Δεν είναι ώρα για... Δράμα

Δεν είναι ώρα για... Δράμα

Να φύγει από το Καυτανζόγλειο έχοντας φέρει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς επιθυμεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος φιλοξενείται από τη Δόξα Δράμας στη σκιά του μεγάλου ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο ανεβασμένος Ατρόμητος φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης και ο αγχωμένος ΠΑΣ Γιάννινα τον Παναιτωλικό, την ίδια ώρα που ο Αρης υποδέχεται τον Λεβαδειακό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (15.00, Novasports 2)

Επειτα από τη μεγάλη νίκη του επί του ΠΑΟΚ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Ατρόμητος ξαναμπαίνει στο πρωτάθλημα με εξαιρετική ψυχολογία, υποδεχόμενος στο Περιστέρι τον Αστέρα Τρίπολης. Η έδρα είναι το μεγάλο όπλο των Περιστεριωτών τη φετινή σεζόν, εντούτοις στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική τους υποχρέωση, δεν κατάφεραν να την αξιοποιήσουν μένοντας στο 0-0 με τον Αρη. Επειτα από τα χθεσινά αποτελέσματα και την ήττα της Ξάνθης, ο Ατρόμητος έχει τη δυνατότητα να περάσει μόνος πέμπτος έχοντας και ματς λιγότερο, αν νικήσει σήμερα τους Αρκάδες. Ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει στον Ζουέλα, που βρίσκεται στο Παναφρικανικό Κύπελλο, κατά τα άλλα όμως, μπορεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Η αποστολή του Ατρομήτου

Ιτάνζ, Ράντμαν, Οικονόμου, Νάστος, Τόμας, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Καραμάνος, Καραγκούνης, Σφακιανάκης, Τάτος, Δημούτσος, Μπρίτο, Επστάιν, Μήτρογλου, Γκαρσία, Αναστασάκος, Φυτανίδης, Μπάλλας

Το αήττητο σερί των τριών αγωνιστικών, έσπασε μεσοβδόμαδα από τη Δόξα με τον Αστέρα να γνωρίζει μία ακόμα εκτός έδρας ήττα. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έχει πολύ φτωχή συγκομιδή μακριά από την Τρίπολη, μια και σε 9 εξορμήσεις, έχει βάλει στο σακούλι μόλις έναν βαθμό (2-17 ο απολογισμός τερμάτων!).

Οι Αρκάδες θέλουν να σπάσουν αυτή την κατάρα παίρνοντας αποτέλεσμα στο Περιστέρι, έδρα στην οποία παραδοσιακά κάνουν «ζημιά». Στην προσπάθειά τους αυτή, αρωγός θα είναι ο Μάριο Μπρέσκα, ο οποίος επιστρέφει στην ενδεκάδα, όχι όμως και οι τραυματίες Χουανίτο, Ρούμπιλ, Ροτζέριο, Ορόθκο και Κωστούλας.

Η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης

Χακόμπο, Στεφανάκος, Τσαμπούρης, Ναβάρο, Φορμίκα, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Λαδάκης, Αλβάρες, Μπρέσκα, Ράγιος, Έγκον, Χούλι, Σολάκης, Μπακασέτας, Περόνε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (15.00, Novasports 3)

Έντεκα ολόκληρες αγωνιστικές και 3,5 μήνες χωρίς νίκη έχει συμπληρώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσο κρίσιμο είναι το σημερινό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν έχει περιθώρια για απώλεια βαθμών, δεδομένου ότι στη συνέχεια ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς. Στη σημερινή αναμέτρηση δεν θα αγωνιστούν οι Ζαϊρί και Κεϊτά, οι οποίοι βρίσκονται εκτός πλάνων, καθώς επίσης και οι Τζημόπουλος και Μπεσέρα (ανέτοιμος ο πρώτος, τιμωρημένος ο δεύτερος). Στην αποστολή, πάντως, βρίσκεται κανονικά ο Μπακαγιόκο παρά το πρόβλημα που προέκυψε μέσα στην εβδομάδα με την προσφυγή που κατέθεσε ο ποδοσφαιριστής.

Η αποστολή του ΠΑΣ

Κηπουρός, Φέγκρους, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Ζαραδούκας, Ανδράλας, Πατσατζόγλου, Ντε Βινσέντι, Κυριάκος, Σκούφαλης, Γεωργίου, Λίλα, Βίλα, Τζάνης, Μπακαγιόκο

Σε κακό φεγγάρι φαίνεται ότι βρίσκεται ο Παναιτωλικός, ο οποίος και από τη συνέχεια του Κυπέλλου αποκλείστηκε, αλλά και πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη έχει συμπληρώσει. Απόρροια των τελευταίων αποτελεσμάτων είναι η βαθμολογική πτώση και η παρουσία του στη 12η θέση (έχει πάντως ματς λιγότερα από αρκετές ομάδες). 

Οι «κυανοκίτρινοι» ταξίδεψαν στα Γιάννινα με σκοπό να πανηγυρίσουν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη μετά τις 17 Σεπτέμβρη και τη δεύτερη συνολικά στο πρωτάθλημα. Το ταξίδι αυτό έκανε και ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι, νέο απόκτημα της ομάδας του Αγρινίου, που πάντως δύσκολα θα ξεκινήσει. Δεν είναι βέβαια απίθανο, δεδομένου ότι ο Χαριστέας μόλις αποθεραπεύτηκε και έχει μείνει ελαφρώς πίσω. Το ευχάριστο για τον Μπάμπη Τεννέ είναι ότι με εξαίρεση τους Κούσα και Κουτρομάνο, έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ήτοι και τους Θεοδωρίδη και Εντζεγκουέλε.

ΑΡΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (17.15, Novasports 3)

Κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι κρίσιμο για τον Αρη, που βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από την 5η θέση και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πλησιάσει. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα, καθώς επικράτησε 3-1 της Δόξας στο Καυτανζόγλειο στα μέσα της εβδομάδας. Τώρα υποδέχεται την άλλη νεοφώτιστη ομάδα, με την οποία τέθηκε αντιμέτωπος πριν από 11 μέρες (1-1).

Η χθεσινή προπόνηση επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον Μανουέλ Μασάδο που είδε τους Καστίγιο και Ντίκο να συγκρούονται. Ο Μεξικανός επιθετικός και εκ των πλέον φορμαρισμένων ποδοσφαιριστών του Αρη συμπεριελήφθη στην αποστολή και θα δοκιμάσει το πόδι του λίγο πριν την έναρξη του ματς. Εκτός, αντίθετα, έμειναν οι τραυματίες Τόχα και Γιαννιώτας, ο ανέτοιμος Πρίττας και ο Σολτάνι ο οποίος φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται. 

Η αποστολή του Αρη

Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Ντίκο, Καστίγιο, Φατί, Κατίδης, Ουμπίντες, Ακόστα, Παπαζαχαρίας, Καπετάνος, Τσουκάνης, Κανούλας, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος

Εδώ και έξι αγωνιστικές αγνοεί τη χαρά της νίκης ο Λεβαδειακός και το χειρότερο είναι ότι σε αυτό το διάστημα μετρά μόλις μία ισοπαλία, αυτή στο πρόσφατο παιχνίδι με τον σημερινό του αντίπαλο (1-1). Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν μπορεί βέβαια να κάνει κάτι διαφορετικό από το να συνεχίσει την προσπάθεια και να επιδιώξει να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται για να παλέψει για την παραμονή. Στην 20μελή αποστολή που ταξίδεψε χθες για τη Θεσσαλονίκη δεν συμπεριλήφθηκαν οι Μαχαίρας και Παπαδόπουλος. Ο πρώτος υπέστη διάστρεμμα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο πολύπειρος επιθετικός έπαθε τράβηγμα στην προπόνηση της Παρασκευής.

Η αποστολή του Λεβαδειακού

Στρατηλάτης, Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τομάς, Ζησόπουλος, Αλεξίου, Ιωάννου, Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Μεντί, Κόρμπος, Ναπολεόνι, Βιάνα, Κοιλιάρας, Μελισσάς, Ζαουί, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου, Πόποβιτς

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (17.15, Novasports 1)

Ο πρώτος σκόπελος ξεπεράστηκε. Η Δόξα σημείωσε την παρθενική της νίκη στη φετινή Super League επικρατώντας μεσοβδόμαδα του Αστέρα Τρίπολης (1-0) στο γεμάτο από... 18 φιλάθλους Καυτανζόγλειο και τώρα ευελπιστεί να συνεχίσει σε ανάλογους ρυθμούς. Η αποστολή της βέβαια δεν είναι εύκολη από τη στιγμή που αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Οι Δραμινοί θα αγωνιστούν με οδηγό το ματς του ΟΑΚΑ στο οποίο δυσκόλεψαν πολύ τους «πράσινους» πριν λυγίσουν στο 87'.

Το θετικό για τον Μάκη Κατσαβάκη είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. 

Η αποστολή της Δόξας

Ρόκας, Σέρεμετ, Βέρτζος, Τριποτσέρης, Σικαλιάς, Σοϊλέδης, Λεάντρο, Βάντερσον, Κάπελ, Ψυχογιός, Αραβίδης, Λίμα, Αμπουμπακάρι, Παπαδόπουλος, Γελαδάρης, Ρούτσης, Κατσικογιάννης, Κυβελίδης, Ουέλινγκτον.

Εχοντας πάρει το μάθημά του από το πρόσφατο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα τη σημερινή αναμέτρηση. Οι «πράσινοι» δεν θέλουν με τίποτα να αφήσουν βαθμούς στο Καυτανζόγλειο, καθώς γνωρίζουν ότι με κάθε νίκη που θα σημειώνουν, ο τίτλος θα έρχεται πιο κοντά. Η διαφορά από τον Ολυμπιακό έχει μειωθεί στο +2 μετά τη χθεσινή νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του Εργοτέλη και στόχος του Παναθηναϊκού είναι να την ξαναφέρει στο +5.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι αναγκασμένος να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, μια και δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Λέτο και στον τιμωρημένο Σπυρόπουλο. Στα ευχάριστα για τον Πορτογάλο το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος έχει στη διάθεσή του και στην αποστολή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος δεν αποκλείεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού

Καπίνο, Καρνέζης, Ιωαννίδης, Βύντρα, Μαρίνος, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα, Κουίνσι, Κλέιτον, Τοτσέ, Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας



Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved