Ο καλός Ατρόμητος αποφεύγει και τον Βοσκάκη

Ο καλός Ατρόμητος αποφεύγει και τον Βοσκάκη

Ακόμα και αν ο διαιτητής Βοσκάκης δεν επέτρεψε με τις αποφάσεις του την αλλαγή των ισορροπιών στο ματς με τον Αστέρα, ο Ατρόμητος θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Το είπε σωστά παράγοντας των Περιστεριωτών όταν οπαδός τού παραπονιόταν για το αποτέλεσμα. «Δεν γίναμε Μπαρτσελόνα. Κάποια στιγμή θα έρθει και η ήττα, πόσω μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τόσο εχθρική διαιτησία». Ο Βοσκάκης έκανε πάρα πολλά λάθη χθες (29/01) στο Περιστέρι, όχι μόνο στο δεύτερο ημίχρονο, όταν απέβαλε τον Τάτο και αρνήθηκε δύο πέναλτι στον Ατρόμητο, αλλά και στο πρώτο με τον τρόπο που διαχειριζόταν το παιχνίδι και με κάποια φαινομενικά ασήμαντα (αλλά σημαντικά για την ψυχολογία των παικτών και τον ρυθμό του παιχνιδιού) σφυρίγματα. Και ναι, μετά την αποβολή, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα από τη στιγμή που αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα, την ώρα που ο αντίπαλος έπαιζε μαζική άμυνα. Αν έκαναν, θα επρόκειτο για άθλο. Μέχρι τότε, όμως;

Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, ο Ατρόμητος πανικοβλήθηκε τόσο πολύ, μένοντας πίσω στο σκορ. Ισως για δεύτερη αν συνυπολογίσουμε και το ματς με τον Λεβαδειακό. Με τη διαφορά ότι χθες έπαθε μπλακ άουτ χωρίς πραγματικά κανέναν λόγο. Το γκολ του Μπαρτολίνι σημειώθηκε στο 9’. Ένα ολόκληρο 80λεπτο είχαν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη για να αντιδράσουν. Και αν έκαναν το γνωστό υπομονετικό τους παιχνίδι με τη συνεχή κίνηση, τουλάχιστον θα απειλούσαν. Φάνηκε όμως ξεκάθαρα ότι το 1-0 τους δημιούργησε αφόρητη πίεση. Ούτε μία φάση δεν δημιούργησαν στο πρώτο μέρος, ούτε μία φορά δεν ανησύχησε ο Χακόμπο.

Θα πει κανείς ότι «όλος ο Αστέρας ήταν πίσω. Πώς να κάνεις φάση;». Ο αντίλογος είναι ότι οι Αρκάδες αμύνονταν μαζικά και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Τότε όμως ο Ατρόμητος έφτιαξε ευκαιρίες και μάλιστα δύο μέσα σε 8’. Γιατί πολύ απλά, μπήκε στο ματς με πολύ περισσότερη ενέργεια και αποφασιστικότητα. Εχει συμβεί ξανά, η ομάδα του Περιστερίου να στερείται αυτοσυγκέντρωσης για κάποια διαστήματα ενός αγώνα. Χθες δεν ήταν αυτοσυγκεντρωμένη από την αρχή…

Η εκ του αποτελέσματος κρίση είναι εύκολη. Και δεν κοστίζει. Θα δικαιούταν κάποιος να παρατηρήσει το εξής:

Ο Ατρόμητος αγωνίστηκε με ελάχιστες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε νευραλγικές θέσεις συγκριτικά με το ματς της Τούμπας. Παρότι είχε προηγηθεί τεράστια προσπάθεια, παράταση, ταξίδι επιστροφής και πανηγύρι.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved