Οι μέτοχοι της ΑΕΚ δεν… χρωστάνε!

Οι μέτοχοι της ΑΕΚ δεν… χρωστάνε!

Μπορεί η κίνηση «Θεμέλιο 21» να άφησε μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της «Ένωσης», όμως, όπως φαίνεται οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ θα κληθούν να κλείσουν το ομολογιακό δάνειο της Morgan Stanley και τίποτα περισσότερο.

Το πρώτο και κυριότερο βήμα ήταν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι όλοι οι σημαντικοί άνθρωποι για το μέλλον της ΑΕΚ. Το πλέον σημαντικό όμως είναι να φανεί το πόσα και αν θα βάλουν τελικά χρήματα στην ΠΑΕ, πως θα προσπαθήσουν να σώσουν ότι απομένει από την Ένωση και ποια θα είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουν την επόμενη μέρα.

Σήμερα (31/01) θα γίνουν δύο ακόμα σημαντικά πράγματα καθώς θα μπουν στην ΠΑΕ ορκωτοί λογιστές έτσι ώστε να υπολογιστούν τα χρήματα που θα πρέπει να βάλουν οι μέτοχοι ανάλογα με το ποσοστό που έχει ο καθένας. Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση του Ντέμη Νικολαΐδη που «πέρασε» στη μαραθώνια συνεδρίαση της «Θεμέλιο 21» την Κυριακή, με το δεύτερο ΔΣ να γίνεται σήμερα.

Το ζήτημα ωστόσο είναι πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πόρισμα των ορκωτών δεν θα βγάλει χρέη για τους μετόχους. Συγκεκριμένα, όταν η ΑΕΚ άλλαξε διοικητική δομή το 2004 και μπήκε στο άρθρο 44, τα χρέη της ήταν 23,3 εκατ. ευρώ. Σε αυτά προστίθενται τα 4,2 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για τις τότε υποχρεώσεις και το συνολικό ποσό φτάνει στα 27,5 εκατ. ευρώ.

Το αντίστοιχο ποσό σήμερα, έχοντας συμπεριλάβει στο ίδιο ποσό και το ομολογιακό δάνειο της Morgan Stanley, ανέρχεται στα 36,12 εκατ. ευρώ το οποίο αναλύεται ως εξής. Επτά εκατ. ευρώ είναι το δάνειο της Morgan, 18, 3 εκατ. ευρώ η εφορία και τα υπόλοιπα είναι το «άνοιγμα» της ΠΑΕ.

Σύμφωνα τώρα με όσα λένε από την ΠΑΕ ΑΕΚ, με 2 εκατ. ευρώ μπορεί να «κλείσει» το ομολογιακό δάνειο της Morgan Stanley και με άλλα 5 εκατ. ευρώ να «σβήσει» και το χρέος προς την εφορία. Αυτό σημαίνει πως οι μέτοχοι δεν θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα και να αναλάβουν χρέη, αφού αν απαλειφθούν ομολογιακό δάνειο και χρέη προς την εφορία τότε το «άνοιγμα» της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ θα είναι ίδιο με αυτό του 2004 όταν και ανέλαβαν!

Στην παρούσα φάση, το ενδιαφέρον όλων στην Ένωση στρέφεται στο να προχωρήσει η πρόταση Νικολαΐδη, να αποπληρωθεί το δάνειο της Morgan και να απαλλαγεί η ΑΕΚ από ένα βάρος το οποίο κουβαλά τα τελευταία έξι χρόνια. Αυτό αναμένεται να συζητηθεί και στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής (03/02), όπου και θα εκλεγεί νέο ΔΣ στην ΠΑΕ.



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved