Δημητρέλος: «Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα...»

Δημητρέλος: «Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα...»

Η ανιδιοτελής αγάπη του για την ΑΕΚ, αλλά και ο κίνδυνος της διοίκησης Πρωτοδικείου ώθησαν τον Ανδρέα Δημητρέλο να αναλάβει την προεδρία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Ο νέος πρόεδρος του «Δικέφαλου», μιλώντας στον αέρα του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» κατέστησε σαφές πως δεν τον ενδιαφέρει η… καρέκλα, επαναλαμβάνοντας πως αυτή θα μείνει και πάλι… ορφανή τον Μάρτη αν δεν εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις των μετόχων, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του πως η πρωτοβουλία Ντέμη (οι πρώην και νυν μέτοχοι να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν) θα αποδειχθεί καταλυτική για να πάρει η ΠΑΕ αδειοδότηση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος:

Για τους στόχους που θέτει: «Από το πρωί όλοι μου δίνουν την ίδια ευχή. Να χάσω λιγότερα από την προηγούμενη φορά. Έχω μάθει από τον πατέρα μου να μιλάω ειλικρινά και να λέω αυτό που αισθάνομαι. Αυτό θα κάνω και τώρα.

Όπως είπα και στη συνέντευξη, η κύρια προσπάθεια μου θα αφορά στο να συσπειρωθεί ο κόσμος, ώστε να δοθεί χρόνος στους μετόχους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να βρεθεί επενδυτής. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, αλλά θέλει κάποιο χρόνο, είναι η πρόταση του κ. Τροχανά για το «Θεμέλιο 21».

Από ‘κει και πέρα -και χάρη σε προσωπικές προσπάθειες του κ. Βούρου- υπάρχουν και τα ευχάριστα για το γήπεδο. Δίνει πολλούς πόντους στην προσπάθεια να βρεθεί επενδυτής αυτό το θέμα, αλλά και να συσπειρωθεί ο κόσμος κάτω από την ομπρέλα του «Θεμέλιο 21».

Θα υπάρξει Δ.Σ. τη Δευτέρα και θα ξεκαθαριστεί η δυνατότητα τον Μάρτιο να έχουμε προκηρύξει εκλογές. Δεν θέλω να χαθεί χρόνος για την αδειοδότηση. Αν στις αρχές Μαρτίου, έχουν βοηθήσει οι μέτοχοι, καλώς. Αλλιώς να βρεθεί κάποιος άλλος. Μπορεί κάποιος άλλος να έχει τη δυνατότητα να συσπειρώσει περισσότερο από μένα τον κόσμο. Δεν κρατάω καρέκλες και δεν με ενδιαφέρουν. Σ’ ένα μήνα θα ξαναγίνει το ίδιο, λοιπόν. Όποιος θέλει, η καρέκλα είναι εδώ. Αλλιώς, συνεχίζουμε με τον Δημητρέλο».

Για το θέμα της δέσμευσης της περιουσίας του: «Από τη στιγμή που υπάρχουν οφειλές μιας ΠΑΕ στο Δημόσιο, εκείνο μπορεί να δεσμεύει την περιουσία αυτών που υπογράφουν για λογαριασμό της. Έτσι, ο πρόεδρος δεν έχει φορολογική ενημερότητα, δεν μπορεί να μεταβιβάσει περιουσία κλπ. Αν η ΑΕΚ δεν τα πάει καλά, θα έχουν πρόβλημα όλοι όσοι είχαν δικαίωμα υπογραφής και έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση. Το ίδιο ισχύει και αν η ΑΕΚ πτωχεύσει. Όταν δεν έχεις περιουσία που να μπορείς να στηρίξεις αυτή την προσπάθεια, επαφίεσαι στις καλές προθέσεις κάποιων άλλων που μπορούν να το κάνουν».

Για το πώς θα βρεθούν τα 6,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται μέχρι τον Μάρτιο: «Έχω την εντύπωση -αλλά δεν είναι τεκμηριωμένο ακόμα- ότι το ποσό που χρειάζεται μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να ρυθμιστεί η διαδικασία της Morgan Stanley, να βελτιωθεί η λογιστική θέση της ΠΑΕ και αυτό μπορεί να παίξει ρόλο στην αδειοδότηση.

Υπήρχαν αντιρρήσεις σήμερα γιατί κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,5 εκατ. και όχι όσο είναι το άνοιγμα. Δεσμεύτηκα, λοιπόν, να προκηρύξουμε και αύξηση για 18 εκατ. ευρώ. Αν βρεθεί κάποιος να τα βάλει, εδώ είμαστε.

Έχουμε 45 μέρες και θα μπω μπροστά για μην υπάρξει πρωτοδικείο. Δεν είναι τιμητικό για την ΑΕΚ. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο είναι διαφορετικό να πας στην UEFA με κανονική διοίκηση. Μπορείς να προκηρύξεις και άμεσα εκλογές. Θεωρώ ότι έτσι έχουμε περισσότερες πιθανότητες».

Για τα χρήματα που αναμένονται από τον Ψωμιάδη: «Την απόφαση των ασφαλιστικών την είχαμε βγάλει επί Γρανίτσα. Η κατάσταση στην ΑΕΚ οφείλεται κατά 90% στην απαίτηση από τον Ψωμιάδη και κατά 10% στη μη κατάκτηση πρωταθλήματος το 2008. Υπάρχει μερίδιο ευθύνης και του Γρανίτσα, με το γκρέμισμα του γηπέδου. Όσο για τη δικαστική διαμάχη με τον Ψωμιάδη, είναι δύσκολο να ανακατευτώ και θα χαθεί χρόνος. Άλλωστε, το χειρίζεται πολύ καλά ο κ. Οικονομόπουλος το θέμα. Το αφήνουμε πάνω του. Θεωρώ ότι θα γίνει κάποιος συμβιβασμός στο τέλος».

Για το Δ.Σ. της Δευτέρας: «Θα δούμε πως θα συνεργαστούμε με το «Θεμέλιο 21» και θα προκηρύξουνε τη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε όποιον ενδιαφέρεται. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την οριακή ημερομηνία της 31 Μαρτίου. Θα γίνει και μια προσπάθεια αναθέρμανσης κάποιου ενδιαφέροντος από τις προτάσεις Αδαμίδη, αν και θεωρώ πως τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον πολύ στενά».

Για τα οφειλόμενα σε παίκτες και υπαλλήλους: «Μπορεί να υπάρχει το πρόβλημα της αδειοδότησης, αλλά πρέπει να σεβαστώ ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν στην ΑΕΚ είναι 5-6 μήνες απλήρωτοι. Κάποιο ποσό από τα λεφτά των μετόχων θα πάει σίγουρα στο αγωνιστικό τμήμα και στο προσωπικό της ΠΑΕ. Πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν, έχουν οικογένειες».

Για τις προσδοκίες από τις συναντήσεις των μετόχων του 2004: «Θέλω να πιστεύω πως αν οι μέτοχοι καταλήξουν σε μια συμφωνία να βοηθήσουν, θα είναι διπλό το όφελος για την ΑΕΚ: 1) Όσον αφορά στη ρευστότητα για να καλυφθεί η διαδικασία της αδειοδότησης και 2) στη λογιστική θέση της ΠΑΕ που θα είναι πολύ καλύτερη με τη διευθέτηση του δανείου».

Για τους Supporters: «Αν προχωρήσει το “Θεμέλιο 21”, οι Supporters νομίζω ότι θα αφομοιωθούν απ’ αυτούς. Στη Γ.Σ. υπήρξαν προτάσεις να δημιουργηθεί ανοικτός λογαριασμός και να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Είναι διαδικαστικό το θέμα και γι’ αυτό δεν έχει γίνει ακόμα».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις πώλησης παικτών: «Σε δύο ώρες προεδρίας δεν μπορώ να απαντήσω για πωλήσεις κλπ. Αν δεν μπορούμε να πάρουμε αδειοδότηση και φτάσουμε στο έσχατο σημείο, είναι λογικό ότι θα πουληθεί κάποιο περιουσιακό στοιχείο. Αν είναι να το διαλέξω από το να πέσει η ΑΕΚ κατηγορία, καταλαβαίνετε ότι δεν θα υπάρχει άλλη λύση».



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved