Κασνακίδης: «Τρεις ξένοι επενδυτές για ΑΕΚ»

Κασνακίδης: «Τρεις ξένοι επενδυτές για ΑΕΚ»

Ο Μάκης Κασνακίδης τόνισε ότι για την ΑΕΚ ενδιαφέρονται τρεις επενδυτές από το εξωτερικό και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν προτάσεις - Κοντά στην κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εξηγήσεις και για τον Μελισσανίδη.

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχουν τρεις ξένοι επενδυτές για την ΑΕΚ προχώρησε ο Μάκης Κασνακίδης, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να περιμένει η ομάδα, κάποιον Έλληνα επενδυτή:

«Συζητάμε με τρεις επενδυτές, δεν υπάρχουν έλληνες που να μπορούν να επενδύσουν στην ΑΕΚ, καθώς σε αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να κόβουν μισθούς στους υπαλλήλους τους και ταυτόχρονα να σκορπάνε λεφτά σε μία ομάδα. Μιλάμε με τρεις από εξωτερικό. Ο μόνος λόγος που ενδιαφέρονται είναι ότι στην Ελλάδα, πιστεύουν λόγω οικονομικής κρίσης υπάρχουν ευκαιρίες και θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να μπουν στη αγορά της Ελλάδας μέσω ομάδας. Σύντομα θα έχουμε προτάσεις».

Σε ότι αφορά το «Θεμέλιο 21» είπε: «Είναι μία μελέτη του κ Τροχανά που σε πολλά σημεία θυμίζει τους Supporters καθώς στηρίζεται στον κόσμο. Είναι μία ευκαιρία να πάρει ο κόσμος μετοχές της ΑΕΚ και της ΚΑΕ. Τα μέλη του Θεμελίου θα γίνουν και μέλη της Ερασιτεχνικής, που σημαίνει ότι αν πετύχει, θα λύσει τα προβλήματα της ΑΕΚ της ΚΑΕ και της Ερασιτεχνικής. Το «Θεμέλιο 21» δεν έρχεται αντιμέτωπο με τους Supporters όπως πολλοί πιστεύουν. Το Θεμέλιο 21 είναι μία προσπάθεια στήριξης της αγαπημένης μας ΑΕΚ και πρέπει να είμαστε υπέρ αυτού. Είναι πολύ έξυπνη και δομημένη σκέψη του Τροχανά. Δεν είναι κάτι στον αέρα. Το πλάνο έχει ως εξής: 50.000 οικογένειες της ΑΕΚ να δώσουν 3.000 ευρώ σε πέντε δόσεις. Θα υπάρχει μία επιτροπή που θα διορίζει τις διοικήσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αυτή θα εκλέγεται από τους 50.000. Τον πρόεδρό της όμως θα τον εκλέγει μία λέσχη φίλων ΑΕΚ που θα έχει 250.000 μέλη με μηδενικές οικονομικές υποχρεώσεις. Η ΑΕΚ έχει δοκιμάσει όλα τα σχέδια διοίκησης και κανένα δεν έχει πετύχει γιατί ένα – δύο άτομα ελέγχουν την κατάσταση. Το Θεμέλιο όπως και οι Supporters ζητούν η διοίκηση να περάσει στον κόσμο. Το Θεμέλιο είχε ένα μοναδικό ενωτικό ξεκίνημα, θα είναι επιτυχία για την ΑΕΚ στο σύνολό της. Χρειάζεται όραμα και τη βοήθεια όλων και γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε».

Για το Supporters Club είπε: «Το 2007 ήταν όλα ρόδινα, επέλεξαν οι Supporters να μείνουν μακριά από τη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες. Βάλαμε πλάτη στα δύσκολα. Πως οι μέτοχοι έφυγαν χωρίς βοήθεια; Για ποιόν λόγο να βοηθήσουμε τον Παππά να φύγει; Είχαμε ένα πλάνο το οποίο είχαμε υπολογίσει να το τρέξουμε σε 16 μήνες. Οι Νοτιάς και Παππάς είπαν ότι δεν μπορούσαν και το κάναμε σε τρεις. Όλοι κάνουν λάθη. Οι Supporters έγιναν ενεργοί επειδή έφυγε ο Παππάς. Δεν έφυγε ο Παππάς επειδή εμφανίστηκαν οι Supporters. Οι Supporters είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της ΑΕΚ από τον Ιούλιο. Ο Παππάς δεν έχει ούτε μία μετοχή των Supporters αλλά βοηθάει όπως και όποτε μπορεί. Βοηθήσαμε να πάρουμε την αδειοδότηση και να κάνουμε μία – δύο μεταγραφές. Προσπαθήσαμε να πείσουμε τον Θωμά Μαύρο να ηγηθεί του εγχειρήματος, αλλά ο ίδιος δεν ήθελε. Είμαστε περίπου 1100 Supporters και μαζί με τα χρήματα του Παππά, έχουμε δώσει 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν πέτυχαν οι Supporters επειδή δεχτήκαμε πόλεμο και το καλοκαίρι ο κόσμος φοβήθηκε ότι θα είμαστε τα λαμόγια του παρελθόντος. Η διοίκηση που όλοι κατηγορείτε πιστεύω ότι έχει κάνει και κάτι καλό. Άλλαξε ρώτα και στράφηκε σε νέα παιδιά και Έλληνες. Μπορούμε και τώρα να ανεβάσουμε νέους. Δεν είναι θέμα ενημερότητας απλά αν δεν υπογράψει ένα χαρτί, ότι όλοι οι παίκτες έχουν πληρωθεί μέχρι τις 31/12 δεν μπορείς να ανεβάσεις παίκτες. Αυτό ίσχυε πάντα, αλλά μόνο φέτος το ζητάει η ΕΠΟ. Είμαι σίγουρος ότι καμία ομάδα δεν έχει όλους τους παίκτες πληρωμένους μέχρι αυτή την ημερομηνία. Το ταμείο των Supporters είναι σχεδόν μηδενικό, αλλά τα χρήματα έχουν μπει στην ΑΕΚ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και οι Supporters είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με 36,5%».

Σε ότι αφορά τον Δημήτρη Μελισσανίδη πρόσθεσε: «Μας έχει πάρει τηλέφωνο και εμένα προσωπικά. Μου είπε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί. Δεν έχει και την υποχρέωση να το κάνει».

Για τα χρέη είπε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 35 εκατομμύρια ευρώ μαζί με το δάνειο της Morgan Stanley. Τα χρέη μετά το άρθρο 44 είναι 27,5 εκατομμύρια όπως είπε σωστά ο Ντέμης, αλλά δεν ήξερε ότι τον Σεπτέμβρη ήρθε ένα χαρτί στην ΠΑΕ ΑΕΚ για οφειλές ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην εφορία που αφορούν την περίοδο πριν το 2004. Άρα είναι 27.5 συν πέντε. Από όσο ξέρω δεν υπάρχουν άλλα χρέη».

Στη συνέχεια έκανε επίθεση στον Ολυμπιακό: «Όλος ο Τύπος γράφει ότι οι μέτοχοι έφεραν την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο, αλλά κάνεις δεν γράφει για αυτόν που την έφερε σε αυτή την κατάσταση. Τον Ολυμπιακό! Δεν γράφουν τίποτα για το πρωτάθλημα του 2008. Το πέναλτι του Μπούρμπου με τον Βασσάρα. Το πρωτάθλημα του 2008 η πρώτη απόφαση βγήκε σε τρεις μέρες και μετά σε ενάμιση μήνα. Τότε δεν μπορούσαμε να πάμε στον CAS. Έγινε πέναλτι προχθές στον Ολυμπιακό και όλοι μιλούσαν για επανάσταση στην Ελλάδα».

Διέψευσε κατηγορηματικά για το ότι η ΑΕΚ αναζητά ΑΦΜ άλλης ομάδας: «Δεν έχει γίνει ποτέ αυτό. Δεν ξέρω αν το σκέφτεται κάποιος αυτό. Ούτε καν σαν συζήτηση δεν έχει γίνει. Δεν υπάρχει ποτέ αυτό το ενδεχόμενο».

Για τη μεταγραφή του Γεωργιάδη είπε: «Ήταν καθαρά οικονομικό το θέμα. Την πρώτη φορά είχαμε συμφωνήσει με τον παίκτη, αλλά χάλασε λόγω του Θεοδωρίδη. Ο ΠΑΟΚ του έκανε μία ελαφρώς καλύτερη πρόταση και εκείνος ρώταγε «πόσα μου δίνετε» και ο Δημητριάδης του είπε: «Πρέπει να παρακαλάς να έρθεις στην ΑΕΚ. Δεν ενδιαφερόμαστε». Πέρυσι πληρώσαμε πέντε εκατομμύρια ευρώ σε παίκτες που δεν άνηκαν στην ομάδα. Δεν μπορούμε να παίρνουμε παίκτες με την προοπτική κάποια στιγμή να πληρωθούν χωρίς να έχουμε εγγυήσεις».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved