Καμπάνταης στο Onsports: «Αλτσχάιμερ ο ΟΦΗ στο γήπεδο»

Καμπάνταης στο Onsports: «Αλτσχάιμερ ο ΟΦΗ στο γήπεδο»

Ενα γκολ είναι σαν την γέννηση ενός παιδιού. Πάντα προκαλεί ευτυχία. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για το πρώτο φετινό και μάλιστα μετά από πέντε χρόνια (!) στα γήπεδα της Super League. Ο Λεωνίδας Καμπάνταης, αναλύει στο Onsports το «φαινόμενο OΦΗ» και την προσωπική... επανασύνδεση με τα δίχτυα.

Προτού ο 30χρονος επιθετικός της κρητικής ομάδας ανοίξει - την τρέχουσα σεζόν - λογαριασμό με τα δίχτυα το απόγευμα του Σαββάτου (28/01) στο «Γεντί Κουλέ», για να θυμηθεί το τελευταίο του γκολ στην «μεγάλη κατηγορία», έπρεπε να γυρίσει το ρολόι του χρόνου σχεδόν πέντε χρόνια πίσω.

Συγκεκριμένα, στις 22 Απριλίου του 2007, όταν φορούσε την φανέλα της ΑΕΚ και είχε σημειώσει τα δύο από τα πέντε γκολ της Ενωσης στην εμφατική νίκη (5-1) επί του Ιωνικού στην Νίκαια. Από τότε, κύλησε μπόλικο νερό στο αυλάκι, ενώ ακολούθησαν τρεις καινούργιοι σταθμοί, ένας εκτός συνόρων (Αρμίνια Μπίλεφελντ) και δύο εγχώριοι (Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦΗ).

Ο «Λεό» τίναξε ξανά τα δίχτυα της Super League και μετά το κυριακάτικο πρωινό χιονοπόλεμο με παρέα με τον γιο του Κωνσταντίνο στα Ανώγεια, μίλησε στο Onsports για το «come back» στα γκολ, καθώς και την εξαιρετική πορεία του νεοφώτιστου ΟΦΗ στα μονοπάτια της Super League.

- Αλήθεια, πίστευες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, πως θα μπορούσε ο ΟΦΗ να βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα, μετά από τα 2/3 της διαδρομής;

«Θεωρώ ότι ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φανατικός οπαδός της ομάδας, δεν θα περίμενε ποτέ τέτοια εξέλιξη. Κι αυτό, λαμβάνοντας υπόψιν τα μεγάλα προβλήματα, το γεγονός ότι παλεύαμε μέχρι τον Αύγουστο για την άνοδο στην Super League και ξεκινήσαμε πιο αργά από κάθε άλλη ομάδα την καλοκαιρινή προετοιμασία».

- Πού το πάει ο φετινός ΟΦΗ; Πόσο ψηλά πάνω από τον πήχη μπορεί να περάσει αυτή η ομάδα;

«Για μένα θα ήταν τραγικό λάθος να θέσουμε έναν συγκεκριμένο στόχο και να πούμε ότι πάμε για αυτό ή για το άλλο. Μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Β΄ Εθνική, ο σύλλογος επέστρεψε φέτος στην Super League. Φυσιολογικό ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν να οριοθετηθεί ως στόχος η επιβίωση στην κατηγορία. Αυτό, όμως, ήταν κάτι το οποίο κανείς δεν ζητοκραύγαζε. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα. Κουβαλάει τεράστια ιστορία. Αυτό είναι κάτι που δεν μας αφήνει να πούμε ξεκάθαρα ότι πάμε να σωθούμε. Υποσυνείδητα, πάντως, θεωρώ ότι το έχουμε καταφέρει. Δεν νομίζω ότι ο ΟΦΗ θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Από εκεί και πέρα η ομάδα έχει βάλει τις βάσεις για την οικονομική της εξυγίανση. Εφόσον βρει τους πόρους που έχει ανάγκη και αποκτήσει οικονομική ηρεμία, θα έρθουν παίκτες ακόμη μεγαλύτερης αξίας και θα μπορεί να κοιτάει ακόμη ψηλότερα».

- Μετά το τέλος του αγώνα με την Ξάνθη, ο προπονητής σου δήλωσε πως «μόνο μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ θα μπορούσε να πετύχει με τόσα προβλήματα»…

«Συμφωνώ απόλυτα και θα έλεγα επιπλέον μόνο μία ομάδα με τέτοιους χαρακτήρες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους παίκτες, αλλά σε όλους όσοι πλαισιώνουν και εργάζονται γι' αυτό το σύλλογο. Ο ΟΦΗ πέτυχε 100% με τα πρόσωπα που συνεργάζεται. Δεν πρόκειται για μία άποψη κλισέ και πραγματικά το εννοώ».

- Δείχνετε ότι μπορείτε και τα καταφέρνετε εξίσου καλά σε πρωταθλήμα και Κύπελλο.

«Σίγουρα και το Κύπελλο είναι ένας στόχος που μας ενδιαφέρει. Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο πως στα αποδυτήρια του ΟΦΗ υπάρχουν φωτογραφίες από την πορεία του 1987 και την κατάκτηση του τροπαίου. Μία τέτοια ιστορική στιγμή, δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην ήθελε να ζήσει. Ποιος δεν θέλει να κερδίζει τίτλους; Εχουμε δείξει ότι όταν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο, παθαίνουμε… Αλτσχάιμερ. Τα ξεχνάμε όλα και δίνουμε τον καλύτερό μας ευατό. Στο Κύπελλο έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, το οποίο δεν θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα και να πιστέψουμε ότι θα είναι εύκολο. Εφόσον καταφέρουμε να προκριθούμε στα ημιτελικά, θα παίξουμε με μία σπουδαία ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός σε διπλά παιχνίδια, όπου όλα μπορούν να συμβούν».

- Τι ρόλο παίζει ο Νίκος Αναστόπουλος στην φετινή πορεία του ΟΦΗ;

«Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει βάλει την σφραγίδα του. Κρατάει όρθια την ομάδα και τα φέρνει εις πέρας σε δύσκολες καταστάσεις. Εχει κάνει μία αγαπημένη οικογένεια την ομάδα και τους παίκτες να χαίρονται που παίζουν στον ΟΦΗ. Αν μη τι άλλο, του πιστώνεται αν όχι ολοκληρωτικά, σε μεγάλο βαθμό το άψογο κλίμα στα αποδυτήρια».

- Επιδίδεται σε ιδιαίτερα μαθήματα σε σένα και στους υπόλοιπους επιθετικούς, δεδομένου πως υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κυνηγούς που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα;

«Πράγματι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα τελειώματά του θα μείνουν αξέχαστα, αν και εμάς, πολλές φορές μας τα θυμίζει στις προπονήσεις. Κάθε επιθετικός ανεξάρτητα από την ηλικία και τις εμπειρίες του έχει να κερδίσει και να μάθει πολλά από την συνεργασία μαζί του».


- Επειτα από τα 8 γκολ που σημείωσες την περασμένη σεζόν, φέτος άργησες να ανοίξεις λογαριασμό…

«Το γκολ αποτελεί την τροφή για τον οποιονδήποτε επιθετικό. Η αλήθεια είναι πως μου έλειψε πολύ να σκοράρω και να πανηγυρίσω το πρώτο μου φετινό γκολ. Δεν ξέρω, εάν ήταν θέμα γκίνιας, τύχης ή ικανότητας. Ολοι οι παίκτες δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις. Ο προπονητής με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια εμπιστεύεται τους καλύτερους κάθε φορά για να αγωνίζονται. Προσωπικά δεν σταμάτησα ποτέ και δεν θα σταματήσω να δουλεύω. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Το σημαντικό και εκείνο που μετράει είναι να νικάει η ομάδα και πραγματικά το εννοώ. Το ίδιο θα έλεγα και εάν είχα πετύχει πολλά περισσότερα γκολ…».

- Οι προσωπικοί σου στόχοι είναι συνδεδεμένοι με τον ΟΦΗ;

«Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι του 2013. Βρίσκομαι σε ένα νησί που έχει τα πάντα και κυρίως όλα όσα ζητάει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από πλευράς εγκαταστάσεων, όπου πραγματικά χαίρεσαι να δουλεύεις.».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved