Δείχνουν τίτλο οι αριθμοί του Παναθηναϊκού

Δείχνουν τίτλο οι αριθμοί του Παναθηναϊκού

Αξιοθαύμαστες επιδόσεις έχει τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός με τις στατιστικές κατηγορίες να δείχνουν πως οι «πράσινοι» βαδίζουν ολοταχώς για τον τίτλο.

Δεν είναι μόνο η βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακού, το συν πέντε που έχει εξασφαλίσει το «τριφύλλι» μετά τις 19 πρώτες στροφές του πρωταθλήματος, που δίνουν στον Παναθηναϊκό τον τίτλο του φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι συνολικά οι επιδόσεις της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα που δείχνουν ότι οι «πράσινοι» φέτος λειτουργού σαν… μια πολύ καλά κουρδισμένη μηχανή.

Σκοράρει όπως… το 1964

Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά από τις επιδόσεις του στην επίθεση. Πέρα από το θεαματικό ξεκίνημα με τις «τριάρες» και τις «τεσσάρες» και άσχετα από τα τελευταία παιχνίδια που κερδίζει με το ελάχιστο της διαφοράς (1-0), ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να σπάσει αρκετά ρεκόρ που αφορούν στο σκοράρισμα.

Οι «πράσινοι» έχουν σκοράρει και στα 19 παιχνίδια πρωταθλήματος ως τώρα, κάτι που έχουν επαναλάβει μόνο δυο φορές στο παρελθόν. Ήδη ξεπεράστηκε η 3η καλύτερη επίδοση, αυτή της περιόδου 1997-1998 όταν και σκόραρε στα 16 πρώτα ματς της σεζόν, και πλέον το «τριφύλλι» έχει μπροστά του το 20ο παιχνίδι, στο οποίο αν σκοράρει θα φτάσει το ρεκόρ της ομάδας του 1961-1962 και θα κυνηγάει πλέον το μεγάλο στόχο που είναι το γκολ και στα 30 ματς της χρονιάς, κάτι που έχει καταφέρει μόνο η ομάδα του Στέφαν Μπόμπεκ την περίοδο 1963-1964 η οποία κατέκτησε τον τίτλο αήττητη!

Βαθμοί πρωταθλητή

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που δείχνει ότι φέτος ο Παναθηναϊκός είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, είναι οι βαθμοί που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το «τριφύλλι» στις 19 αγωνιστικές της Super League. Οι 48 βαθμοί που έχει πάρει είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, περισσότεροι και από την αήττητη ομάδα του 1964, και δείχνουν πως ο Φερέιρα «έχτισε» ομάδα για πρωτάθλημα!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός ως τώρα έχει 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα στο πρωτάθλημα, ενώ το 1964 είχε 14 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Η δεύτερη καλύτερη παρουσία του, σε 19 ματς, ήταν την περίοδο 2003-2004 όταν σε 19 ματς είχε 14 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα με το 20ο ματς να έρχεται ισόπαλο.

Ο ανίκητος Καρνέζης

Σημαντικό στην υπόθεση τίτλος για κάθε ομάδα είναι και το να μη δέχεται γκολ. Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία έξι ματς δείχνει να έχει θωρακίσει την άμυνά του, με τον Ορέστη Καρνέζη να έχει πάρει τη θέση του τερματοφύλακα εδώ και αρκετό καιρό και να μην έχει μαζέψει ακόμα τη μπάλα από τα δίχτυα του. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να δημιουργήσουν νέο καλύτερο σερί δεκαετίας με τα έξι νικηφόρα ματς στα οποία δεν έχουν δεχθεί γκολ! Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ήταν τη σεζόν 2007-2008 όταν είχαν νικήσει σε πέντε ματς με μηδέν παθητικό.

Παράλληλα, ο Ορέστης Καρνέζης θέλει ακόμα ενάμιση παιχνίδι για να περάσει τον Μάριο Γκαλίνοβιτς. Αν ο Έλληνας πορτιέρο δεν δεχθεί γκολ στη Λιβαδειά το Σάββατο και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ξάνθη θα ξεπεράσει τα 675 λεπτά χωρίς γκολ που είχε καταφέρει να «κρατήσει» ο Κροάτης.

Τέλος, σημαδιακό είναι και το γεγονός πως όποια ομάδα έφτασε πρώτη στην 19η αγωνιστική και/ή με 48 βαθμούς, όσους έχει φέτος ο Παναθηναϊκός, κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Το ίδιο συνέβη και την περίοδο 2009-2010 όταν το «τριφύλλι» κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ και ο Ολυμπιακός στις σεζόν που κυριαρχεί είχε τις περισσότερες φορές την ανάλογη επίδοση.



Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved