Κάρολ: «Θέλω νταμπλ και τελικό»

Κάρολ: «Θέλω νταμπλ και τελικό»

Ο Ρόι Κάρολ σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε πως στόχος του είναι να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο με τον Ολυμπιακό, ενώ έθεσε ως στόχο την παρουσία των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του Europa League.

Ο νέος τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο free press περιοδικό «Present Days» και υποστήριξε πως ο στόχος του είναι να κατακτήσει και τους δύο τίτλους στην Ελλάδα αλλά και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει ακόμα και στον τελικό του Europa League. Ο Ρόι Κάρολ μίλησε για την παρουσία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την εμπειρία του στον ΟΦΗ αλλά και τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή στην Ελλάδα και στη ζωή στην πατρίδα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του έμπειρου γκολκίπερ

Ελλάδα ή Βόρειος Ιρλανδία;

«Α, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους δύο τόπους, ωστόσο υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ των ανθρώπων. Η πατρίδα μου είναι μία μουντή χώρα με πολλές φυσικές ομορφιές, αλλά η Ελλάδα συνδυάζει φύση και υπέρλαμπρο ήλιο. Στην Βόρεια Ιρλανδία τα νερά είναι άγρια και παγωμένα, ενώ εδώ βλέπω ανθρώπους να βουτάνε στις παραλίες το χειμώνα. Είναι εκπληκτικό. Πάντως, οι άνθρωποι στην Κρήτη είναι το κάτι άλλο. Γνώριζα για τη φιλοξενία των Ελλήνων, αλλά το διαπίστωσα από πρώτο χέρι. Καθημερινά πρέπει να εξηγώ σε ανθρώπους στο δρόμο ότι δεν μπορώ να πιω ούτε ένα ποτηράκι. ρακί που με κερνάνε, διότι είμαι αθλητής. Ευτυχώς το καταλάβαιναν!»

Οι δύο χώρες έχουν κατά καιρούς περάσει πολιτικά δράματα. Έχεις άποψη γι' αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας στην Ελλάδα;

«Είναι δραματικό να βλέπεις ανθρώπους στο δρόμο να πεινάνε. Βλέπω εικόνες στην τηλεόραση, αν και στο Ηράκλειο δεν είχα παρατηρήσει πολλούς ζητιάνους. Στη Βόρεια Ιρλανδία, για πολλά χρόνια ζούσαμε υπό το φόβο κάποιας τρομοκρατικής ενέργειας και, τώρα, ίσως είναι σχεδόν το ίδιο να φοβάσαι τυχόν περικοπή ή κάποια απόλυση».

Τι είναι για σένα το ποδόσφαιρο; Υγιής αθλητισμός ή όπιο του λαού;

«Για εμάς τους ποδοσφαιριστές είναι αθλητισμός, για τους φιλάθλους ίσως είναι κάτι διαφορετικό. Προσωπικά, κι εγώ αποσυντονίστηκα κάποια στιγμή από την υπερβολική έκθεση, αλλά τώρα νιώθω και πάλι 100% επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Η εμπειρία σου από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Έζησα ένα όνειρο. Πήρα τίτλους στο μεγαλύτερο κλαμπ του κόσμου. Ήταν τρομερό να παίζω γι' αυτήν την ομάδα και να έχω συμπαίκτες τέτοιου επιπέδου. Κάτι άλλο δε νομίζω ότι θα μπορούσα να ζητήσω όταν ξεκίνησα την καριέρα μου».

Στον ΟΦΗ τι περίμενες να βρεις και τι βρήκες;

«Διαπίστωσα, παρά τα οικονομικά προβλήματα, μία φοβερή ομοψυχία. Ήμασταν ενωμένοι χάρη στον προπονητή μας, που ήταν τρομερός σε θέματα ψυχολογίας. Επίσης, δεν έχω λόγια για τους Κρητικούς, είναι εκπληκτικοί. Μετά τα ματς με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό με σταματούσαν και μου ζητούσαν να επισκεφτώ για λίγο το σπίτι τους για να με κεράσουν φαγητό και ρακί. Τι να πω; Αλλά και μετά από ήττες μας εμψυχώνανε. Τέτοια αντιμετώπιση δεν την  περίμενα».

Το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου πως το αξιολογείς:

«Είναι τρομερά υψηλό, σε αντίθεση με τις διαιτησίες και τα γήπεδα που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μικροί σε ηλικία Έλληνες παίκτες έχουν τρομερό ταλέντο, ενώ και οι μεγάλες ομάδες έχουν μεγάλη δυναμική. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ πάνε θαυμάσια στην Ευρώπη και νομίζω ότι μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά στο θεσμό».

Με τη νέα σου ομάδα, τον Ολυμπιακό, που μπορείς να φτάσεις;

«Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε και τους δύο ελληνικούς τίτλους, αλλά και να φτάσουμε μέχρι τον τελικό του Europa League...»



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved