόσθετο άγχος.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μία μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα. Ο φετινός ΠΑΟΚ διακρίνεται για το ομαδικό πνεύμα του, ενώ στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

- Θα αποτελέσει βαρόμετρο για την εικόνα του αγώνα η απόδοση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών;

«Ένα ενδιαφέρον στοιχείο θα σίγουρα η διαφοροποιημένη άμυνα του ΠΑΟΚ, συγκριτικά με αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Λαμβάνοντας υπόψιν τους νεαρούς παίκτες (Γλύκος, Κατσικάς, Σταφυλλίδης ή Αποστολόπουλος), οι οποίοι αναμένονται να βρίσκονται στην ενδεκάδα, θα έλεγα ότι η άμυνα αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός δεν ικανοποιεί με την συνολική απόδοσή του στους τελευταίους αγώνες. Θεωρώ πως η περσινή ομάδα ήταν καλύτερη. Η εικόνα του στο γήπεδο δεν είναι ανάλογη με το μπάτζετ και τα ονόματα των παικτών του, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν κάνουν την διαφορά».

«Κριτική για τις μεταγραφές στον Βαλβέρδε»

- Συνεπώς, δικαιολογημένα ο Ερνέστo Βαλβέρδε γίνεται συχνά πυκνά αντικείμενο σκληρής κριτικής;

«Νομίζω πως αυτό έχει περισσότερο σχέση με τις επιλογές των παικτών που ήρθαν με μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι και λιγότερο για τις καθαρά αγωνιστικές επιλογές του. Κι αυτό, συμβαίνει διότι με τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει ο Ολυμπιακός για την ενίσχυσή του, θα μπορούσαν να είχαν πάει σε καλύτερες επιλογές».

- Ούτε ο Λάσλο Μπόλονι, πάντως, έχει αποφύγει το στόχαστρο της κριτικής…

«Πρόκειται για έναν εκκεντρικό χαρακτήρα. Προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο φιλοσοφίας που τα τελευταία χρόνια έφερε την σφραγίδα του Φερνάντο Σάντος. Αυτό όμως, δεν γίνεται από την μία ημέρα στην άλλη. Εν μέρει τα ΄χει καταφέρει, χρειάζεται ωστόσο και άλλο χρόνο προκειμένου, να μεταλαμπαδεύσει στην ομάδα το ποδόσφαιρο του ελέγχου και της κατοχής. Τώρα, μάλιστα και δεδομένων των αλλαγών που γίνονται στο ρόστερ, θα χρειαστεί ακόμη περισσότερο χρόνο».

- Η «καυτή» ατμόσφαιρα στις εξέδρες της Τούμπας θα παίξει ή όχι κάποιο ρόλο;

«Πάντα παίζει ρόλο η συμπαράσταση του κόσμου. Κυρίως, όμως, θα εξαρτηθεί από την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ, να δώσει στους οπαδούς το ερέθισμα και το έναυσμα να… συμμετέχουν και να τον σπρώξουν προς τη νίκη».

«Ο ΠΑΟΚ ψάχνει την ταυτότητά του»

- Ποια είναι η πρώτη γεύση από την μετά – Βιεϊρίνια εποχή στον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση διαφοροποίησης του αγωνιστικού και διοικητικού σχήματος με συνέπεια να ψάχνει να βρει την ταυτότητά του. Φυσικό επακόλουθο αποτελούν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, από την στιγμή που παράλληλα με τις υποχρεώσεις της τρέχουσας σεζόν, προετοιμάζεται και για την επόμενη μέρα».

- Βγαίνει κερδισμένος από το «κούρεμα» του μέσου όρου ηλικίας και τις ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά;

«Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και με την αφερεγγυότητα που το μαστίζει, οι καλοί ξένοι παίκτες δύσκολα πλέον θα έρχονται στην Ελλάδα. Ολες οι ομάδες και όχι μόνο ο ΠΑΟΚ, δεν έχουν άλλη επιλογή από την αξιοποίηση των νεαρών παικτών. Οφείλουν να ρίξουν βάρος στην παραγωγή, διότι μόνο έτσι μπορεί να σταθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Σύμφωνοι, αλλά και 27 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα δεν είναι πολλά για μία ομάδα της δυναμικής του ΠΑΟΚ;

«Σαφώς και είναι πάρα πολλά. Μην ξεχνάμε, όμως, πως το βασικότερο ρόλο το παίζει το οικονομικό και οι δυνατότητες του ΠΑΟΚ είναι μειωμένες στο συγκεκριμένο τομέα».

«Εξειδικευμένα και ικανά στελέχη χρειάζεται ο ΠΑΟΚ»

- Τι αλλάζει στον ΠΑΟΚ έπειτα από την αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία της ΠΑΕ;

«Επί της ουσίας, δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές. Ο Ζήσης ήταν μαζί με τον Θόδωρο, αποτελεί προϊόν του ΠΑΟΚ και γνωρίζει τα προβλήματα της ομάδας. Συνεπώς η διαδοχή είναι καθ΄όλα ομαλή».

- Ποια συμβουλή θα δίνατε στο νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ;

«Ο Ζήσης είναι ικανός και ξέρει τι πρέπει να κάνει για την επιβίωση και ανάπτυξη του συλλόγου. Προτεραιότητά του αποτελεί η οργάνωση της ομάδας σε διάφορους τομείς, που έχουν σχέση με το διοικητικό και το αγωνιστικό κομμάτι. Νομίζω πως είναι απαραίτητη η στελέχωση της ΠΑΕ από εξειδικευμένα και ικανά στελέχη. Να γίνει ο ΠΑΟΚ περισσότερο εταιρία όπως συνηθίζει να λεει και ο ίδιος».



Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved