Καραπιάλης: «Θα πάμε στο ΟΑΚΑ να τους κερδίσουμε»

Καραπιάλης: «Θα πάμε στο ΟΑΚΑ να τους κερδίσουμε»

Με νίκη του στο ΟΑΚΑ θα συνδυάσει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Βασίλη Καραπιάλη.

Ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων» και της Α.Ε. Λάρισας παρουσιάστηκε «ενωτικός» σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «NovaΣΠΟΡ FM». Πέρα από την πίστη περί κατάκτησης του πρωταθλήματος, ο Καραπιάλης σχολίασε την πορεία αρκετών ποδοσφαιριστών του πειραιώτικου συλλόγου και ζήτησε από τους οπαδούς να αποφεύγουν τις αποδοκιμασίες σε βάρος της ομάδας.

Ξεκίνησε εκφέροντας την άποψή του για το πρόβλημα του Ολυμπιακού φέτος:

«Έχει αρκετούς τραυματισμούς, πολλές αλλαγές στη σύνθεσή, λείπουν βασικά εργαλεία και στον συνδυασμό τους έχουν φέρει την εικόνα του Ολυμπιακού να μην είναι καλή. Στοιχίζουν οι απουσίες των Μιραλάς και Τζεμπούρ. Παρά το γεγονός ότι ο Πάντελιτς είναι σε καλή κατάσταση μας λείπουν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές.

Όμως πιστεύω ότι ο πρόβλημα δεν είναι μπροστά αλλά στο χώρο του κέντρου. Εκτός του Ιμπαγάσα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να βοηθήσουν στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Περιμένουμε όλα να τα δούμε από έναν ποδοσφαιριστή. Είναι καλοί για άλλες δουλειές αλλά δεν μπορούν να δώσουν μεγάλες βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι. Ό,τι πηγαίνει μπροστά περνάει από το πόδι του Ιμπαγάσα. Και οι άλλοι ποδοσφαιριστές πρέπει να δώσουν περισσότερα στο κομμάτι αυτό και να βοηθήσουν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές ενός παιχνιδιού.

Νομίζω εκεί είναι το πρόβλημα συν το γεγονός ότι –εκεί που ήταν η δύναμη του Ολυμπιακού από τότε που έπαιζα εγώ- στα άκρα του δεν είναι ποδοσφαιριστές ικανοί που να μπορέσουν να δημιουργήσουν πάρα πολλά προβλήματα στους αντιπάλους τους».

Θεωρεί πως αν αποφευχθούν στο εξής οι τραυματισμοί, τότε η εικόνα της ομάδας θα βελτιωθεί:

«Εάν είναι όλοι υγιείς, νομίζω ναι… Ο προπονητής με τη διοίκηση αποφασίζουν, εάν θα συνεχίσουν με αυτό το ρόστερ και εάν χρειάζεται κάποια ενίσχυση ο Ολυμπιακός. Όμως πιστεύω ότι εάν όλοι είναι υγιείς και έτοιμοι να παίξουν είμαστε καλά, μετά και την προσθήκη του Ντιόγκο».

Περισσότερο κρίσιμοι είναι οι βαθμοί που χάθηκαν εντός έδρας σύμφωνα με την επόμενη τοποθέτησή του:

«Νομίζω και όσοι έχουν χαθεί στο Καραϊσκάκη αλλά και εκτός έδρας. Τα παιχνίδια που έχασε φέτος ο Ολυμπιακός δεν τα έχανε άλλες χρονιές. Πάντα θα έχεις απώλειες αλλά τις γκέλες μέσα στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός δεν τις έκανε τα προηγούμενα χρόνια.  Δεν πρέπει όμως να μένουμε εκεί. Στο χέρι του είναι να ανατρέψει την κατάσταση».

Συνέχισε σχολιάζοντας το παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν:

«Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται το παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν. Πρέπει να σκέφτεται μόνο το παιχνίδι της Τούμπας. Είναι το καθοριστικό κλειδί για την πορεία στο πρωτάθλημα. Για να μείνει ζωντανός πρέπει να κάνουμε το διπλό στην Τούμπα. Εάν έρθει απώλεια τα πράγματα θα είναι πάρα-πάρα πολύ δύσκολα. Όταν θα έρθει η ώρα της Ρουμπίν Καζάν τότε θα το συζητήσουμε. Η ευρωπαϊκή πορεία που έκανε στο Champions League μας δίνει την δυνατότητα να σκεφτόμαστε πάρα πολλά και μεγάλα πράγματα. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ, παρά το γεγονός που δεν μπόρεσε να περάσει στην επόμενη φάση».

Και ξεχώρισε τον Μανιάτη σαν διακριθέντα πέρα από τον Ιμπαγάσα:

«Ο Μανιάτης. Είναι η αποκάλυψη. Στο κέντρο δίνει πάρα πολλά πράγματα στην ομάδα. Και με την ποιότητα που έχει αλλά και με το πάθος του, τη δύναμή του. Είναι η αποκάλυψη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και να συνεχίσει έτσι».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει την παρουσία του Φέισα:

«Δεν μπορώ να τον κρίνω. Έχει ποιότητα σαν ποδοσφαιριστής. Αλλά δυστυχώς οι τραυματισμοί που φέρνει από το παρελθόν φαίνεται ότι τον επηρεάζουν. Παίζει δύο παιχνίδια και μετά παθαίνει και πάλι τραυματισμό, από την αποχή που έχει».

Του Μακούν:

«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά δεν έχει προσφέρει αυτά που όλοι περίμεναν ότι θα προσφέρει στον Ολυμπιακό».

Του Φετφατζίδη:

«Πρέπει να πάρει περισσότερε ευκαιρίες και να είναι θρασύς. Πρέπει να πατάει περιοχή να κάνει γκολ».

Και του Αμπντούν:

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν μου κάνει για τον Ολυμπιακό. Το ότι τον εμπιστεύεται ο Βαλβέρδε είναι μια άλλη υπόθεση. Αυτός είναι προπονητής, αυτός τον βλέπει κάθε ημέρα. Όταν έχει παίξει ο Γκαλέτι, ο Τζόλε στα άκρα, τώρα για τον Αμπντούν τι να πω. Χωρίς να θέλω να αδικήσω την ποδοσφαιρική του αξία, μπορεί να είναι πολύ καλός και χρήσιμος ποδοσφαιριστής αλλά για την Καβάλα και για κάποιες άλλες ομάδες. Δεν θέλω να μειώσω το παιδί. Είναι καλός ποδοσφαιριστής αλλά εγώ δεν θα τον έβαζα».

Εν τέλει, ο Καραπιάλης αναφέρθηκε στις αποδοκιμασίες που δέχονται οι ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων» εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Η αποδοκιμασία κάνει κακό στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει συνηθίσει να είναι δεύτερος και να κυνηγά. Έχουμε μάθει να μας κυνηγούν και αυτό δεν αρέσει στον κόσμο. Δεν είναι όμως η λύση να αποδοκιμάζουν και τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Τότε γίνονται δυσκολότερα τα πράγματα.

Πρέπει να βοηθούν τους παίκτες. Και για τον Αμπντούν που είπα πριν, ούτε θέλω να τον αποδοκιμάζουν. Από την στιγμή που τον εμπιστεύεται ο προπονητής πρέπει να τον στηρίξει και ο κόσμος. Είπα τι θα έκανα εγώ. Εγώ όμως δεν είμαι προπονητής. Στον Ολυμπιακό προπονητής είναι ο Βαλβέρδε και τον βλέπει 30 ημέρες τον μήνα στις προπονήσεις. Και τον εμπιστεύεται. Το θέμα είναι πώς όποιοι μπαίνουν και παίζουν πρέπει να τους στηρίξει, το έχουν ανάγκη το χειροκρότημα.

Μόνο ενωμένοι εάν επιστρέψουν οι τραυματίες ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την αντεπίθεση. Με γκρίνιες, μουρμούρες και τέτοια προβλήματα δεν βαδίζουν τα πράγματα σε καλό δρόμο.

Δεν τελειώνει τίποτα κι ας είναι η διαφορά στους πέντε βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει κάποια στιγμή μια γκέλα, μια ισοπαλία. Από εκεί και πέρα θα πάμε στο ΟΑΚΑ να τους κερδίσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα να τελειώνει. Μπορούμε, έχει η ομάδα το DNA και ποιότητα. Απλώς εμείς δώσαμε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να είναι με πέντε βαθμούς μπροστά και να είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved