Μάντζιος στο Onsports: «Αν δεν αντέχεις, φεύγεις»

Μάντζιος στο Onsports: «Αν δεν αντέχεις, φεύγεις»

Η πραγματικότητα ήταν σκληρή φέτος για τον Πανιώνιο και ο Άκης Μάντζιος την αποτύπωσε μέσα σε λίγες λέξεις. «Αν δεν αντέχεις, φεύγεις», είπε στο Onsports για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει καταφέρει και έχει μεταμορφώσει τον Πανιώνιο, οδηγώντας τον μέχρι στιγμής όχι μόνο στην παραμονή, αλλά και πιο ψηλά. Μέσα από το Onsports ανέλυσε και εξήγησε τις αλλαγές που έκανε, τόσο στον ψυχολογικό όσο και στον αγωνιστικό τομέα.

Ο Μάντζιος κατάφερε κρατήσει μακριά από την ομάδα τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα, να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του και τα αποτελέσματα να φανούν μέσα στο γήπεδο. Ο ίδιος, ένας επαγγελματίας προπονητής, αλλά και «κυανέρυθρη» καρδιά, βλέπει το μέλλον του Πανιώνιου πιο εύκολο και πιο καλό, αφού φέτος μπαίνουν γερές βάσεις.

-Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που αλλάξατε στην ομάδα;

«Ήταν στο κομμάτι της ψυχολογίας. Οι παίκτες να μάθουν να ζουν με τα προβλήματα που υπήρχαν και να μην τα έχουν ως δικαιολογία. Έπρεπε να δεχτούμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Συζήτησα με τους παίκτες, τους έδωσα να καταλάβουν ότι παραμένουν τα προβλήματα στην ομάδα, αλλά ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθούν ή και να λυθούν. Τους είπα ότι είναι επαγγελματίες και ότι δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Ότι θα είναι οι τελευταίοι που θα βγουν ζημιωμένοι. Αυτοί ανταποκρίθηκαν πλήρως. Παρά τα προβλήματα δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

-Αγωνιστικά, τι αλλαγές υπήρξαν, στο στιλ της ομάδας;

«Καταρχήν προσπάθησα να αλλάξω την προπόνηση. Εγιναν πιο πιεστικές οι προπονήσεις, πιο έντονες από ότι ήταν πριν. Αλλάξαμε και τακτικά τον τρόπο ανάπτυξης και αμυντικής λειτουργίας. Θέλαμε να πλαισιώσουμε τον Κούτσι με έναν παίκτη από τα χαφ. Δουλέψαμε πολύ και στην άμυνα. Στη Νέα Σμύρνη είχε δεχθεί πολλά γκολ η ομάδα και αυτό το αλλάξαμε».

-Ψυχολογικά πώς ήταν οι παίκτες όταν αναλάβατε; Τι αντιμετώπιση υπήρξε από την πλευρά σας;

«Δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση. Η ομάδα προερχόταν από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων. Ήταν πολύ άσχημη η ψυχολογία. Αγωνιστικά η ομάδα δεν πήγαινε καλά και υπήρχαν και τα οικονομικά προβλήματα. Ηταν το μεγάλο μας στοίχημα αυτό. Να τα ξεπεράσουμε όλα και να βρούμε το δρόμο μας. Σαν υλικό, πίστευα πολύ την ομάδα».

-Πώς έμεινε μακριά από τα προβλήματα η ομάδα;

«Οι παίκτες είχαν συνηθίσει και ζούσαν με αυτό. Είχαν μάθει. Εγώ το άλλαξα. Να σου πω κάτι... Αν δεν το αντέχεις, φεύγεις. Δεν το δέχομαι ως δικαιολογία. Υπάρχουν τα προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να κάθεσαι πάνω σε αυτά. Όσο είμαι εγώ στην ομάδα, δεν έχει βγει προς τα έξω αυτό το πρόβλημα. Μένει μέσα στην ομάδα. Ημουν κοντά στους παίκτες, τους έδωσα να καταλάβουν ότι δεν έχουν να χάσουν κάτι. Ευτυχώς, που στον Πανιώνιο υπάρχουν καλά αποδυτήρια, υπάρχουν καλοί χαρακτήρες. Καταλαβαίνουν ότι είναι παντού αυτά τα προβλήματα. Όμως, το κακό με τον Πανιώνιο είναι ότι έβγαιναν προς τα έξω αυτά τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό. Επαναλαμβάνω, ότι αν δεν αντέχεις, φεύγεις. Υπάρχουν και χειρότερα. Πρέπει να προσαρμοστούμε και να ζήσουμε. Εκεί... παίξαμε με τους παίκτες και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτούς».

-Πώς έγινε πάλι η Νέα Σμύρνη έδρα;

«Δεν μπορείς να έχεις βλέψεις για κάτι καλό και να μην έχεις βαθμούς στην έδρα σου. Είναι δύσκολο. Το είπαμε από την αρχή και δουλέψαμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Μας έχει βγει και μάλιστα με καλή εικόνα, αφού η ομάδα εκτός από τα αποτελέσματα που παίρνει, έχει και καλή εικόνα. Σίγουρα άλλαξε η τακτική μας. Από το πρώτο παιχνίδι κιόλας με τον Άρη. Δεν μπορώ να πω ότι δούλεψα πάνω σε κάτι συγκεκριμένο. Δώσαμε αυτοπεποίθηση στους παίκτες και μας βγήκε. Δώσαμε έμφαση για να γίνει έδρα η Νέα Σμύρνη».

-Τελικά τι συμβόλαιο έχει ο Άκης Μάντζιος με τον Πανιώνιο; Επαγγελματικό ή καρδιάς;

«Θα έλεγα ότι είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Σίγουρα είμαι επαγγελματίας, άσχετα αν έχω ζήσει πολλά πράγματα με τον Πανιώνιο. Το δέσιμο που υπάρχει βοηθάει να αποδίδω καλύτερα, γιατί έχω ζήσει κάποιες καταστάσεις στην ομάδα. Ξέρω τι μπορώ να δώσω. Επειδή είμαι νέος προπονητής και με όρεξη και πιστεύω ότι έχω μέλλον, πιστεύω ότι θα έκανα την ίδια δουλειά όπου κι αν ήμουν».

-Ποιος είναι ο άμεσος στόχος του Πανιώνιου και ποιος ο μακροπρόθεσμος;

«Άμεσος στόχος είναι να καταφέρει ο Πανιώνιος να είναι βιώσιμος οικονομικά. Να καταφέρει να βγάλει τη χρονιά χωρίς προβλήματα και να πάρει την αδειόδοτηση. Είχαμε πει ότι αν καταφέρναμε να παραμείνουμε στην κατηγορία, τότε θα ήταν το τέλειο. Για το μέλλον, τώρα, αν όλα πάνε καλά φέτος, ο Πανιώνιος θα μπει σε άλλη βάση, με πιο σωστό σχεδιασμό και θα έχει όφελος και από τους νέους παίκτες. Θα είναι πιο εύκολη η συνέχεια. Ο Πανιώνιος θα μπορεί να βασιστεί και στα νέα παιδιά, θα είναι καλή η συνέχεια».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved