Βούρος: «Εξυγίανση για να γίνει ελκυστική η ΑΕΚ»

Βούρος: «Εξυγίανση για να γίνει ελκυστική η ΑΕΚ»

Πρωταρχικοί στόχοι του «Θεμέλιο», όπως τόνισε ο πρόεδρός του, Γιάννης Βούρος, είναι η εξυγίανση και η ενότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσει, όπως είπε, να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο.

«Έβαλα ακόμη ένα λόγο, έναν μπελά, για να πετάγομαι στον ύπνο μου και να μην κοιμάμαι. Έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Έκατσαν στο τραπέζι άνθρωποι που εξέφραζαν διαφορετικές τάσεις. Το ότι κοίταξαν στην ίδια κατεύθυνση είναι πολύ σημαντικό. Σαφώς το πιστώνεται ο Μιχάλης Τροχανάς. Είχαμε αντιπαρατεθεί στο παρελθόν, αλλά δεν μπορώ να μην του αναγνωρίσω αυτήν την ιδέα», είπε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» ο Γιάννης Βούρος.

Ο πρόεδρος του «Θεμέλιο», συνέχισε: «Την Τετάρτη που έχουμε μια δεύτερη πιο αναλυτική και ενδελεχή συνάντηση ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ακούσει όλες τις λεπτομέρειες. Θα γίνει έλεγχος από ορκωτό ελεγκτή από το 2004 και μετά. Περιμένουμε συναίνεση και των υπολοίπων. Αν υπάρχει οικονομική ευθύνη που δεν έχει αποδοθεί, θα αποδοθεί από όποιον του αναλογεί. Από όλους που ήταν εκεί έγινε αποδεκτό, μένει να γίνει αποδεκτό και από τους υπόλοιπους που δεν ήταν στη συνάντηση».

Σχετικά με τον δανεισμό της ΑΕΚ, μπαίνοντας ως ενέχυρο τα χρήματα από την υπόθεση Ψωμιάδη, ο Βούρος, είπε: «Έπεσε η σκέψη να υπάρξει βραχυπρόθεσμος δανεισμός. Ήταν σίγουρος ο Οικονομόπουλος ότι τα χρήματα από τον Ψωμιάδη θα αποδοθούν στην ΑΕΚ. Θέλω να κρατάω και μικρό καλάθι».

Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» υποστήριξε: «Δεν χρειάζεται ανάγκη προσέγγισης. Δεν χρειάζεται να του μιλήσει κάποιος. Η θέση του από την αρχή είναι «εγώ χρέη δεν αγοράζω». Προσπαθούμε να εξυγιάνουμε οικονομικά την ΑΕΚ και να επιτρέψει στην ομάδα να είναι αυτάρκης.

Η χρηματοδότηση έχει βάθος χρόνου 4 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα γίνουν πολλές κινήσεις, μέχρι να γοητευτούν και επιχειρηματίες για να μπουν στην ΑΕΚ. Ακούστηκε ότι υπάρχουν επενδυτές. Από τη στιγμή που θα μπει σε εξυγίανση, θα γίνει ελκυστική».

Σχετικά με το γήπεδο, ο Γιάννης Βούρος είπε: «Υπάρχουν 77 βουλευτές που στηρίζουν και 136 σε υπογραφές για την υποστήριξη. Το δικό μου στρατηγικό σχέδιο εδώ και 1,5 χρόνο είναι το γήπεδο. Το γήπεδο μπορεί να αποδώσει, με εισπράξεις και άλλα. Βάζεις 10, εισπράττεις 11. Ξεκίνησα την προσπάθεια και πιστεύω ότι θα ευοδωθεί. Θα έχουμε άλλο διαβατήριο για τις συζητήσεις με επενδυτές».

Για το αν μπορεί να πετύχει το «Θεμέλιο», τόνισε: «Είμαι ρεαλιστής, ζούμε σε δύσκολη εποχή, αλλά αυτό που πιστεύω ότι θα προκύψει από την Τετάρτη είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση. Σε συνδυασμό με τα πρόσωπα που πλαισιώνουν αυτήν την προσπάθεια, μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να δει και άλλα πρόσωπα, τόνισε: «Θα ήθελα και άλλα πρόσωπα να δω χθες. Θα ήθελα όλους τους πρώην προέδρους σε βάθος 20ετίας και τις σημαίες κατά περιόδους, τον Θωμά Μαύρο, τον Στέλιο Μανωλά, τον Χρήστο Κωστή, παιδιά και ανθρώπους που είναι αμόλυντοι και έχουν αποδείξει την αγάπη τους για την ΑΕΚ».

Για την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, τόνισε: «Είναι συμβολική η παρουσία του, είναι σημαντική», ενώ για το αν θα υπάρξει επιστροφή μετόχων της ομάδας του 2004, είπε: «Δεν ξέρω. Δεν διακινδυνεύω προβλέψεις».



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved