Κοβάσεβιτς: «Θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Κοβάσεβιτς: «Θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει και πάλι το πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο Σέρβος επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων» παραχώρησε συνέντευξη στην «Mundo Deportivo» χαρακτηρίζοντας τους Πειραιώτες ως την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Παράλληλα, μίλησε για τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά και για τους Ισπανούς που βρίσκονται στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντάρκο Κοβάσεβιτς:

Πως πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό;

«Εργάζομαι ως επικεφαλής στο τμήμα σκάουτινγκ και τεχνικός διευθυντής και είμαι πολύ χαρούμενος. Οι άνθρωποι του συλλόγου μου φέρονται θαυμάσια και τόσο εγώ, όσο και η οικογένειά μου είμαστε ευτυχισμένοι στην Ελλάδα. Είναι ο δεύτερος χρόνος μου στον Ολυμπιακό και παρά το γεγονός ότι εφέτος βρισκόμαστε 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα κατακτήσουμε ξανά τον τίτλο. Κάτι που αποτελεί το σημαντικότερο στόχο για την ομάδα η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Την επόμενη χρονιά θα παίζουμε ξανά στο Champions League γιατί εμείς είμαστε οι καλύτεροι...».

Μετά από τόσα χρόνια καριέρας και τόσα ταξίδια πως σου φαίνεται να βρίσκεσαι πίσω από ένα γραφείο;

«Είναι τελείως διαφορετικά. Έπαιξα 20 χρόνια ποδόσφαιρο και σίγουρο αυτό που κάνω τώρα δεν έχει καμία σχέση. Έχει σχέση όμως με το άθλημα. Παρακολουθώ πολλούς αγώνες, ποδοσφαιριστές, ενώ έχω με τον πρόεδρο μια ιδιαίτερη σχέση. Ο κ. Μαρινάκης είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος ο οποίος αγαπά με πάθος τον Ολυμπιακό».

Τώρα που ταξιδεύεις συχνά ως σκάουτ συναντάς συχνά κάποιους πρώην συμπαίκτες σου ή αντιπάλους σου μέσα στο γήπεδο;

«Σίγουρα ειδικά όταν ταξιδεύω στην Ιταλία ή την Ισπανία όλο και κάποιον θα πετύχω. Κάτι που σίγουρα με βοηθά και στη δουλειά μου. Αν και το σημαντικότερο για μένα είναι να βρίσκω ό,τι καλύτερο υπάρχει για τον Ολυμπιακό».

Έχεις τόσο δύσκολο έργο να επιλέγεις και να προτείνεις παίκτες στην ομάδα σου, υπάρχει πίεση σ' αυτό το πόστο;

«Σίγουρα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Αλήθεια, πως πείθεις μεγάλα ονόματα να παίξουν ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό που όπως και να το κάνουμε δεν αγωνίζεται σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

«Κοιτάξτε, ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος και όλοι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται στην ομάδα μας πολύ γρήγορα το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Οι οπαδοί μας μάς δίνουν πολύ μεγάλη ώθηση τόσο στα παιχνίδια εντός έδρας, όσο και εκτός μια και ακολουθούν την ομάδα όπου κι αν αγωνίζεται».

Πως πάνε τα πράγματα με τους Ισπανούς που έχετε στην ομάδα;

«Πρόσφατα λύσαμε το συμβόλαιο του Γέστε, αλλά έχουμε ακόμη τους Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Φουστέρ και τον Ιμπαγάσα που έχει παίξει πολλά χρόνια στην Ισπανία. Σίγουρα η παρουσία ενός πολύ μεγάλου προπονητή, του Ερνέστο Βαλβέρδε, τους βοηθά πολύ, ωστόσο έχουμε κι άλλους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές όπως οι Μοντέστο, Πάντελιτς, Τζεμπούρ και Μέλμπεργκ. Όπως σας έχω ήδη πει έχουμε πολύ καλή ομάδα και θα κατακτήσουμε ξανά τον τίτλο».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved