Γρηγορίου: «Η πιο δύσκολη στιγμή»

Γρηγορίου: «Η πιο δύσκολη στιγμή»

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου τόνισε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο των τελευταίων ετών.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Γρηγορίου στον NovaΣΠΟΡ FM

Για το αν προλαβαίνει η ΑΕΚ να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις και να πάρει αδειοδότηση: «Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν επιτευχθούν κάποια πράγματα και δείξουμε στην UEFA ότι υπάρχει μια βελτιωμένη οικονομική πολιτική, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πραγματικά είναι δύσκολη η κατάσταση και βρισκόμαστε σε οριακό σημείο. Τα πράγματα, εξάλλου, είναι γνωστά σε όλους και δεν μπορεί -και να ήθελε- κάποιος να εξωραΐσει την εικόνα».

Για τον άμεσο οικονομικό στόχο της ΑΕΚ: «Να καλύψει ή να εξαλείψει ή να διαγράψει ή να συρρικνώσει τα χρέη της. Υπάρχουν διάφορα πεδία μάχης. Ο μήνας αυτός θα κρίνει πολλά. Θέλω να πιστεύω όμως -μετά και τις τελευταίες εξελίξεις- ότι έχει γίνει μια ενωτική κίνηση. Βλέπω ότι όλοι συναισθάνονται πλέον τον κίνδυνο και ποιο είναι το διακύβευμα για την ΑΕΚ».

Για το αν επαρκούν 6 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάρτιο: «Δεν μπορώ να απαντήσω με νούμερο, αλλά χρειάζεται μια γενναία βελτίωση στην οικονομική θέση. Θεωρώ ότι μ' ένα ποσό 6 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να γίνουν οι ενέργειες που θα έπειθαν την UEFA ότι γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις. Η ομοσπονδία, εξάλλου, με το «Financial Fair Play» αυτό που κάνει είναι να ασκεί ένα είδος επιτήρησης. Θέλει να εξασφαλίσει υγιές κλίμα και βιωσιμότητα των ομάδων».

Για το αν υπάρχει σκληρή στάση των δανειστών προς την ΑΕΚ: «Το ζητούμενο για κάποιο δανειστή είναι να πάρει τα χρήματά του και όχι να εξολοθρεύσει την οφειλέτιδά του. Όταν δει ο δανειστής ότι γίνεται μια προσπάθεια, με κάποιους διακανονισμούς στη συνέχεια νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση. Υπάρχουν οικονομικές διαφορές με τους οφειλέτες μας, αλλά δεν υπάρχουν εκδικητικές συμπεριφορές. Νομίζω ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, διακανονίζονται αυτά που χρωστάμε».

Για το πόσο άμεσο είναι το πρόβλημα: «Αυτός ο μήνας είναι πολύ κρίσιμος. Αν μπουν τέλος Μαρτίου τα χρήματα, δεν γίνεται να διορθωθούν αναδρομικά οικονομικά στοιχεία. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι αυτός είναι ο τελευταίος μήνας που έχουμε περιθώριο».

Για το αν έχει ζήσει δυσκολότερη κατάσταση στην ΑΕΚ: «Εκπροσωπώ 14 χρόνια την ομάδα και ναι, νομίζω ότι είναι η πιο δύσκολη στιγμή μου στην ΑΕΚ. Βλέπεις να έχουν συσσωρευτεί προβλήματα χρόνων και δεν μπορείς να διακρίνεις ένα χαμόγελο να έρχεται από μακριά. Υπήρξαν κι άλλες περίοδοι με πολλά προβλήματα -ειδικά το πρώτο εξάμηνο του 2004- αλλά τότε δεν υπήρχε ο μπαμπούλας της UEFA».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved