Φουρλάνος: «Προσηλωμένοι στον στόχο μας»

Φουρλάνος: «Προσηλωμένοι στον στόχο μας»

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί προσγειωμένος και προσηλωμένος στο στόχο του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Σπύρο Φουρλάνο.

Ο νεαρός μέσος των «πράσινων», σε συνέντευξη του στην κάμερα της «Nova» υποστήριξε πως το «τριφύλλι» δεν θα πρέπει να σκέφτεται το +5 που έχει από τους διώκτες του. Παράλληλα, μίλησε για την ομάδα του Λεβαδειακού, όπως και για την «μάχη» του τίτλου και που θα κριθεί.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σπύρου Φουρλάνου:

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία η αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό;

«Πιστεύω πως θα είναι εξίσου δύσκολο το παιχνίδι, όπως και στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι, καθώς έχουμε ξαναπαίξει απέναντι στον Λεβαδειακό. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας και θα πάμε συγκεντρωμένοι, με την ίδια δυναμική, ώστε να κερδίσουμε και αυτό το ματς».

Κρύβει κινδύνους αυτό το παιχνίδι;

«Πιστεύω πως αν δεν έχουμε την ίδια σοβαρότητα που έχουμε δείξει σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέσα στον Γενάρη, μπορεί να εμφανιστούν κάποιοι κίνδυνοι. Αλλά πιστεύω στην ομάδα και στον χαρακτήρα της και δεν πιστεύω πως θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα».

Είναι αβαντάζ η διαφορά των πέντε βαθμών, η καλή ψυχολογία και το σερί των νικηφόρων αγώνων;

«Από τη μια πλευρά, μας δίνει μεγαλύτερη άνεση και ψυχολογική ανάταση, αλλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τη διαφορά, γιατί τέτοιες διαφορές εύκολα καλύπτονται αν έρθει ένα στραβοπάτημα. Οπότε πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας και να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Τι εικόνα έχεις για την ομάδα του Λεβαδειακού;

«Ο Λεβαδειακός είναι καλή ομάδα, έχει ταλαιπωρηθεί βέβαια από τους συνεχόμενους αγώνες, ωστόσο πιστεύω ότι είναι μια αξιόλογη ομάδα, που δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί».

Στην πρώτη θέση ο Παναθηναϊκός και στο πρωτάθλημα Νέων, όπου συμμετέχεις σε κάποιους αγώνες. Εκεί ποιο είναι το μυστικό;

«Στους Νέους, παίζουμε χωρίς άγχος, προσπαθούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Είμαστε πρώτοι με δύο παιχνίδια λιγότερα και πάμε φουλ για τίτλο».

Υπάρχει νέα φουρνιά στην Παιανία που ετοιμάζεται για την πρώτη ομάδα;

«Εννοείται πως υπάρχουν μικρότεροι ηλικιακά παίκτες, οι οποίοι μπορούν να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα. Χρειάζεται υπομονή μέσα από τις προπονήσεις και την δουλειά που κάνει ο κύριος Ρότσα στην Ακαδημία, πιστεύω ότι μπορούν σταδιακά να ανεβούν και να προσαρμοστούν στην πρώτη ομάδα».

Γίνεται λόγος για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και το δημιούργημα του... Τον ζεις καθημερινά. Τι εικόνα έχεις διαμορφώσει;

«Πραγματικά είναι ένας εξαίρετος προπονητής και ένας εξαίρετος άνθρωπος. Με έχει βοηθήσει από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι τώρα. Εκτός από προπονητής, θα έλεγα ότι είναι και ένας ψυχολόγος των παικτών, καθώς μας έχει βοηθήσει πολύ στον ψυχολογικό τομέα. Ανεξάρτητα αν είμαστε φορμαρισμένοι ή όχι. Και πιστεύω ότι αυτή η δουλειά, αρχίζει και βγαίνει στο γήπεδο, ενώ όλη η ομάδα είμαστε μια οικογένεια, εντός και εκτός γηπέδου».

Έχεις πάρει λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα. Νιώθεις έτοιμος για να αρπάξεις την ευκαιρία που σου δίνει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα;

«Κάθε εβδομάδα περιμένω την ευκαιρία μου, να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να δείξω την αξία μου. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα προπονητή να κρίνει πότε μπορώ να βοηθήσω ή να αγωνιστώ με την ομάδα Νέων, ώστε να έχω παιχνίδια στα πόδια μου. Αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προπονητή και δεν με ενοχλεί καθόλου, όποια και αν είναι η απόφαση του».

Δίνετε μεγάλη μάχη για τον τίτλο. Που θα κριθεί;

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικές οι νίκες που κάναμε με τις μικρότερα θεωρητικά ομάδες, γιατί τις περισσότερες φορές εκεί κρίνεται ένας τίτλος. Αλλά τα ντέρμπι που ακολουθούν, πραγματικά θα δείξουν ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, καθώς έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια. Πιστεύω ότι αν δείξουμε την ίδια σοβαρότητα, θα καταφέρουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο στο τέλος».



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved