Μεταγραφές και «μεταγραφές»

Μεταγραφές και «μεταγραφές»

Δεκάδες ονόματα «παρέλασαν» το τελευταίο μήνα από τα ελληνικά ΜΜΕ ως μεταγραφικοί στόχοι των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων. Στην κορυφή της σχετικής λίστας, που έφτιαξε για σας το Onsports, o Ολυμπιακός. ο οποίος απέκτησε τελικά τρεις παίκτες από τους συνολικά 86 που είδαν το φως της δημοσιότητας!

Η μεταγραφική περίοδος αποτελούσε ανέκαθεν το… αλατοπίπερο των Ελλήνων φιλάθλων. Γι’ αυτό βοήθησε, φυσικά, ο ελληνικός αθλητικός Τύπος και αισίως οι ιστοσελίδες. Από τα ρεπορτάζ των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ., ΠΑΟΚ, Άρης) πέρασαν περισσότερα από εκατό ονόματα για να γίνουν τελικά μόλις τρεις μεταγραφές!

Οι πρωταθλητές αναδείχθηκαν και... πρωταθλητές - έστω στο φινάλε - και των μεταγραφών, καθώς έπιασαν... λιμάνι οι Κάρολ και Καζίμ (σ.σ. δεν έχουμε υπολογίσει την επιστροφή του δανεικού Ντιόγκο), ενώ η μόνη ομάδα που ενισχύθηκε - πλην του Ολυμπιακού - ήταν ο ΠΑΟΚ, καθώς απέκτησε τον Γάλλο επιθετικό, Νιμανί από τη Μονακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ακούστηκαν και γράφτηκαν 86 ονόματα!

Δύο ποδοσφαιριστές απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο λόγος για τους Ρόι Κάρολ και Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς. Αν εξαιρέσουμε τον Τούρκο, του οποίου το όνομα είδε σήμερα (31/1) το φως της δημοσιότητας και μερικές ώρες αργότερα ανακοινώθηκε από τους «ερυθρόλευκους», αυτό του Βορειοιρλανδού ήταν μόνο ένα ανάμεσα στους 19 (!) πιθανούς αντικαταστάτες του Κοστάντσο. Τόσοι ήταν μόνο οι τερματοφύλακες των οποίων τα ονόματα γράφθηκαν στα ρεπορτάζ των «ερυθρολεύκων» στα ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε αναμφίβολα πρωταθλητής στα μεταγραφικά σενάρια κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, συνολικά, 87 ονόματα παρέλασαν από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των ιστοσελίδων.

Στη σχετική λίστα, την οποία κατέγραψε για σας το Onsports, βρίσκονται ποδοσφαιριστές για όλες τις τσέπες.

Απολαύστε την…

Άλαν Μακ Γκρέγκορ (Ρέιντζερς), Αντρέας Ίζακσον (Αϊντχόφεν), Άντρις Βάνινς (Σιόν), Γκιγιέρμο Οτσόα (Αζαξιό), Εντουάρντο (Μπενφίκα), Ζούλιο Σέρτζιο (Ρόμα), Κάρλος Καμενί (Εσπανιόλ), Κλαούντιο Μπράβο (Σοσιεδάδ), Λούκας Φαμπιάνσκι (Άρσεναλ), Μαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια), Μιχάλης Σηφάκης (Άρης), Νικολά Ντουσέζ (Ρεν), Ντάριο Κρέσιτς (ΠΑΟΚ), Ρόι Κάρολ (ΟΦΗ), Σανθ Χακόμπο (Αστέρας Τρίπολης), Σέρτζιο Ασένχο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Τίμο Χίλντεμπραντ (Σάλκε), Τόμας Κούστσακ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τσαρλς Ιτάνζ (Ατρόμητος), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Ανδρέας Σάμαρης (Πανιώνιος), Αλεξάνταρ Χλεμπ (Μπαρτσελόνα), Αντελίνο Βιεϊρίνα (ΠΑΟΚ), Αντόνιο Απόνιο (Μάλαγα), Αουγκούστο Ρενάτο (Λεβερκούζεν), Αουγκούστο Φερνάντες (Βελέζ), Βαλμίρο Βάλντο (Λεβάντε), Βάλτερ Μπίρσα (Τζένοα), Γιάροσλαβ Πλασίλ (Μπορντό), Γιοάν Γκουρκίφ (Λιόν), Γιουζουφ Μσακνί (Εσπεράνς), Γκαέλ Κακουτά (Ντιζόν), Ελιέρο Ελία (Γιουβέντους), Έλιο Πίντο (ΑΠΟΕΛ), Εμίλιο Αρμεντέρος (Σεβίλλη), Έντσο Πέρεζ (Μπενφίκα), Εστέμπαν Γκρανέρο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ζάντσον (Σαχτάρ), Θανάσης Καραγκούνης (Ατρόμητος), Καζίμ Ρίτσαρντς (Γαλατασαράι), Κάνγκα Ακαλέ (Λεκβίγια), Κρίστομπαλ Χορκέρα (Τζένοα), Λεονάρντο (ΑΕΚ), Λουίς Χιμένες (Αλ Αχλί), Λούτσο Γκονζάλες (Μαρσέιγ), Μάξι Ροντρίγκεζ (Λίβερπουλ), Μάουρο Φορμίκα (Μπλάκμπερν), Μάριο Σαντάνα (Νάπολι), Μάρκο Μαρκιόνι (Φιορεντίνα), Μέρβαν Τσέλικ (Γκάις), Μεχμέτ Τοπούζ (Φενερμπαχτσέ), Μίκαελ Περεϊρά (Μαγιόρκα), Μπόσκο Γιάνκοβιτς (Τζένοα), Μπρετ Χόλμαν (Αλκμάαρ), Νίκλας Χουλτ (Έλφσμπουργκ), Νίκολας Λοδέιρο (Άγιαξ), Ονοράτο Έντερσον (Λιόν), Ούγκο Βιάνα (Μπράγκα), Ουσάμα Νταραγκί (Εσπεράνς), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (SKODA Ξάνθη), Παναγιώτης Μπάλλας (Ατρόμητος), Πάουλο Μασάδο (Τουλούζ), Πέδρο Ρίος (Χετάφε), Ραούλ Γκαρσία (Οσασούνα), Ρόι Κοντού (Οσέρ), Ρομέν Αλεσαντρινί (Κλερμόν), Σιλβέστρ Βαρέλα (Πόρτο), Τακάσι Ινούι (Μπόχουμ), Τόμας Ροζίτσκι (Άρσεναλ), Φαμπιάν Βάργκας (ΑΕΚ), Φερνάντο Μπελούτσι (Πόρτο), Χαβιέ Καμούνιας (Βιγιαρεάλ), Χάρις Μεντούνχανιν (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Αρούνα Ντιντάν (Λεκβίγια), Βαλερί Μποζίνοφ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Ικετσούκου Ούτσε (Γρανάδα), Καλού Ούτσε (ελεύθερος), Κανγκά Ακαλέ (Λεκβίγια), Κάρλος Βέλα (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μούσα Ντεμπελέ (Φούλαμ), Μπόσκο Γιάνκοβιτς (Τζένοα), Μπουμπακάρ Σανόγκο (Σεντ Ετιέν), Πάμπλο Μόουτσε (Μπόκα Τζούνιορς), Σέζαρ Σαντίν (Κοπεγχάγη), Σίλβιο Ρομέρο (Λανούς), Τζαμέλ Μπακάρ (Νανσί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Ροναλντίνιο, ο Σισέ και οι «Πορτογάλοι»

Ο… τίτλος που αφορά τον Παναθηναϊκό και το κομμάτι των μεταγραφικών σεναρίων και των ονομάτων που ακουστήκαν για το «τριφύλλι», ενόψει της μεταγραφικής περιόδου που ολοκληρώθηκε, θα μπορούσε να είναι και… που να είχε και λεφτά. Σε μια καμπή της ιστορίας του όπου ο Παναθηναϊκός δεν έχει σταθερή διοίκηση, δεν έχει οικονομική ευρωστία και ταλανίζεται από προβλήματα – τα οποία ευτυχώς για αυτόν δεν επηρεάζουν το αγωνιστικό κομμάτι με την ομάδα να πηγαίνει «τρένο» για τον τίτλο – ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τριάντα δύο (32) ονόματα ποδοσφαιριστών ενεπλάκησαν σε σενάρια που αφορούσαν τους «πράσινους».

Βέβαια τα κορυφαία όλων ήταν αυτά του Ροναλντίνιο και του Τζιμπρίλ Σισέ. Κι αν για τον πρώτο ο ντόρος που δημιουργήθηκε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην «Αραβομανία» και το τάξιμο «εκτοξεύσεων» από την πλευρά του εκπροσώπου των επενδυτών, για τον δεύτερο μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουμε πως θα γίνει κανόνας να υπάρχει το όνομά του στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Υπήρξαν, βέβαια, κι άλλες περιπτώσεις παικτών που ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της «συντήρησής» τους ο Παναθηναϊκός. Ένας από αυτούς ήταν ο Φερνάντο Μπελούτσι, νυν σταρ της Πόρτο και άλλοτε του Ολυμπιακού, οι συμπαίκτες του στους «δράκους» Κριστιάν Ροντρίγκεζ και Ρολάντο όπως και ο Μπαμπά Ντιαβαρά της Μαρίτιμο. Στην κατηγορία των «Πορτογάλων», ελέω Ζεσουάλδο Φερέιρα πάντα, προστίθενται και ο Ούγκο Βιέιρα της Ζιλ Βιθέντε – ο οποίος είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι τον Παναθηναϊκό – ο παλιός γνώριμος Ντουγκλάο της Μπράγκα, ο Αντρέ Πίντο της Πόρτο και αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές.

Όσο για την εγχώρια αγορά; Συναγωνίστηκε με επιτυχία αυτή του αραβικού κόσμου. Σιόβας, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Ανάκογλου – συν τους «λεγεωνάριους» Τζαβέλλα και Μόρα – απέναντι σε Χεγκάζι, Γκέντο, Σικαμπάλα και Μοχάμεντ Ζιντάν. Αυτοί και αρκετοί ακόμα, που θα διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω, ήταν οι… πρωταγωνιστές των μεταγραφών που δεν έγιναν για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μάλιστα έμειναν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά χωρίς ενίσχυση τον Ιανουάριο…

Οι ποδοσφαιριστές που ενεπλάκησαν σε μεταγραφικά σενάρια για τον Παναθηναϊκό είναι οι:

Αχμέντ Χεγκάζι (Ισμαήλι), Σικαμπάλα (Ζάμαλεκ), Ροναλντίνιο (Φλαμέγνκο), Τζιμπρίλ Σισέ (Λάτσιο), Κρίστιαν Ροντρίγκεζ (Πόρτο), Γιώργος Τζαβέλλας, (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Δημήτρης Σιόβας (Πανιώνιος), Δημήτρης Ανάκογλου (Πανσερραϊκός), Ούγκο Βιέιρα (Ζιλ Βιθέντε), Αντρέ Πίντο (Πόρτο), Τόμισλαβ Μπάρμπαριτς (Ντινάμο Ζάγκρεμπ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Εντουάρντο (Τζένοα), Φερνάντο Μπελούτσι (Πόρτο), Ντουγκλάο (Μπράγκα), Γκιάμφι (Wa All Stars), Ίρβεν Άβιλα (Σπορτ Χουανκάγιο), Μπαμπά Ντιαβαρά (Μαρίτιμο), Ρολάντο (Πόρτο), Νικολάς Μπλάντι (Μπόκα Τζούνιορς), Βαγγέλης Μόρας (Σουόνσι), Κάρλος Μπάκα (Ατλέτικο Τζούνιορ), Γέλε Φόσεν (Γκενκ), Άνχελ Ντεαλμπέρτ (Βαλένθια), Ροβέρσιο Ροντρίγκεζ (Οσασούνα), Γιόχαν Ταβάρες (Μπέιρα Μαρ), Μαϊκόν Περέιρα Ρόκε (Πόρτο), Μοχάμεντ Ζιντάν (Ντόρτμουντ), Πάμπλο Κοντρέρας (ΠΑΟΚ), Γιάννης Σκόνδρας (Ατρόμητος), Γκέντο (Αλ Αχλί), Σίλβιο Ουασέιρο (Οσέρ).

ΑΕΚ: Και πώς να κάνει μεταγραφές;

Η λέξη «μεταγραφή» στην ΑΕΚ μόνο ως… ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί με την υπάρχουσα κατάσταση. Και να ήθελε η «Ένωση» να κάνει κάποια μεταγραφή για την περίοδο του Ιανουαρίου δεν θα μπορούσε, καθώς η UEFA της το έχει απαγορεύσει λόγω των χρεών που υπάρχουν προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Βέβαια, ο Νίκος Κωστένογλου σε παλαιότερή του συνέντευξη είχε τονίσει ότι δεν θέλει να πάρει κάποιον παίκτη για την ομάδα του, καθώς δεν υπήρχαν χρήματα. Η μόνη περίπτωση που ακούστηκε, ήταν του Σεγούνδο, ο οποίος δοκιμάστηκε για λίγο στην ΑΕΚ, ωστόσο αποχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς ύστερα από λίγες ημέρες, ήρθε η απαγόρευση στον «δικέφαλο» για μεταγραφές και η παραμονή του, δεν θα είχε απολύτως κανένα νόημα.

ΠΑΟΚ: Πολιτική... μαζέματος του budget και Νιμανί

Την χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαλλαγεί από κάποια συμβόλαια πρωτίστως και μετά να σκεφτεί πιθανή ενίσχυση. Με την απειλή της UEFA για αποκλεισμό από την Ευρώπη εάν δεν «κλείσει» η «μαύρη» τρύπα των οικονομικών του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» προχώρησε στην πώληση του Βιεϊρίνια στην Βόλφσμπουργκ, βάζοντας… ζεστό χρήμα στα ταμεία του, ενώ έφυγαν Αρίας και Κοντρέρας. Βέβαια, τα μεταγραφικά σενάρια δεν έπαψαν ποτέ να κυκλοφορούν, καθώς ο ΠΑΟΚ ήθελε να πάρει τον Σέρχιο Λεάλ από τον Εργοτέλη, ωστόσο βρέθηκε η χρυσή τομή με τους Κρητικούς. Ετσι, έψαξε κάποιες πιο απλές περιπτώσεις παικτών που δεν δεσμεύονταν με συμβόλαιο. Μια από αυτές ήταν του Γάλλου επιθετικού, Φρεντερίκ Νιμανί, ο οποίος δοκιμάστηκε από τον Λάζλο Μπόλονι και ο Ρουμάνος άναψε το «πράσινο» φως για την απόκτησή του, ως δανεικό από τη Μονακό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Για τον ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο ακούστηκαν τα ονόματα των: Λούκας (Καρπάτι Λίβιβ), Μοσορό ή Χοσέ Μάρσιο Ντα Κόστα (Μπράγκα)

 ΑΡΗΣ: «Πάλεψε» για Κόκε και... ενημερότητα

Ήρεμος ήταν σχετικά ο φετινός Γενάρης για τον Άρη, καθώς ουσιαστικά το βάρος έπεσε στην ενδεχόμενη επιστροφή του Κόκε, αλλά και στην... απόκτηση φορολογικής ενημερότητας, ώστε να έχει το δικαίωμα ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης να κάνει μεταγραφές. Εκτός του Ισπανού επιθετικού, «έπαιξαν» για λίγο και τα ονόματα των Ροντρίγκο Ντεφέντι (Βιτόρια Γκιμαράες), Τιάγκο Ταρζίνο (Βιτόρια Γκιμαράες), Ρενάν (Βιτόρια Γκιμαράες), Χοσέ Αρτούρο Αλβάρες Ερνάντες (Τσίβας), περισσότερο για να... σπάσει η μονοτονία των ημερών, παρά γιατί υπήρχε ουσιαστικό ενδιαφέρον από πλευράς «κιτρίνων».



Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved