Η ΑΜΚ ολοκληρώνεται, η αισιοδοξία παραμένει για Παναθηναϊκό

Η ΑΜΚ ολοκληρώνεται, η αισιοδοξία παραμένει για Παναθηναϊκό

Μπορεί σήμερα (31/01) να ολοκληρώνεται η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στον Παναθηναϊκό, χωρίς να έχουν μπει χρήματα, ωστόσο από την πλευρά των Σαουδαράβων εκφράζεται αισιοδοξία για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Δεν έφτασε η παράταση…

Στο τέλος του Δεκέμβρη, σε ΔΣ που είχε γίνει στις 29 του μήνα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει να δώσει παράταση για έναν μήνα ακόμα στη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έτσι ώστε να βοηθήσει τις διαδικασίες που διενεργούνταν από τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη και τους υποψήφιους επενδυτές από τη Σαουδική Αραβία είτε την εισροή χρημάτων από τη συμμετοχή κάποιου εκ των νυν μετόχων στη διαδικασία.

Ο μήνας μπορεί να πέρασε χωρίς να υπάρξει κάποια χειροπιαστή κίνηση από την πλευρά των Σαουαδαράβων, με την ΑΜΚ να ολοκληρώνεται σήμερα, 31 Ιανουαρίου, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως το θέμα με τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Fund από τη Σαουδική Αραβία θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Κομβική η ψήφιση του νόμου

«Κλειδί» παραμένει πάντα η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέψει σε πολίτες εκτός ΕΕ, όπως οι Άραβες, να γίνουν ιδιοκτήτες ΠΑΕ και στην προκειμένη περίπτωση του «τριφυλλιού». Σύμφωνα και με την τελευταία ανακοίνωση των υποψήφιων επενδυτών, όπως αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Βλάση Τσάκα, «η απόφαση των επενδυτών για την ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι και θα παραμείνει αμετάκλητη, ανεξάρτητα από το χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι να εκλείψουν όλες οι νομικές εκκρεμότητες για την τυπική περάτωση της συμφωνίας με τον κ. Ι. Βαρδινογιάννη και την έλευσή τους στην Ελλάδα».

Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι πως οι επενδυτές παρουσιάζονται έτοιμοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ωστόσο το θέμα του νόμου όπως αναφέραμε φρενάρει την κατάσταση. Η τελευταία εξέλιξη στο θέμα αυτό ήταν η δεύτερη ανάγνωσή του στην επιτροπή των μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής στις 25 Ιανουαρίου και από τη στιγμή που κατατέθηκαν δύο άλλα νομοσχέδια προς ψήφιση το θέμα φαίνεται πως θα τραβήξει ως την επόμενη εβδομάδα.

Δύο δρόμοι και απόλυτη αισιοδοξία

Το πώς θα προχωρήσει βέβαια η διαδικασία από τη στιγμή που θα έχει ολοκληρωθεί η ΑΜΚ χωρίς να έχουν μπει τα 15 εκατ. ευρώ, είναι επίσης ένα θέμα που θα είναι σίγουρα χρονοβόρο, δεν είναι όμως και καταδικαστικό για την υπόθεση. Βλέποντας ουσιαστικά την επόμενη μέρα, οι δρόμοι που έχουν να ακολουθήσουν οι επενδυτές είναι δύο.

Είτε δεσμεύουν τα χρήματα και περιμένουν να οριστεί νέα Γενική Συνέλευση εντός 20ημέρου, η οποία θα εγκρίνει εκ νέου ΑΜΚ για να προχωρήσει η διαδικασία αν και εφόσον έχει ψηφιστεί ο νόμος, έτσι ώστε να περάσουν στα ταμεία της ΠΑΕ τα 15 εκατ. ευρώ και οι μετοχές στην κατοχή τους, είτε τα χρήματα αυτά μπαίνουν με μορφή χορηγίας ή ταμειακής διευκόλυνσης στην ΠΑΕ και οι Σαουδάραβες έχουν λόγο - ουσιαστικά και όχι τυπικά, αφού κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σύννομο και θα έβρισκε αρκετές αντιδράσεις - στη διοίκηση του «τριφυλλιού».

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πιο πιθανή επιλογή φαντάζει αυτή του πρώτου δρόμου, αφού είναι σαφής η πρόθεση των επενδυτών να προχωρήσουν με όλες τις νόμιμες και απαραίτητες διαδικασίες το deal, έτσι ώστε να μην προκύψουν εμπόδια και δυσλειτουργίες είτε από το κράτος είτε από άλλους φορείς. Η αισιοδοξία πάντως για ολοκλήρωση της διαδικασίας υπάρχει διάχυτη στη δική τους πλευρά κι αυτό έγινε σαφές με την τελευταία ενημέρωση η οποία αναφέρει πως ήδη έχει ξεκινήσει η μεταφορά χρημάτων από τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς…



Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved