Δώνης: «Στόχος τα play offs, δεν εφησυχάζουμε»

Δώνης: «Στόχος τα play offs, δεν εφησυχάζουμε»

Την είσοδο στα play offs θέτει ως πρωταρχικό στόχο του Ατρόμητου ο Γιώργος Δώνης, τονίζοντας παράλληλα πως το Κύπελλο δεν αφήνει αδιάφορη την ομάδα του Περιστερίου.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην εφημερίδα «Real Sports» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενός τελικού ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ολυμπιακό. Χωρίς να είναι σίγουρος, ο πρόεδρος του Ατρόμητου τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» να μην αγωνιστούν οι Ανδρέας Τάτος και Κώστας Μήτρογλου.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Γιώργου Δώνη:

-«Πάμε να το πάρουμε»-να υποθέσω ότι αυτό είναι πλέον το πνεύμα στο Περιστέρι...

«Το πνεύμα στο Περιστέρι, η προσδοκία και προσπάθεια όλων μας είναι βασικά να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος και να συμμετάσχουμε στα play offs. Δουλεύουμε σκληρά και δεν εφησυχάζουμε. Εννοείται, βεβαίως, ότι το Κύπελλο δεν μας αφήνει αδιάφορους, ειδικά μετά τον άθλο στη Θεσσαλονίκη, σε μία έδρα όπου όλοι οι μεγάλοι δυσκολεύονται πάντα. Αναμφίβολα, είναι ένα ακόμη παράσημο στην ιστορία του συλλόγου».

-Στο ημίχρονο, με το σκορ εις βάρος σας, πιστεύατε στην ανατροπή;

«Πρώτο μου μέλημα στην ανάπαυλα ήταν να ηρεμήσω τα παιδιά, ο εκνευρισμός από τη φάση του πέναλτι που ξεκινά από οφσάιντ παρέμενε μεγάλος. Τους είπα να ηρεμήσουν, να πάψουν να ασχολούνται με το διαιτητή, να συγκεντρωθούν περισσότερο και να πιέσουν τον αντίπαλο. Φυσικά, το γκολ στο φινάλε ήταν τυχερό, όμως αυτό δεν μειώνει στο παραμικρό τη σπουδαία μάχη που έδωσαν και δικαιώθηκαν».

-Αλήθεια, αν με το καλό παίξετε τελικό Κυπέλλου με Ολυμπιακό, Μήτρογλου και Τάτος, που είναι δανεικοί, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής;

«Νομίζω ότι η συμφωνία των δύο διοικήσεων δεν αφορά το Κύπελλο. Αλλά και ο ίδιος ο Κώστας στα αποδυτήρια ήταν τρελαμένος, όπως όλοι μας, και έλεγε «δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω εγώ αυτό το παιχνίδι».

-Ποια θα είναι η επόμενη μέρα του Γιώργου Δώνη; Στον πάγκο του Ατρόμητου και τη νέα σεζόν ή κάτι άλλο;

«Νιώθω ήρεμος και δεν βιάζομαι. Η συνεργασία μου με την ομάδα είναι εξαιρετική, από τις καλύτερες που μπορεί να τύχουν σε ένα προπονητή. Δεν κρύβω ότι έχω φιλοδοξίες, το εξωτερικό δεν φεύγει από την σκέψη μου, μα όλα στην ώρα τους».

-Εννοείτε την Αγγλία -όπου έχετε αγωνιστεί κιόλας- ή και αλλού;

«Στην Αγγλία δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Δεν αποκλείω να δουλέψω ακόμη και εκτός Ευρώπης, θα δούμε».

-Το +5 του Παναθηναϊκού αποτελεί ασφαλή διαφορά τίτλου;

«Είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν έχουν τελειώσει τα πάντα. Μένουν πολλές αγωνιστικές και όλα είναι πιθανά».

-Ο Παναθηναϊκός φέτος αντιμετώπισε μεγάλα ζόρια, εντούτοις διατηρεί σταθερό το προβάδισμα. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

«Ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα που είναι μπροστά στη βαθμολογία είχε τρία οδυνηρά αποτελέσματα, τις ήττες από τη Μακάμπι, την Οντένσε και τον Πανιώνιο. Πλέον, τα δίνει όλα για το πρωτάθλημα. Γενικότερα, πάντως, πιστεύω ότι η καλή χημεία παικτών και προπονητή είναι ικανή να υπερπηδήσει σοβαρά εμπόδια».

-Με την ευκαιρία, γνωρίζετε τον Μάουρο Φορμίκα της Μπλάκμπερν, το όνομα του οποίου ακούγεται για τον Ολυμπιακό.

«Ναι, είναι καλός παίκτης. Παίζει πίσω από τον φορ, κάτι σαν το Φουστέρ δηλαδή, και αν αποκτηθεί πιστεύω πως μπορεί να κάνει τη διαφορά».

-Ποια είναι η γνώμη σας για τη διαιτησία στην Ελλάδα;

«Με στενοχωρεί να βλέπω τους μεγάλους να σκοτώνονται για ένα σφύριγμα. Πολιτική έχει καταντήσει το θέμα. Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν ποτέ τα πράγματα. Προτιμώ να ασχολούμαι με δράση, με την μπάλα και να δουλεύουμε με την ομάδα μου για υγιή πάντα αποτελέσματα».



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved