Μάντζιος στο Onsports: «Μπορεί το Κύπελλο ο ΟΦΗ»

Μάντζιος στο Onsports: «Μπορεί το Κύπελλο ο ΟΦΗ»

Το «Κύπελλο» είναι μία λέξη απαγορευμένη για τους περισσότερους παίκτες του ΟΦΗ, όχι όμως και για τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ο πρώτος σκόρερ της κρητικής ομάδας - μιλώντας στο Onsports - δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του…

Ο 28χρονος επιθετικός, δεν δίστασε να πει κάτι που αρχίζει να ψιθυρίζεται όλο και περισσότερο στο Ηράκλειο, δεδομένου πως ο φετινός ΟΦΗ, αποτελεί τον ορισμό της κρητικής λεβεντιάς! Δεν χαμπαριάζει τίποτα και παραμένει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι, κόντρα σε θεούς και δαίμονες!

Εκτός από την αισιοδοξία του για την διάκριση στην γλυκιά περιπέτεια του Κυπέλλου, ο πιο «καυτός» επιθετικός του Νίκου Αναστόπουλου, συμφώνησε με την κυνική ομολογία του Καμπάνταη (στο Onsports) περί… Αλτσχάιμερ!

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό «κάδρο», ανέφερε πως την τρέχουσα σεζόν έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες από το εξωτερικό, χωρίς πάντως να κρύψει πως προτεραιότητά του το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι η μεταγραφή εκτός συνόρων, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της Μονακό και τα ταξίδια των Μονεγάσκων στην χώρα μας για λογαριασμό του.

Τέλος, κράτησε αποστάσεις από όσους υποστηρίζουν πως ο Παναθηναϊκός έχειι ήδη βάλει το πρωτάθλημα στη... βιτρίνα του, χαρακτηρίζοντας ακόμη αμφίρροπη τη μάχη του τίτλου.

- Τι ακριβώς συμβαίνει με τον τραυματισμό σου; Πότε θα επανέλθεις στην δράση;

«Εκανα μια μυοκοίλη στον ορθό μηριαίο. Θα χάσω σίγουρα τα δύο επόμενα παιχνίδια και ευελπιστώ ότι θα είμαι έτοιμος στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ».

- Δίνεις την εντύπωση πως νιώθεις σαν θηρίο στο κλουβί κάθε φορά που είτε λόγω τραυματισμού, είτε λόγω τιμωρίας βρίσκεσαι στην εξέδρα

«Ετσι ακριβώς είναι. Ειδικά φέτος που έχω συνδεθεί ιδιαίτερα με την ομάδα, θέλω να είμαι παρών σε κάθε προσκλητήριο».

«Στόχος τουλάχιστον τα δέκα γκολ»

- Πόσο ικανοποιημένο σε αφήνουν τα έξι γκολ που έχεις σημειώσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και γενικότερα οι εμφανίσεις σου…

«Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τον αριθμό των έξι γκολ, με βάση τα παιχνίδια που έχω παίξει, αλλά και το γεγονός ότι μπήκα στην ομάδα μετά από την 4η αγωνιστική. Η τροφή ενός επιθετικού είναι το σκοράρισμα. Όσο περισσότερα γκολ πετυχαίνει, τόσο πιο γεμάτος νιώθει. Ποτέ κανείς δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος, αφού εχθρός του καλού, είναι πάντα το καλύτερο».

- Με πόσα συνολικά γκολ όπως έλεγες αμέσως μετά τις υπογραφές με τον ΟΦΗ, θεωρούσες πως θα έχει γίνει «απόσβεση» της μεταγραφής;

«Τα προσωπικά γκολ, δεν ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου, όταν υπέγραφα στην κρητική ομάδα. Θα ήταν ψέματα πάντως εάν έλεγα πως δεν θα ήθελα να σημειώσω τουλάχιστον δέκα, που κατά την γνώμη μου αποτελούν μία αρκετά καλή επίδοση…».

Τα… ιδιαίτερα του «Αναστό»

 - Συνεχίζονται από τον Νίκο Αναστόπουλο στις προπονήσεις, τα ιδιαίτερα μαθήματα στους επιθετικούς;

«Ποτέ δεν σταμάτησαν. Αρκετές φορές μετά το τέλος των προπονήσεων συνεχίζουμε, κάνοντας ασκήσεις πάνω στα τελειώματα των φάσεων, με στόχο την βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Εκείνο που ζητάει ιδιαίτερα από μένα, είναι να μην βγαίνω από την περιοχή. Εχει καταλάβει πως μου αρέσει εκτός από την εκτέλεση, να παίρνω μπάλες και να δημιουργώ».

- Θεωρούσες εφικτή μία θέση μέσα στην πρώτη εξάδα,  όταν κατέβηκες για πρώτη φορά στο Ηράκλειο;

«Εγώ από την αρχή ήμουνα αισιόδοξος. Είχα πει πως ο ΟΦΗ διαθέτει καλούς παίκτες και ποιοτικές μονάδες, που μπορούν να τον οδηγήσουν ψηλά. Μετά τις πρώτες προπονήσεις, πίστευα και το έλεγα, πως διαθέτουμε δεμένο σύνολο και θα πάμε καλά, κάτι που αποδείχτηκε στη συνέχεια μέσα από τα αποτελέσματα μας».

«Η παραμονή έχει εξασφαλιστεί»

- Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο φετινός ΟΦΗ;

«Ο αρχικός στόχος και έτσι όπως οριοθετήθηκε από τους ανθρώπους της ομάδας, ήταν η εξασφάλιση της παραμονής, δεδομένων των προβλημάτων και της επιστροφής στην Σούπερ Λίγκα μετά από δύο χρόνια απουσίας. Στην πορεία, αποδείξαμε ότι μπορούμε να περάσουμε ψηλότερα πάνω από τον πήχη. Σε κάθε αγωνιστική, ανεξάρτητα από την έδρα και τον αντίπαλο, παίζουμε πάντα για την νίκη. Θεωρώ πως ουσιαστικά έχουμε υλοποιήσει τον στόχο της παραμονής και πλέον θέλουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε, κρατώντας μικρό καλάθι».

- Ο Λεωνίδας Καμπάνταης σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Onsports, ανέφερε ότι όταν μπαίνετε στο γήπεδο παθαίνετε Αλτσχάιμερ και τα ξεχνάτε όλα…

«Θα συμφωνήσω με τον Λεωνίδα. Ζούμε με τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση. Από την στιγμή όμως που μπαίνουμε στην μάχη, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι τέτοια η υπερένταση, που δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο, πέρα από τη νίκη».

«Πανικός με Ολυμπιακό στο Γεντί Κουλέ…»

- Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας στην διοργάνωση του Κυπέλλου;

«Μπροστά μας υπάρχει το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, όπου θεωρητικά έχουμε τον πρώτο λόγο από την στιγμή που ο αγώνας είναι νοκ - άουτ και διεξάγεται στην έδρα μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είναι ένα ματς με παγίδες. Εφόσον περάσουμε στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό σε διπλά παιχνίδια. Νομίζω πως αν φτάσουμε εκεί, μπορούμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και με ένα καλό αποτέλεσμα, να αφήσουμε ανοιχτή την υπόθεση πρόκρισης στο Γεντί Κουλέ, όπου προβλέπεται να γίνει πανικός».

- Οι οπαδοί σας φέρνουν στο μυαλό τους τον τελικό του 1987, την κατάκτηση του τροπαίου και ονειρεύονται να ζήσουν ανάλογες στιγμές…

«Το ξέρουμε πως ο κόσμος κάνει όνειρα για το Κύπελλο και κανείς δεν μπορεί να του το στερήσει. Από την πλευρά μας, έστω και σε μικρότερο βαθμό νοερά και εμάς ταξιδεύει το μυαλό μας. Από την στιγμή που περάσουμε το εμπόδιο του Πανσερραϊκού και οδηγηθούμε στα διπλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όλα μπορούν να συμβούν. Με τους μεγάλους άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι τα καταφέρνουμε καλά…».

- Επιστρέφοντας το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα, συνάντησες μεγάλες διαφορές στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν θα το έλεγα αναφορικά με το επίπεδο. Σίγουρα η κρίση και τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους. Πολλοί σύλλογοι αναγκάζονται εκ των συνθηκών να προωθούν νέα Ελληνόπουλα, κάτι που είναι ότι το καλύτερο και μακάρι να συνεχιστεί».

«Δεν πήρε ακόμη το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός»

- Ποια είναι η πρόβλεψή σου για την μάχη του τίτλου; Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός;

«Πολλοί θεωρούν δεδομένη την πρωτιά του Παναθηναϊκού, λόγω της διαφοράς των πέντε βαθμών από τον Ολυμπιακό. Προσωπικά εκτιμώ πως τα πάντα παραμένουν ανοιχτά. Δεν πήρε ακόμη το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Οι διεκδικητές του τίτλου δείχνουν ευάλωτοι και είναι εύκολο να χάσουν βαθμούς ακόμη και σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως και οι δύο θα περάσουν από το Γεντί Κουλέ…».

«Μεταγραφή στο εξωτερικό το καλοκαίρι»

- Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

«Το συμβόλαιό μου με τον ΟΦΗ λήγει το καλοκαίρι. Παρότι είχα μεσούσης της σεζόν μία - δύο προτάσεις από το εξωτερικό ήθελα να τιμήσω το συμβόλαιό μου, να έχω μια γεμάτη σεζόν στο Ηράκλειο και να βοηθήσω την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της. Δεν το κρύβω πως προτεραιότητά μου είναι να συνεχίσω στο εξωτερικό εν όψει της νέας σεζόν, αφού λίγες ομάδες στην Ελλάδα καλύπτουν τις φιλοδοξίες μου».

- Τι συναισθήματα σου δημιούργησε η μεταγραφή του άλλοτε συμπαίκτη σου στον Πανιώνιο, Αλέξανδρου Τζιόλη στην Μονακό, δεδομένου πως η ίδια ομάδα φέρεται να΄χει και το δικό σου όνομά σημειωμένο στην ατζέντα της…

«Χάρηκα πάρα πολύ για τον Αλέξανδρο, όπως και για τον Τζαβέλλα, παρότι δεν τον γνωρίζω. Στον Τζιόλη έστειλα μήνυμα για να τον συγχαρώ. Πράγματι η Μονακό έχει εκφράσει ενδιαφέρον και με παρακολουθεί . Ανθρωπός της ταξίδεψε 2-3 φορές στην Ελλάδα. Όπως είπα και προηγουμένως, όμως, στην παρούσα φάση δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να φύγω από τον ΟΦΗ, νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου μου».

- Να υποθέσω ότι η Εθνική ομάδα βρίσκεται πάντα μέσα στους στόχους σου;

«Και ποιος δεν θα ήθελε να τον καλέσει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική. Στόχος μου είναι να… αναγκάσω τον κ. Σάντος μέσα από τις εμφανίσεις μου με τον ΟΦΗ, να μου δώσει την ευκαιρία της επιστροφής στην Εθνική».

Οι «κολλητοί», Παπουλής και Γεωργίου...

- Πώς σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο στο Ηράκλειο;

«Κάνουμε καλή παρέα με δύο συμπαίκτες μου, τον Φώτη Παπουλή και τον Γιώργο Γεωργίου, τους οποίους εκτιμώ απεριόριστα. Πρόκειται για δύο καταπληκτικούς χαρακτήρες και παίκτες. Καλοί φίλοι και πολύτιμες μονάδες του ΟΦΗ. Δύο από τα βασικά γρανάζια της φετινής πορείας. Με τον Φώτη γνωριστήκαμε στο Ηράκλειο και μου έκανε τρομερή εντύπωση. Εκτός από καλή παρέα, έχουμε εξαιρετική συνεργασία μέσα στο γήπεδο. Τον Γιώργο τον ξέρω από την εποχή που ήμασταν συμπαίκτες στην Ανόρθωση και αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που ήμαστε φίλοι και συμπαίκτες στον ΟΦΗ».



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved