Αλεξανδρής: «Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κάποια ομάδα»

Αλεξανδρής: «Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κάποια ομάδα»

Την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ανατρέψει την διαφορά που έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Ο παλαίμαχος στράικερ των «ερυθρόλευκων» παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στον «NovaΣΠΟΡ FM» και μίλησε για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού και την επερχόμενη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Γενικά φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον των Πειραιωτών εντός συνόρων.

Αρχικά σχολίασε την διαφορά που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους «αιώνιους»:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που με βάση το υλικό, τη δυναμική, τον κόσμο, τη δυνατότητα που έχει ο πρόεδρος σίγουρα θα περιμέναμε όλοι να είναι πρώτος. Αλλά πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει με αυτό, με την έννοια ότι μπορείς να κάνεις λάθη σε κάποια παιχνίδια, να χαθούν βαθμοί και να βρίσκεσαι να κυνηγάς, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι ξεγραμμένος από το πρωτάθλημα. Έχει ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση. Και άλλες χρονιές ήταν πίσω στην βαθμολογία, στο τέλος πήρε το πρωτάθλημα. Έχει όσα στοιχεία απαιτούνται. Φτάνει να το πιστέψει και θα τα καταφέρει. Σε αυτό το επίπεδο που είναι ο Ολυμπιακός δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορεί πολύ εύκολο να γίνει».

Πρόσθεσε ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού χαλάρωσαν σε παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουν:

«Νομίζω ότι η χαλαρότητα των παικτών σε κάποια παιχνίδια θεωρητικά εύκολα, που παλιότερα άλλες φορές τα έπαιρνε πιο άνετα. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος πολλές φορές μπορείς να την πατήσεις. Τα πρωταθλήματα δεν κρίνονται μόνο στα μεγάλα παιχνίδια άμα έχει απώλειες στα πιο μικρά. Άμα πάρεις αψήφιστα κάποια παιχνίδια και πιστεύεις ότι εύκολα θα τα κερδίσεις βρίσκεσαι προ εκπλήξεως».

Τόνισε, πάντως, πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ανταποκριθούν στο «βάρος» τριών διοργανώσεων:

«Μπορεί να τα καταφέρει. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πολλές φορές μόνο με το όνομα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Το γνωρίζουν όλοι. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος, ο προπονητής ξέρουν τι χρειάζεται η ομάδα και αφού κρίνουν ότι μπορούν να είναι με αυτούς τους παίκτες και αυτούς τους παίκτες θέλουν μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν είναι δύσκολο».

Σχολίασε επίσης την επιστροφή του Ντιόγκο:

«Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί τη βοήθεια όλων των παικτών. Είναι ένας μαραθώνιος το πρωτάθλημα, είναι και η Ευρώπη. Ο Ντιόγκο αν θελήσει να βοηθήσει τον εαυτό του, θα βοηθήσει και περισσότερο την ομάδα. Άλλωστε γι’ αυτό τον έφεραν πίσω».

Και συνέχισε με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα:

«Πάντα έχει ιδιαιτερότητες ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Άλλο, όμως να παίζεις με την ΑΕΚ άλλο με τον Ολυμπιακό. Είναι εντελώς διαφορετικά τα μεγέθη. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μέσα σ’ αυτή την έδρα μπορεί να τα καταφέρει. Αν παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα, είτε θα παίξει στον ΠΑΟΚ, είτε σε κάποιες αγωνιστικές και μέσα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό».

Ο Αλεξανδρής δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ευρωπαϊκή προοπτική των Πειραιωτών εκκινώντας από την παραίτηση του Κούρμπαν Μπερντίγιεγ από την τεχνική ηγεσία της Ρούμπιν Καζάν:

«Δεν ξέρω τι αναστάτωση θα φέρει στην ομάδα, εξαρτάται πόσο δεμένος είναι ο προπονητής με τους παίκτες. Μια αποχώρηση μπορεί να είναι για καλό, μπορεί όμως να γυρίσει και μπούμερανγκ. Άποψή μου βέβαια είναι αυτό που θα πρέπει να προέχει για τον Ολυμπιακό είναι το πρωτάθλημα. Εκεί πρέπει να αφοσιωθεί. Μόνο όταν θα πλησιάσουν τα παιχνίδια θα πρέπει να τα σκέφτεται. Πάντως έχει μια καλή κλήρωση. Το μυαλό όλων θα πρέπει να είναι στο πως θα μειωθεί η διαφορά και πως θα περάσει τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Και κατέληξε στην συμβολή του κόσμου:

«Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει αυτή την ομάδα. Έχει δώσει τόσες χαρές, όλα αυτά τα χρόνια, γίνεται μία νέα αρχή με τον κύριο Μαρινάκη, η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά και φέτος είναι μέσα στους στόχους και μπορεί να τα καταφέρει. Σ’ αυτές τις δυσκολίες ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πάμπολλες φορές ότι μπορεί να ανατρέψει αποτελέσματα και δύσκολες καταστάσεις όταν είναι ενωμένος. Όλοι θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια: διοίκηση, παίκτες και κόσμος».



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved