Στοιχίζει η απουσία του Σκόκο

Στοιχίζει η απουσία του Σκόκο

Με τον Νάτσο Σκόκο να μένει εκτός αρχικής ενδεκάδας λόγω αγωνιστικών πλάνων η ΑΕΚ έχει υποστεί μεταξύ άλλων 2 ήττες αποκλεισμούς σε Κύπελλο και Ευρώπη.

Από το καλοκαίρι του 2008 που εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έχει λείψει από το αρχικό σχήμα του Δικεφάλου για αγωνιστικούς λόγους μόλις σε 7 αγώνες. Βέβαια οι απουσίες του εξαιτίας τραυματισμών και τιμωριών από κάρτες είναι περισσότερες αλλά είναι ενδιαφέρον να εξεταστούν τα αποτελέσματα της ομάδας όταν ο Σκόκο είναι στην αποστολή αλλά όχι στο αρχικό σχήμα.

Την πρώτη του σεζόν στους «κιτρινόμαυρους» (2008-09) μόλις 2 ήταν οι αγώνες στους οποίους ο Σκόκο είδε τη σέντρα από τον πάγκο. Στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου ο Λατινοαμερικάνος πέρασε στο ματς στο 51’ κι ενώ το σκορ στο ΟΑΚΑ είναι 0-0 και είναι ορατό το ενδεχόμενο παράτασης. Τελικά ο «υδραυλικός» στο 90’ δίνει τη λύση και με δικό του τέρμα χαρίζει τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του με 1-0.

Η δεύτερη απουσία του ήταν στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ για την 3η αγωνιστική των play off. Ο Σκόκο ήταν κανονικά στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Ωστόσο η ΑΕΚ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη με 1-0  χάρη σε τέρμα του Μπλάνκο στο 40’.

Την περίοδο 2009-10 ο Αργεντινός μέτρησε τρεις απουσίες από την αρχική ενδεκάδα. Η πρώτη ήταν στο νοκ άουτ ματς με τον Θρασύβουλο στη Φυλή όπου πέρασε ως αλλαγή στο 54’ αλλά δεν κατάφερε να συμβάλλει στην αποφυγή της ήττας-αποκλεισμού με 1-0.

Ακόμη ένα ματς στο οποίο η ΑΕΚ «πλήρωσε» τη μη χρησιμοποίηση του Σκόκο από την αρχή ήταν με την Έβερτον στο ΟΑΚΑ. Οι «κιτρινόμαυροι» δέχτηκαν το γκολ μόλις στο 6’ και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με τον Σκόκο να περνάει στο ματς στο 46’. Έτσι, με εκείνη την ήττα η ΑΕΚ «αποχαιρέτησε» τη συνέχεια του Europa League, ενώ ο Σκόκο είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του στον Ντούσαν Μπάγεβιτς για την απόφαση του δεύτερου να τον αφήσει στον πάγκο.

Η τρίτη αναμέτρηση στην οποία ο Σκόκο δεν συμπεριλήφθηκε στους βασικούς ήταν με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε 1-0 στο 48’, με τον Σκόκο να μπαίνει στο ματς στο 65’ και τον Καφέ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις.

Τέλος, την τρέχουσα περίοδο (2010-11) ο Αργεντινός έμεινε στον πάγκο για λόγους ξεκούρασης στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 2-0 με γκολ των Λεονάρντο και Λυμπερόπουλου.

Όμως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο. Ο Σκόκο έμεινε στον πάγκο και πέρασε στο ματς στο 50’ με τον Βύντρα να κάνει το 2-0 στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Λατινοαμερικάνος άσος μείωσε στο 58’ αλλά το τέρμα του Σισέ στο 75’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ των «πρασίνων».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved