«Τρένο» για Ευρώπη ο ΟΦΗ, «φρέναρε» τη Skoda (photos+videos)

«Τρένο» για Ευρώπη ο ΟΦΗ, «φρέναρε» τη Skoda (photos+videos)

Με το πρώτο του γκολ σε επίπεδο Super League από το 2007 και έπειτα, ο Λεωνίδας Καμπάνταης έδωσε στον ΟΦΗ ένα πολύτιμο τρίποντο (1-0) στο ματς του «Γεντί Κουλέ» και ανάγκασε την Ξάνθη στην πρώτη της ήττα έπειτα από δέκα ολόκληρες αγωνιστικές.

Από τον Απρίλη του 2007 και ένα Ιωνικός-ΑΕΚ 1-5 είχε να βρει δίχτυα σε επίπεδο Super League ο Λεωνίδας Καμπάνταης. Τότε είχε πετύχει δύο τέρματα, ωστόσο δεν είχαν και τόση αξία δεδομένου του εύρους της νίκης της Ενωσης. Το σημερινό ήταν σίγουρα πιο πολύτιμο, καθώς ο ΟΦΗ πέτυχε την τρίτη του διαδοχική νίκη, έπιασε την αντίπαλό του στην 5η θέση και δικαιούται να κάνει όνειρα Ευρώπης παρά τα χίλια μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η Ξάνθη προσπάθησε, αλλά ήταν ανούσια με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη της ήττα μετά τις 29 Οκτώβρη και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό

Το πρώτο 25λεπτο ήταν σαν να μην έγινε. Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό, τα λάθη στη μεσαία γραμμή διαδέχονταν το ένα το άλλο και δεν σημειώθηκε ούτε μία κλασική ευκαιρία. Ο ΟΦΗ, ο οποίος έχασε μόλις στο 1’ τον Μάντζιο λόγω τραυματισμού, παρουσιάστηκε ασύνδετος και επιθετικά στηρίχθηκε μόνο στις προσπάθειες του Παπουλή από αριστερά και του Μπούρμπου από δεξιά, που όμως ήταν ημιτελείς. Η Ξάνθη από την πλευρά της, ήταν πολύ πιο δραστήρια, ωστόσο περιορίστηκε σε μακρινά σουτ με τους Μαρσελίνιο και Μαρκόφσκι να στέλνουν τη μπάλα στην αγκαλιά του Βεζυρίδη στο 9’ και στο 19’, αντίστοιχα. Ο Βλαχοδήμος ήταν αρκετά κινητικός από δεξιά, την κρίσιμη όμως στιγμή έκανε την ντρίμπλα παραπάνω με αποτέλεσμα η διάθεσή του να μην μετουσιώνεται σε δημιουργία απειλητικής κατάστασης στα καρέ των γηπεδούχων.

Από το 25’ και έπειτα, το ματς απέκτησε ζωή. Κυρίως χάρη στην αγωνιστική άνοδο του ΟΦΗ που άρχισε να αναπτύσσεται πιο ορθολογικά. Φάσεις και πάλι δεν δημιούργησε η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου (με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Κάλαϊτζιτς στο 35’), εντούτοις μπήκε αρκετές φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Βιβιανί και σε μία από τις επελάσεις του Παπουλή, ήρθε και το γκολ. Ο βραχύσωμος εξτρέμ «άδειασε» τον Μπέρτο στο 37’, μπήκε από πλάγια στην περιοχή της Ξάνθης και έβγαλε συρτή σέντρα. Η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στα πόδια του Εντιμάρ, ο οποίος στην προσπάθειά του να την απομακρύνει, έδωσε φοβερή ασίστ στον Καμπάνταη. Ο έμπειρος επιθετικός δεν χαρίστηκε και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ και αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα και βέβαια και τα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Οπισθοχώρηση ΟΦΗ και αλχημείες Ουζουνίδη

Το πιο φυσιολογικό σενάριο για το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν  Ξάνθη να εντείνει την πίεσή της, ώστε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια και να διευρύνει το αήττητο σερί της. Δεν ήταν σίγουρα φυσιολογική η οπισθοχώρηση του ΟΦΗ, όπως επίσης φυσιολογική δεν ήταν και η καθυστερημένη αφύπνιση της ακριτικής ομάδας. Οι παίκτες του Ουζουνίδη, ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες περνώντας στο ματς Νταρμπιόν, Σουάνη και Καζάκη, είχαν αρκετούς χώρους στο γήπεδο, αλλά μέχρι το 65’ δεν κατάφεραν να ανησυχήσουν στο ελάχιστο τον Βεζυρίδη και τους οπαδούς του ΟΦΗ. Όχι ότι στο επόμενο 25λεπτο… έβγαλαν μάτια, αν μη τι άλλο, όμως, έφτασαν σε δύο περιπτώσεις μια ανάσα από την ισοφάριση. Στο 68’, ο Εντιμάρ έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ εβρισκόμενος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, για κακή του τύχη όμως είδε τη μπάλα να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία να φεύγει άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Σουάνης πλάσαρε από το ίδιο ακριβώς σημείο, δεν αιφνιδίασε όμως τον Βεζυρίδη που απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι και τη λήξη του αγώνα, η Ξάνθη στριφογυρνούσε γύρω από την περιοχή των Κρητικών που όμως είχαν οργανωθεί καλά και κατάφεραν να διατηρήσουν το πολύτιμο 1-0 το οποίο βέβαια πανηγυρίστηκε έξαλλα στο Γεντί Κουλέ.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OFI_XANTHI_280112_{/akamai}

 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα ΟΦΗ-Ξάνθη

«Τρένο» για Ευρώπη ο ΟΦΗ, «φρέναρε» τη Skoda (photos+videos)



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved