Ζιγκερίδης: «Χρειάζεται ενότητα στον ΠΑΟΚ»

Ζιγκερίδης: «Χρειάζεται ενότητα στον ΠΑΟΚ»

Ενότητα συνέστησε στον ΠΑΟΚ το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, Δημήτρης Ζιγκερίδης, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως γίνεται άνοιγμα στη βάση της ομάδας.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», ο Δημήτρης Ζιγκερίδης αναφέρθηκε αρχικά στην κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ: «Το πρώτο που χρειάζεται είναι ενότητα. Έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι την Κυριακή και χρειαζόμαστε τα έσοδα. Υπάρχουν παράγοντες που  πρέπει να τους λαμβάνουμε υπόψη. Όπως και η πορεία της ομάδας, που πρέπει να είναι στους στόχους.

Ο σχεδιασμός για το ντέρμπι είναι να έχουμε αρκετά έσοδα. Για αυτό θα καλέσουμε τους οπαδούς να έχουν μία παρουσία σε αυτό το παιχνίδι για να είμαστε μέσα στους στόχους. Είμαστε στο στόχο για την έξοδο στο Champions League, η πορεία μας στην Ευρώπη ως τώρα είναι εντυπωσιακή. Στο κύπελλο είχαμε την ατυχία με τον αποκλεισμό.

Στο οικονομικό η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη αλλά υπάρχουν παράμετροι που πρέπει να έχουμε υπόψη. Αν ο κόσμος συνεχίσει τη δυσπιστία μπορεί να έχουμε σημαντική απόκλιση και να είμαστε μέσα στους στόχους. Είναι κλειδί να μην υπάρχει διχαστικό κλίμα. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα. Δεν υπάρχει μεγάλος επενδυτής. Επενδυτής είναι ο λαός.

Θα γίνουν ανακοινώσεις στο οικονομικό θέμα, μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία στη βάση δηλαδή, στους συνδέσμους και τους μικρομετόχους. Σε αυτό το πλαίσιο θα δώσουμε όλα τα στοιχεία στο λαό του ΠΑΟΚ .Γίνεται ένα άνοιγμα στη βάση, το θέλει και ο πρόεδρος, και θέλουμε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ενημέρωσης».

Αναφορικά με το ρόλο που θα έχει στην ΠΑΕ, υποστήριξε: «Είναι και ελεγκτικός για να έχει την ενημέρωση ο Ερασιτέχνης ότι τα οικονομικά του ΠΑΟΚ είναι σε πλήρη έλεγχο. Είναι περισσότερο συμβουλευτική η παρουσία. Δεν είμαστε κατασταλτικός μηχανισμός. Υπάρχει συνεννόηση με τον Α.Σ. Για κάποια ζητήματα, υπάρχει πλειοψηφία και δεν γίνεται πάντα να συμφωνούν όλοι.

Υπάρχει το λογιστήριο, τα στελέχη του, γίνονται επαληθεύσεις με τα στοιχεία και ζητήσαμε να γίνουν οι ενημερώσεις των βιβλίων για να έχουμε πλήρη εικόνα των οικονομικών δεδομένων που θα παρουσιαστούν. Κάναμε μία καταμέτρηση, είδαμε το ταμείο της ΠΑΕ. Πρέπει να γίνει προγραμματισμός, να εξοφληθούν υποχρεώσεις και θα υπάρχει καθημερινός έλεγχος. Το κάθε ευρώ θα ελέγχεται πλέον».

Όσον αφορά στην επαφή με τον κόσμο, είπε: «Θέλουμε να υπάρχει μία ενημέρωση των συνδέσμων. Πολλοί συνδεσμίτες είναι και μικρομέτοχοι και λέμε να μην αποκλειστεί κανένας από την ενημέρωση. Θα τους καλέσουμε για ενημέρωση των συνδέσμων και μετά θα γίνει ενημέρωση των μικρομετόχων. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες.

Πρέπει να ξέρουν τα οικονομικά δεδομένα, οπότε και ανάγκη να έχει ο ΠΑΟΚ, αν ο κόσμος κληθεί να βοηθήσει π.χ. σε μία αύξηση κεφαλαίου, θα πρέπει να έχει πειστεί ότι γίνεται καλή διαχείριση, ότι τα λεφτά του πιάνουν τόπο και πηγαίνουν εκεί που πρέπει, για αυτό θα πρέπει να είναι ενημερωμένος».

Όσον αφορά στον κόσμο, τόνισε: «Φάνηκε από τη συμμετοχή του κόσμου στο γήπεδο. Οφείλεται και στην οικονομική κρίση αλλά νομίζω ότι υπήρχε και ένα κλίμα δυσπιστίας. Υπήρχαν τα πορίσματα των ορκωτών και δόθηκε η εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει και όταν υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα μπορεί να είναι καταστροφικό για την ομάδα».

Σε ερώτηση για τον τρόπο που θα βρεθούν νέοι χορηγοί στην ομάδα, είπε: Στον ελληνικό χώρο υπάρχουν δυσκολίες. Η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον και η ελληνική αγορά πλέον δεν είναι καλά. Θα γίνει προσπάθεια και για αυτό κάνουμε και πρόσληψη εμπορικού διευθυντή.

Αφού στενεύουν τα περιθώρια χορηγών στην ελληνική αγορά, πρέπει να στραφούμε στη διεθνή αγορά. Θα αναζητηθούν εταιρίες, που ασχολούνται με το μάρκετινγκ. Θα γίνει μία νέα συμφωνία με ποσοστό και πλήρη διαφάνεια στη διαδικασία. Η εταιρεία που θα αναλάβει την προώθηση του ΠΑΟΚ θα έχει και αυτή έσοδα».

Σχετικά με το διαγωνισμό που θα γίνει για εμπορικό και οικονομικό διευθυντή, υποστήριξε: «Θα γίνει ανοικτή διαδικασία. Θα γίνει μία αξιολόγηση για να έρθουν αξιόλογα άτομα. Η αξιολόγηση θα παρουσιαστεί και θα είναι άτομα με προσόντα. Είναι θέσεις με τεράστιες ευθύνες. Θα υπάρχουν καθήκοντα και απόδοση ευθυνών, αν οι στόχοι δεν επιτευχθούν. Για αυτό και ανοίγουμε διαγωνισμό. Θα βγάλουμε ανακοίνωση στο site της ΠΑΕ, που θα περιγράφονται στοιχεία και ειδικά προσόντα που απαιτούνται».

Τέλος, για την απόφαση του ΠΑΟΚ να μην γίνουν άλλες μεταγραφές, πλην του Νιμανί, τόνισε: «Ήδη είχε καθοριστεί και χθες επισημοποιήθηκε. Η στάση μας ήταν συγκεκριμένη. Θα πρέπει να τηρήσουμε το στενό πλαίσιο που έχει οριστεί η UEFA. Το πλάνο που δώσαμε είναι συγκεκριμένο και σε αυτό το πλαίσιο δε μπορείς να ζητάς παράταση στο θέμα των υποχρεώσεων και εσύ να κάνεις μεταγραφές. Θα ήταν ανακόλουθο και θα ήμασταν αναξιόπιστοι προς την UEFA».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved