Τα 5+1 χειμερινά ευρήματα του Ατρομήτου

Τα 5+1 χειμερινά ευρήματα του Ατρομήτου

Ποτέ δεν... ξανοιγόταν ιδιαίτερα ο Ατρόμητος στις χειμερινές μεταγραφικές περιόδους. Δεκαεπτά παίκτες έχει προσθέσει στο δυναμικό του Γενάρη μήνα και από αυτούς οι 5+1 άφησαν κάτι πίσω τους.

Αναγνωρίζοντας ότι ο Ιανουάριος δεν προσφέρεται για... αναδιάρθρωση του ρόστερ, αλλά για βελτιωτικές πινελιές, ο Ατρόμητος δεν ήταν ποτέ υπερβολικός στις χειμερινές μεταγραφικές περιόδους από τη σεζόν που επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα. Με εξαίρεση τον Γενάρη του 2008, όταν ο Γιώργος Σπανός αποφάσισε να επενδύσει στην καλή πορεία του πρώτου γύρου μήπως και η ομάδα του καταφέρει να κάνει την υπέρβαση (πέντε μεταγραφές έκανε τότε, αλλά ο Ατρόμητος όχι μόνο την υπέρβαση δεν κατάφερε να κάνει αλλά έχασε και την κατηγορία μαζεύοντας μόλις 8 βαθμούς σε έναν ολόκληρο γύρο), στις υπόλοιπες περιπτώσεις, οι Περιστεριώτες κινούνταν πολύ προσεκτικά. Εχοντας πάντα ως οδηγό το ποδοσφαιρικό μοτό «σπάνια βρίσκεις καλές περιπτώσεις μεσούσης της χρονιάς».

Παρότι δεν είναι όντως εύκολο να βρεις θησαυρούς τον Γενάρη, ο Ατρόμητος έχει σχετικά καλό ποσοστό επιτυχίας. Από τους 17 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν χειμώνα, κάποιοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν, κάποιοι άλλοι το πάλεψαν αλλά λόγω συγκυριών δεν... τρέλαναν κόσμο, έξι εξ αυτών όμως κρίθηκαν ως επιτυχημένες κινήσεις.

Οι πιο... εμπνευσμένες κινήσεις έγιναν το 2006, όταν ο Ατρόμητος έκλεισε τους Μερίνο και Τζιμπούρ. Δυο παιδιά που και πολύ αγαπήθηκαν στο Περιστέρι, αλλά και σημαντική προσφορά είχαν. Ο μεν Τζιμπούρ, βέβαια, έφυγε γρήγορα, ο δε Μερίνο είχε... άλλα θέματα. Αν ψυχολογικά ήταν στα καλά του, θα μιλούσαμε ακόμα για έναν από τους κορυφαίους ξένους που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, τουλάχιστον από πλευράς τεχνικής κατάρτισης.

Η επόμενη καλή απόφαση πάρθηκε δύο χειμώνες αργότερα, όταν αποκτήθηκε ο Εμάνουελ Περόνε. Μπορεί ο χωρισμός να μην ήταν ο ιδεατός, μπορεί ο «Μανώλης» να αποδοκιμάστηκε στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, κανείς όμως δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι πρόσφερε και αγάπησε τον Ατρόμητο. Αλλωστε, το γεγονός ότι αναπτύχθηκε με τον κόσμο σχέση στοργής-οργής, κάτι σημαίνει.

Τεράστια μεταγραφή ήταν αυτή του 2009. Οι κυανόλευκοι θα επέστρεφαν στη Super League και χωρίς τον Κώστα Νεμπεγλέρα. Η έλευση του Λαρισαίου χαφ στο Περιστέρι, ωστόσο, είχε πολλαπλά οφέλη. Ο «Νέμπε» έδωσε ποιότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας, μετέδωσε ψυχή και πάθος στους συμπαίκτες του και μετέφερε σημαντικό μέρος της εμπειρίας και της γνώσης του στους νεότερους, όπως για παράδειγμα στον Μπάλλα. Ηταν κάτι που θεωρούσε χρέος του να κάνει...

Η πέμπτη εξαιρετική μεταγραφή έγινε ένα χρόνο πριν. Τον Γενάρη του 2011, όταν αποκτήθηκε ο Σαρλ Ιτάνζ, ο οποίος αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά, κάποια στιγμή θα φέρει και χρήματα στα ταμεία του συλλόγου. Κάναμε λόγο για 5+1 επιτυχημένες κινήσεις. Η +1 αφορά τον Μάρεκ Σαγκανόφσκι. Ο Πολωνός ήρθε στο Περιστέρι το 2010 με πολλές περγαμηνές και ενδεχομένως αρκετοί να περίμεναν διψήφιο αριθμό τερμάτων. Αποστολή την οποία δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας. Από την άλλη, όμως, ο «Σάγκα» πρόσφερε σε άλλους τομείς και δεν είναι τυχαίο ότι από εκεί που ο Γιώργος Δώνης τον είχε μονίμως εκτός ενδεκάδας στις αρχές της παρουσίας του, σταδιακά τον καθιέρωσε και το περασμένο καλοκαίρι εισηγήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο λόγος που ο Σαγκανόφσκι δεν έμεινε στον Ατρόμητο είχε να κάνει με την επιθυμία της οικογένειάς του για επαναπατρισμό...

Ο φετινός Γενάρης ήταν ο πιο ήσυχος από τους προγενέστερους. Οι «κυανόλευκοι» έκαναν μόλις μία προσθήκη, αυτή του Ματίας Ιγκλέσιας. Με την ευχή το ποσοστό επιτυχίας τους να ανέβει στο 6+1 στους 18...

Οι χειμερινές μεταγραφές του Ατρομήτου

2005-06

Ρομπέρτο Μερίνο, Ράφικ Τζιμπούρ

2006-07

Αχμέντ Μαγκντί, Μιχάλης Κριπιντίρης, Αντερσον Λίμα

2007-08

Γιάννης Σκοπελίτης, Εμάνουελ Περόνε, Φράνκο Λε, Νίκος Νικολόπουλος, Θανάσης Τσίγκας

2008-09

Κώστας Νεμπεγλέρας, Βλάσης Καζάκης

2009-10

Ατέμπα Μπιλαγί, Μάρεκ Σαγκανόφσκι, Γιόνας Σάνκβιστ

2010-11

Σαρλ Ιτάνζ, Φίλιππος Δάρλας

2011-12

Ματίας Ιγκλέσιας



Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved