Μιχαλήτσος σε Καστίγιο: «Να τους εκθέσεις...»

Μιχαλήτσος σε Καστίγιο: «Να τους εκθέσεις...»

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος αποκάλυψε τον τρόπο, με τον οποίο ενίσχυσε ψυχολογικά τον Νέρι Καστίγιο πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Συγκεκριμένα, ο άμεσος συνεργάτης του Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο των «κίτρινων», υποστήριξε ότι ο Καστίγιο έχει κρατήσει τον Άρη σε τροχιά Ευρώπης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως :«Ήδη ο Άρης είναι σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη, χάρη στον Καστίγιο. Δεν έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια εδώ άλλος επιθετικός που να έβαλε έξι γκολ μέσα σε τέσσερα παιχνίδια. Θα χανόταν για την ομάδα και δεν θα υπήρχε κανένας επιθετικός να παίξει!», ενώ μιλώντας στο κανάλι «Europe 1» εστίασε στην... προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ: «Πήγα πριν τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και του είπα: «Αν είσαι μάγκας, θα προπονηθείς και θα εκθέσεις αυτούς που δεν σε έβαζαν!». Ήταν το τελευταίο του χαρτί να πετύχει. Σκεφτόταν ότι αν φύγει κι από τον Άρη, θα σβήσει! Το ήξερε πιστεύω. Δικαίωσε πρώτα απ' όλα τον εαυτό του... Αυτό θα πω και αύριο, όταν του δώσω το βραβείο του MVP της περασμένης αγωνιστικής».

Ωστόσο δεν έχει την ίδια θετική άποψη για τον Σάκη Πρίττα:

«Πρέπει να σέβεσαι κάποια πράγματα. Όταν σ' έχουν διωγμένο από παντού, όταν έχεις να παίξεις τρεις μήνες και σε βάζουν μέσα για επτά λεπτά, χωρίς να έχεις κάνει προπόνηση, πρέπει να το σέβεσαι».

Στη συνέχεια, ο Μιχαλήτσος αναφέρθηκε στον Μασάδο:

«Είναι ήρεμος άνθρωπος, δεν είναι εγωιστής και κάποια καλά πράγματα που είδε, δεν θέλησε να τα αλλάξει από εγωισμό. Αυτό είναι προς τιμήν του. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή προπονητή, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να μην βάζουμε πίεση, ούτε να βιαζόμαστε».

Για την επερχόμενη αναμέτρηση με την Ξάνθη και για τις πιθανότητες εισόδου στα play off:

«Με το ποδόσφαιρο που παίζει ο Άρης, μπορεί να τα καταφέρει. Έχει βρει σωστή χημεία μέσα στο γήπεδο και έχει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι, της Κυριακής που είναι τρομερά σημαντικό. Η Ξάνθη είναι αξιόλογη ομάδα, ασφαλώς δεν είναι Λεβαδειακός ή Δόξα, αλλά ο Άρης είναι καλύτερος. Έχει μεγαλύτερο όνομα, αλλά και καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους που ανταγωνίζεται για να προλάβει την έξοδο στην Ευρώπη. Για μένα, αυτοί οι αντίπαλοι είναι ο Ατρόμητος και η Ξάνθη. Πρέπει να έρθει η νίκη στην Κυριακή, τη βάζεις από κάτω σου και την... τελειώνεις. Και η ισοπαλία θα... ψιλοείναι καλό αποτέλεσμα, όμως χρειάζεται η νίκη».

Αναφορικά με τον Σέρχιο Κόκε συμπλήρωσε:

«Ο Κόκε θα ήταν χρήσιμος ως σέντερ φορ στον Άρη. Για μένα, είναι φορ και πρέπει να παίζει μπροστά. Είναι ένας παίκτης που έχει εκρηκτικότητα, αλλά είναι αργός στις μεγάλες αποστάσεις. Θα μπορούσε να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα με τον Καστίγιο, σε ένα 4-4-2 με τους μέσους στην ευθεία. Θα ήταν χρήσιμος. Αν συνέχιζε να παίζει ως φορ και μετά τα δύο πρώτα χρόνια στον Άρη, θα είχε μεγαλύτερη προσφορά».

Ενώ άφησε αιχμές για την ανούσια συνύπαρξη των Τσέζαρεκ και Γιάκομπ:

«Έτσι είναι οι σύγχρονοι επιθετικοί, σαν τον Κόκε. Οι ψηλοί, αργοί παίκτες που παίζουν με πλάτη στην εστία και δεν μπορούν να βγουν στην κόντρα, έχουν... πεθάνει. Γιατί αποκτήθηκε μετά τον Τσέζαρεκ και ο Γιάκομπ; Εμένα ρωτάτε;».

Πριν επανέλθει στον Κόκε με αφορμή το περσινό περιστατικό στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι:

«Είχαμε τέσσερις επιθετικούς, υπήρχε στην ομάδα και ο Μπομπαντίγια... Θεωρούσα ότι δεν γινόταν να παίξεις εναντίον της Σίτι με δύο φορ, θα ήσουν καταδικασμένος σε... θάνατο! Ο Κόκε είχε παίξει πολύ καλά με την ΑΕΚ, αλλά υπήρχε και ο Μπομπαντίγια που μετά τα 3-4 πρώτα παιχνίδια 'φτιάχτηκε'. Επέλεξα τον δεύτερο για βασικό και συνέβη ό,τι συνέβη».

Πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει ο χαρακτηρισμός «στρατιώτης του Άρη»:

«Ο όρος του «στρατιώτη» δεν μου αρέσει. Με εκνευρίζει! Ποτέ δεν παρακάλεσα κανέναν να έρθω στον Άρη και πολλές φορές απάντησα ότι «δεν θέλω»! Το ζήτημα είναι με ποιες συνθήκες μου δόθηκαν οι ευκαιρίες. Ακόμα και τώρα, χρειάστηκε να κάνω αλχημείες, ελλείψει επιθετικών, κόντρα στον Ατρόμητο».

Και κατέληξε  για το ματς με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο:

«Δεν ζητώ τίποτε, αλλά είναι άδικο να παραλαμβάνεις ό,τι στραβό έχει γίνει και να κρίνεσαι γι' αυτό. Και να λένε κάποιοι «γιατί μπήκε αυτός και όχι ο άλλος» στο παιχνίδι Κυπέλλου. Υπήρχαν ειδικές συνθήκες, που δεν τις γνώριζε ο καθένας. Υπήρχαν παίκτες που προέρχονταν από απραξία και δεν είχαν 90λεπτο στα πόδια τους, κάποιοι άλλοι είχαν ενοχλήσεις... Ο Σολτάνι κακώς μπήκε, κρίνοντας από τον τρόπο που έπαιξε. Δεν μπορούσαμε όμως να το ξέρουμε εκ των προτέρων».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved