Νέρι... χουΝέρι και ξανά... Νέρι! (photos+videos)

Νέρι... χουΝέρι και ξανά... Νέρι! (photos+videos)

Τρελαίνει κόσμο ο Καστίγιο στον Άρη, έχοντας πλέον βρει τον καλό του εαυτό και μοιράζοντας υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες μέρες, τη στιγμή που οι «κίτρινοι» δείχνουν να μην μπορούν να τον ακολουθήσουν.

Ο Νέρι Καστίγιο, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των Θεσσαλονικέων επί του Λεβαδειακού την Κυριακή (29/01) το απόγευμα στο «Κλ. Βικελίδης». Ο 27χρονος άσος είχε τις «απαντήσεις» - δις - απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των Βοιωτών και με δύο προσωπικά του τέρματα, έφερε τα… πάνω κάτω και έδωσε ένα πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του, η οποία πλησίασε ακόμα περισσότερο στις θέσεις των play offs.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, έχει καταφέρει να σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια (τρία για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο απέναντι στον Ατρόμητο) μέσα στο 2012, δίνοντας σημαντικές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι για τους «κίτρινους» και το σημαντικότερο, εννέα βαθμούς στον φετινό «μαραθώνιο». Ο γεννημένος στο Μεξικό ποδοσφαιριστής, με ουρουγουανικές ρίζες, φαίνεται πως έχει αφήσει πίσω του την… περιπέτεια που είχε από την πολυτάραχη συνεργασία του με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ.

Η περιπέτεια, οι μπουλντόζες και η επιστροφή

Επί των ημερών του Πολωνού προπονητή, ο Νέρι Καστίγιο είχε βρεθεί μία… ανάσα από την έξοδο, καθώς έκανε προπονήσεις μόνος του. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση του 2011, ο 39χρονος τεχνικός «πλήρωσε» το… μάρμαρο των κακών αποτελεσμάτων της ομάδας, μαζί με κάποιες αποφάσεις του και ο βιρτουόζος ποδοσφαιριστής βρήκε και πάλι την θέση του στην ενδεκάδα του Άρη, βγαίνοντας πιο δυνατός από αυτή τη «διαδικασία».

Το παράδοξο για τον Νέρι Καστίγιο είναι πως αυτή η κατάσταση, μόνο άγνωστη δεν ήταν, καθώς κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην θητεία του Τροντ Σόλιντ στον Ολυμπιακό. Ο Μεξικανός είχε ένα επεισόδιο με τον Σούρερ, λόγω ενός φάουλ που εκτέλεσε εκτός… οδηγιών και ο Νορβηγός προπονητής αποφάσισε να τον βάλει να κάνει πρόγραμμα… κυνηγώντας τις μπουλντόζες στου Ρέντη. Τότε, όλοι στον Πειραιά έλεγαν πως ο νεαρός άσος ήξερε… καντάρια μπάλα, αλλά δύσκολα θα έκανε μεγάλη καριέρα λόγω του χαρακτήρα του.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής δείχνει να έχει βγει «νικητής» από τον παραγκωνισμό του, καθώς επέστρεψε με όρεξη και διάθεση να βοηθήσει τον Άρη να πετύχει τους στόχους του, βάζοντας την ομάδα πάνω από το προσωπικό του όφελος. Και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο για πολλούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Νέρι Καστίγιο που γνωρίζει πως υπερτερεί σε πολλά σημεία από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Οδηγός στο... μονόδρομο της επιστροφής

Με την έλευση του Μανουέλ Μασάδο στην τεχνική ηγεσία του Άρη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός δείχνει… αναγεννημένος, κάνοντας άπαντες στο «Κλ. Βικελίδης» να ξεχνούν τα σενάρια και τις σκέψεις για αποχώρηση. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν τον άνθρωπο που αναζητούσαν στην επίθεση, μετά τις φυγές των Γιάκομπ και Τσέζαρεκ, σε μία καμπή, όπου η επιστροφή στις νίκες αποτελούσε… μονόδρομο. Και ο Νέρι Καστίγιο ήξερε τον τρόπο για να βάλει τον Άρη σε αυτό το… μονοπάτι.

Ο Μεξικανός διεθνής ποδοσφαιριστής έχει… φορέσει το καλό του κοστούμι και οδηγεί από το… χέρι το «συγκρότημα» της Μακεδονίας προς την έξοδο στην Ευρώπη. Το θέμα δεν είναι πόσο θα αντέξει ο βραχύσωμος άσος να… τραβάει τους «κίτρινους», αλλά κατά πόσο οι Θεσσαλονικείς μπορούν να ακολουθήσουν να κινούνται στους… ρυθμούς του Νέρι Καστίγιο, αφού όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».

Κόντρα στον Λεβαδειακό, το «συγκρότημα» του Μανουέλ Μασάδο χρειάστηκε την εξυπνάδα του 27χρονου ποδοσφαιριστή στο πρώτο τέρμα και την επιμονή του στο γκολ του 88ου λεπτού για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των «πράσινων». Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, λίγες ήταν οι φορές που ο Μεξικανός έγινε αποδέκτης μιας συντονισμένης ενέργειας και σωστής ανάπτυξης από τους συμπαίκτες του. Και από την στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει τα χαρακτηριστικά του ολλανδικού με τις άμυνες να μην… υπάρχουν, ο Άρης θα συνεχίσει να έχει προβλήματα.



Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved