Χοσέ Κάρλος: «Όσο ψηλότερα γίνεται»

Χοσέ Κάρλος: «Όσο ψηλότερα γίνεται»

Ο Χοσέ Κάρλος παραχώρησε συνέντευξη στο match programme της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι ο στόχος της ομάδας του είναι να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ποιος είναι πλέον ο στόχος της ομάδας μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο;

«Όταν χάνεις ένα βασικό σου στόχο πρέπει να συσπειρώνεσαι αμέσως για να διεκδικήσεις τον επόμενο. Εμείς βρισκόμαστε  στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος  και υπάρχουν ακόμα 12 αγωνιστικές, συνεπώς έχουμε δικαίωμα να πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Όταν έρθει ο Απρίλιος θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα δούμε τι καταφέραμε».

Μπορεί η απόδοση ενός ποδοσφαιριστή να μείνει ανεπηρέαστη από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα;

«Δεν μπορώ να πω ότι τα προβλήματα που έχει ο  σύλλογος δεν μας επηρεάζουν, όμως όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να ξέρεις να τα αφήνεις στην άκρη πριν μπεις στο γήπεδο».

Τη φετινή περίοδο έχουμε ηττηθεί δύο φορές από τον ΠΑΟΚ, μπορούμε να πάρουμε ρεβάνς στο αποψινό παιχνίδι;

«Μια αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ δεν είναι ποτέ εύκολη γιατί πρόκειται για μια δυνατή ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο εμείς παίζουμε στην έδρα μας  και η παρουσία του κόσμου θα μας  βοηθήσει. Είμαι αισιόδοξος ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

 Τι έφταιξε και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια;

«Κόντρα στην Δόξα Δράμας είχαμε ευκαιρίες, τους πιέσαμε πάρα πολύ και δεν σκοράραμε από καθαρή ατυχία, παρά τις πολλές φάσεις που δημιουργήσαμε. Νομίζω ότι και με την Ξάνθη, αν και δεν ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, αξίζαμε τη νίκη αλλά και πάλι υπήρξε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Είναι ένα θέμα της ομάδας για το οποίο δεν ευθύνονται μόνο οι επιθετικοί αλλά όλη η ομάδα και πρέπει να το δουλέψουμε».

Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή σου στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημά της;

«Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα προσαρμογής και όσα είχα σχετικά με το ποδόσφαιρο της χώρας σας τα ξεπέρασα γρήγορα. Βοήθησε σε αυτό το ότι η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα όπως η Ισπανία, αλλά και το ότι ήρθα σε μια καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες που με βοήθησαν να ενταχθώ γρήγορα».

Ποια θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη εμφάνισή σου μέχρι στιγμής;

«Σίγουρα έχω  μείνει ικανοποιημένος από τον εαυτό  μου σε κάποια παιχνίδια, όπου έκανα  ωραίες ενέργειες, αλλά δεν θα ξεχωρίσω κάποιο συγκεκριμένο γιατί γνωρίζω  ότι μπορώ να βελτιωθώ και να αποδώσω  πολύ καλύτερα».

Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία σου και ποια θα ήθελες να δουλέψεις περισσότερο;

Προτιμώ να αφήνω  τους άλλους να κρίνουν τα θετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι, όσον αφορά αυτά που  χρειάζομαι δουλειά είναι πάρα πολλά, τόσα στην τεχνική όσο και στη  φυσική κατάσταση».

Υπάρχουν συμπαίκτες  σου που πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην Primera Division;

«Στο δυναμικό της  ΑΕΚ υπάρχουν πολλοί παίκτες που  έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά το ισπανικό είναι άλλη υπόθεση. Το επίπεδό του  είναι τόσο υψηλό που ελάχιστοι  –χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου– μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του».

Ποιος ποδοσφαιριστής  ήταν το πρότυπό σου στο  ξεκίνημα της καριέρας σου;

«Από παιδί θαύμαζα  τους παίκτες που είχαν ποιότητα και καλή τεχνική στο παιχνίδι τους, είχα μάλιστα αδυναμία στον Λουίς Φίγκο όταν έπαιζε στην Μπαρτσελόνα και στην Ρεάλ Μαδρίτης».

Το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι το μέλλον σου;

«Έχω επικεντρωθεί στις προπονήσεις και στις υποχρεώσεις  μου με την ΑΕΚ και δεν σκέφτομαι  προς το παρόν που θα αγωνίζομαι την επόμενη περίοδο».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

«Ελπίζω να συνεχίσουν να μας βοηθούν και να είναι  δίπλα στην ομάδα, ειδικά στα εντός  έδρας παιχνίδια. Να ξέρουν ότι εμείς  αισθανόμαστε πολύ καλύτερα όταν τους έχουμε κοντά μας και η παρουσία τους μας δίνει μεγάλη δύναμη».



Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Τον Τρέβορ Τόμπσον αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με το BasketNews
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Super League 2: Εξασφάλισε την άνοδο ο Λεβαδειακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
Πόλο Γυναικών: Στον τελικό του Champions League o Ολυμπιακός!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
ΠΑΟΚ: Ίωση ο Κωνσταντέλιας και χάνει το ντέρμπι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved