Ναυάγησε οριστικά η επιστροφή του Κόκε στον Άρη

Ναυάγησε οριστικά η επιστροφή του Κόκε στον Άρη

«Δεν θα γίνει η μεταγραφή του Σέρχιο Κόκε στον Άρη», όπως κατέστησε σαφές ο Γιάννης Κόντης.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων», μιλώντας στον αέρα του «Άρης FM», αποκάλυψε πως η επιστροφή του Ισπανού επιθετικού στο «Κλ. Βικελίδης» οδηγήθηκε τελικά σε οριστικό ναυάγιο, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ασχοληθούν και πάλι μαζί του το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Δεν θα γίνει η μεταγραφή του Σέρχιο Κόκε στον Άρη», τόνισε αρχικά ο Γιάννης Κόντης για να συμπληρώσει: «Θέλουν να βάζουν τον κόσμο του Άρη να ανησυχούν και ψάχνουν τρόπους διχόνοιας, τώρα που πάει καλά η ομάδα… Υπάρχουν δούρειοι ίπποι μέσα στον Άρη».

Παράλληλα, το διοικητικό στέλεχος των Θεσσαλονικιών , αφού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ναυάγησε η μεταγραφή του Κόκε, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλα τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο, όπως το θέμα της αδειοδότησης, τη χορηγία του ΟΠΑΠ, τις προσφυγές, τον Καστίγιο, αλλά και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

«Ο Τσέζαρεκ έδειξε καλή θέληση και ο Σηφάκης είναι πίσω στην ομάδα. Υπάρχουν επιτήδειοι που προσπαθούν να πείσουν τους παίκτες του Άρη να κάνουν προσφυγή», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του για τις προσφυγές, συμπληρώνοντας:

«Είναι θέματα που συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες και έχει παίκτες που άλλες φορές κάνουν προσφυγή και άλλες φορές περιμένουν για να διευθετήσουν τα οικονομικά ζητήματα που υπάρχουν. Βέβαια, είναι και θέματα που δημιουργούνται από άλλους προκειμένου να προκαλέσουν αναστάτωση στην ομάδα.

Ειδικά για τις περιπτώσεις Σηφάκη Τσέζαρεκ: «Αυτό που έγινε είναι συμφωνία να πάρουν οι παίκτες τα δεδουλευμένα τους αντί για το υπόλοιπο του συμβολαίου τους, κάτι που έγινε στην περίπτωση του Τσέζαρεκ, ενώ ο Σηφάκης έμεινε κανονικά στην ομάδα. Ο Τσέζαρεκ έδειξε καλή θέληση καθώς μπορούσε να εμμείνει στην προσφυγή και να διεκδικήσει παραπάνω χρήματα. Υπάρχουν διάφοροι επιτήδειοι που προσπαθούν να πείσουν παίκτες του Άρη να κάνουν προσφυγή. Ζουν και εδώ στη Θεσσαλονίκη και είμαι κοντά στο να τους ξεμπροστιάσω μια μέρα, γιατί είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν.

Στην Ελλάδα που ζούμε κανένας δεν πληρώνει την συμφωνηθείσα συμφωνία που έχει γίνει και οι χορηγοί αργούν να πληρώσουν. Το να καθυστερήσεις να πληρώσεις ένα παίκτη είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που γίνονται στην Ελλάδα? Το κακό είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν και κάνουν τον κόσμο να θεωρεί ότι όλα καταστρέφονται».

Για το θέμα Κόκε: «Διαβάζω παντού ότι τρέχει να προλάβει το χρόνο ο Άρης. Οι μεταγραφές δεν γίνονται με βάση αυτά που γράφονται αλλά με βάση των αναγκών της ομάδας και τα θέλω της διοίκησης.

Μπορούμε να γράψουμε τον οποιοδήποτε στην ομάδα και να του βγάλουμε δελτίο όταν θα έχουμε ενημερότητα. Μπορώ να πω στον κόσμο ότι ο Κόκε έδειξε τεράστια διάθεση να παίξει στον Άρη αλλά υπάρχουν και άλλα δεδομένα. Τη συμφωνία με τη Λέγκια τη χάλασε ο ίδιος για να επαναδιαπραγματευθεί με τον Άρη. Υπάρχουν κάποια στοιχεία που δεν επέτρεψαν να έρθει αλλά δεν μπορούμε να τα πούμε όλα».

Για τον αν θα πραγματοποιηθεί του Κόκε ή κάποια άλλη μεταγραφή: «Όχι, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Είναι καλύτερα να το δούμε με ηρεμία το καλοκαίρι. Αν η ομάδα δείχνει το πρόσωπο που δείχνει τώρα, όχι μόνο θα μπούμε στα play off αλλά θα πάμε και καλύτερα από ότι περιμέναμε».

Για τα λεφτά που αναμένεται να δώσει ο ΟΠΑΠ στις ομάδες: «Υπάρχει ανεπίσημη ενημέρωση ότι ο ΟΠΑΠ θα καταλήξει σε ένα ποσό το οποίο είναι το μισό από αυτό που ήταν τα τελευταία χρόνια. Όταν άρχισε η χρονιά κάναμε ένα προϋπολογισμό με βάση αυτά τα χρήματα που περιμέναμε. Τα χρήματα που έλειψαν δημιούργησαν έλλειψη ρευστότητας. Θα είχαν πάει στους παίκτες και δεν θα είχαμε κανένα θέμα».

Για το ζήτημα της αδειοδότησης της ομάδας: «Είμαστε στη λιγότερο χειρότερη κατάσταση από άλλες ομάδες. Σε εμάς δεν έχει επιβληθεί καμία σύσταση για να μην κάνουμε μεταγραφές. Μόνοι μας προσπαθούμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση και νομίζω ότι θα δείξει η φετινή χρονιά τι θα συμβεί τελικά. Υπάρχει οικονομική δυσκολία. Είναι δύσκολο για τον κόσμο να βοηθάει στον βαθμό που θέλουμε και σίγουρα υπάρχει διέξοδος να μπουν χρήματα με άλλους τρόπους.

Η αδειοδότηση θα έχει διαφοροποίηση φέτος. Όσοι είναι να βγουν Ευρώπη, δεν θα βγαίνουν αν δεν υπάρχει άδεια. Εμείς πάντως δεν είμαστε σε αυτούς που ανησυχούν. Άλλοι είναι αυτοί που ανησυχούν».

Για το financial fair play: «Αν δούμε το financial fair play, ο Άρης είναι στην καλύτερη κατάσταση από όλες τις ομάδες. Αυτό όμως δεν είναι αδειοδότηση. Είναι ένα σύστημα παρακολούθησης. Το θέμα είναι με την αδειοδότηση και εγώ λέω ότι ο Άρης θα την πάρει».

Όσον αφορά την αρνητική απάντηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης για τη μετακίνηση των οπαδών του Άρη στην ακριτική πόλη για τον αγώνα της Κυριακής: «Είναι από τα παράλογα που ισχύον στην Ελλάδα. Ο κόσμος του Άρη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Είναι λάθος να αντιμετωπιστεί έτσι και νομίζω ότι θα δοθεί λύση τελικά. Ο Άρης  δεν έχει δώσει δείγματα κανιβαλισμού».

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας: «Αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή. Έχει μεγάλη διαφορά να είμαστε δίπλα στην ομάδα επειδή την αγαπάμε και άλλο για τα αποτελέσματα. Θέλουμε να βγουν νέα παιδιά αλλά πρέπει να υπάρχει υπομονή για αυτό.
Πιστέψαμε ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορούν να παίξουν όπως ο Τριανταφυλλάκος, ο Κατίδης και ο Γιαννιώτας. Υπάρχουν και οι Αγγελούδης, Τοπούζης, οι οποίοι αν είναι υπομονετικοί θα πάρουν τις ευκαιρίες τους.

Αυτή τη στιγμή έχουμε την άνοδο βασικών παικτών της ομάδας και ηρεμία. Πρέπει επίσης να υπάρχει καλή συνεργασία διοίκησης και  προπονητή και να μην δίνεται η ομάδα εν λευκώ στον προπονητή και εννοώ για θέματα ερχομού και αποχωρήσεων παικτών. Όσοι έχουν φύγει πάντως ποτέ δεν βγήκαν να πουν κάτι για εμάς, κάτι που έχει συμβεί σε άλλες ομάδες».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, τόνισε: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κάποιοι στον Άρη έχουν όραμα. Στους 30.000 που πήγαν στην Αθήνα δεν αρμόζει να βλέπουν τον Άρη όπως τον είδαν στην αρχή της χρονιάς. Υπάρχουν και κάποιοι όμως μέσα στην ομάδα και ίσως να την φανταζόντουσαν μεγάλη μόνο με τη δική τους παρουσία».

Για τον Νέρι Καστίγιο: «Σίγουρα και ο Γιάννης Μιχαλήτσος τον έβαλε σε θέση που τον ελευθέρωσε. Έβαλε και τον Ούμπιντες πίσω από τον Καστίγιο. Το είδε και ο Μασάδο και το συνέχισε. Βλέπω ένα ορθολογισμό στην ομάδα. Δεν πήγε να κάνει αλχημείες και δεν πήγε να τσακωθεί με τους παίκτες. Ο Καστίγιο είναι ένα παιδί φιλότιμο. Προσωπικά είχα την έμπνευση να έρθει στον Άρη και τον προσέγγισα. Άφησε ένα μεγάλο συμβόλαιο στη Σαχτάρ για 500.000 ευρώ. Παρά τις καθυστερήσεις και τα όσα έγιναν με τον προπονητή, δεν μίλησε. Το παιδί όταν το φωνάξαμε ήρθε να παίξει μπάλα.

Όταν έγινε αλλαγή με τον Παναιτωλικό, δεν έφυγε στα αποδυτήρια και μας «έγραψε». Έδειξε στον προπονητή να πάει στα αποδυτήρια και αυτός του έδειξε να πάει. Αυτό λοιπόν υπήρξε και η μεγαλύτερη αιτία παρεξήγησης. Κάπου πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να μην δημιουργούμε εντυπώσεις».

Κλείνοντας τη συζήτηση και στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ο Κόντης υπογράμμισε: «Αυτοί που δεν θέλουν να δουν τον Άρη μεγάλο να κάτσουν στη μικρότητα τους γιατί ο Άρης φέτος το καλοκαίρι θα γίνει μεγάλος».




Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved