«Θα κατατεθεί αίτηση πτώχευσης του Πανιώνιου»

«Θα κατατεθεί αίτηση πτώχευσης του Πανιώνιου»

Αίτηση για πτώχευση της ΠΑΕ Πανιώνιος σκοπεύει να καταθέσει την Πέμπτη (02/02) ο δικηγόρος του Αλβάρο Ρεκόμπα, Βαγγέλης Χατζηιωάννου, προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα που οφείλουν οι «κυανέρυθροι» στον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό.

Ο δικηγόρος του Ρεκόμπα, Βαγγέλης Χατζηιωάννου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3», τονίζοντας για την υπόθεση του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού: «Ο Ρεκόμπα είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στο παρελθόν, αγωνίστηκε στον Πανιώνιο επί του μεγαλομετόχου κ. Τσακίρη. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα και μάλιστα είχαν και συνεργασία. Στη συνέχεια αποχώρησε ο Ρεκόμπα και ο κ. Τσακίρης από τον Πανιώνιο και τότε ξεκίνησαν και τα προβλήματα. Συγκεκριμένα υπήρχε και υπάρχει μία οφειλή του πανιώνιο προς τον Ρεκόμπα για τον χρόνο που είχαν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Υπήρχε ένα υπόλοιπο που συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε επιταγές και παράλληλα με εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Πανιωνίου για το συγκεκριμένο ποσό από την Super League. Δυστυχώς όμως επειδή αυτές οι επιταγές έληγαν το κρίσιμο χρόνο που άρχισε να έχει οικονομικά προβλήματα ο Πανιώνιος, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011, δεν πληρώθηκε το ποσό αυτό, αλλά δεν ίσχυσε και η συμφωνία για εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Τελικά ο Ρεκόμπα για το υπόλοιπο που μιλάμε δεν μπόρεσε να το πάρει από την Super League, γιατί δεν ίσχυσε αυτή η εκχώρηση και έδωσε εντολή σε μένα τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, να προχωρήσει σε διάφορες ενέργειες που η πρώτη ήταν μία σχετική καταγγελία στην «Επιτροπή Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ» για ανάκληση των δελτίων όχι μόνο αυτής της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και του καλοκαιριού.

Γιατί ναι μεν τότε δεν υπήρχε το χρέος στον Ρεκόμπα, αλλά υπήρχε αυτό στον Μπέλιτς και τον Λάτκα και άλλους παίκτες που εγώ θα προσκομίσω τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην Επιτροπή. Πέρα όμως από αυτό ο Ρεκόμπα μου έχει δώσει εντολή να εισπράξω τα χρήματα με οποιονδήποτε τρόπο και θα καταθέσω αύριο αίτηση πτώχευσης της ΠΑΕ Πανιώνιος. Κάτι αντίστοιχο με αυτή που κατέθεσε η ΠΑΕ Πανιώνιος κατά της ΠΑΕ ΑΕΚ για την οφειλή του Μάκου.

Γιατί ο Πανιώνιος μπορεί να είναι ο πρώτος διδάξας, αλλά από εκεί και πέρα δεν είναι μονά ζυγά δικά σου. Όταν κάνεις κάτι κατά της ΑΕΚ θα πρέπει να είσαι έτοιμος ότι θα υποστείς και εσύ τις ανάλογες ενέργειες».

Αναφορικά με τη διαδικασία της ανάκλησης των δελτίων, είπε: «Υπάρχει μία διάταξη στον ελληνικό κανονισμό της ΕΠΟ που λέει ότι μία ομάδα για να κάνει μεταγραφές ότι πλην των άλλων δικαιολογητικών, πρέπει να προσκομίσει και μία βεβαίωση που να λέει ότι δεν έχει οφειλές σε ποδοσφαιριστές ή ποδοσφαιριστές. Ο κανονισμός δεν λέει πουθενά για διακανονισμό. Απ' ότι γνωρίζω και περιμένω και τα χαρτιά από την ΕΠΟ η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει κάνει μία δήλωση ότι δεν οφείλει. Ο Ρεκόμπα για διασφάλιση των δικαιωμάτων του γιατί δεν είχε άλλη επιλογή προχώρησε σε αυτή την καταγγελία».

Για τις συζητήσεις με τον Πανιώνιο, είπε: «Από όσο γνωρίζω η ΠΑΕ έχει κάνει δήλωση ότι δεν οφείλει. Ο Ρεκόμπα δεν είχε επιλογή από το να κάνει αυτή την καταγγελία. Πριν να κάνω το οτιδήποτε ενημέρωσα τον Πανιώνιο και τους είπα 'μην μου πείτε ότι σας έμπλεξα σε περιπέτειες' και εκείνοι αόριστα μου είπαν να κάνουμε έναν διακανονισμό, όταν θα είμαι στην Αθήνα, γιατί μένω στην Θεσσαλονίκη.

Δεν μου έδωσαν επιταγές για τα τηλεοπτικά. Πήρα επιταγές του Πανιώνιου που έχουν λήξει. Δεν πληρώθηκαν και έχουν σφραγιστεί. Δεν έχω πρόβλημα να μας κάνει εκχώρηση των τηλεοπτικών όπως και έγινε. Τα τηλεοπτικά του Πανιωνίου είναι δεσμευμένα από άλλους και μόνο αν θέλει ο τρίτος τα εκχωρεί. Αν ο Πανιώνιος μου δώσει 65.000 ευρώ, αύριο θα πάω στον κ. Τσακίρη να ζητήσω και τα υπόλοιπα 32.500».

Για το αν υπάρχει ευθύνη της ΕΠΟ, τόνισε: «Θέλω να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει ευθύνη η ΕΠΟ. Παίρνει μία υπεύθυνη δήλωση, αρκείται σε αυτή και ο έχων νόμιμο συμφέρον μπορεί να την προσβάλει».

Τέλος, για τη διαδικασία της καταγγελίας, υποστήριξε: «Η καταγγελία έχει κατατεθεί πριν από δύο μέρες, δεν έχει προσδιοριστεί δικάσιμος. Πιστεύω ότι την άλλη Τετάρτη θα συζητηθεί, στην συνέχεια θα πάει ο Ρεκόμπα να πει αυτά που είναι και ο Πανιώνιος θα πάει να κάνει τις ενστάσεις του. Από την μία λένε είμαστε καλυμμένοι και από την άλλη λένε θα το δούμε το θέμα. Άρα κάτι υπάρχει. Για μένα θα πρέπει να εξεταστούν οι μεταγραφές και του καλοκαιριού».



Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved