Ασπιάθου: «Το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται από τον Ολυμπιακό»

Ασπιάθου: «Το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται από τον Ολυμπιακό»

«Καταδικασμένος» να περιμένει στραβοπατήματα του Παναθηναϊκού, νικώντας παράλληλα σε όλους τους δικούς του αγώνες είναι ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Γιόν Ασπιάθου, ο οποίος δεν παρέλειψε να δώσει το έναυσμα για νίκη επί των «πρασίνων» μέσα στο ΟΑΚΑ.

«Το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο βοηθός του Ερνέστο Βαλβέρδε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, μιλώντας στην κάμερα της «Nova», όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυσκολίες της ερχόμενης αναμέτρησης με τον Εργοτέλη, στην πίεση και την κούραση των πρωταθλητών, αλλά και στον Ρόι Κάρολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιόν Ασπιάθου:

Για το αν υπάρχουν εύκολα ματς στο πρωτάθλημα: «Εμείς δεν είχαμε στο πρόγραμμα μας ότι θα είχαμε εύκολο παιχνίδι στη Ξάνθη. Το θεωρούσα πάρα πολύ δύσκολο ματς από την αρχή, παίξαμε πάρα πολύ καλά αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε οι οποίες ήταν πολλές και καλές αλλά δεν είχαμε την τύχη να βάλουμε το γκολ. Σίγουρα όπως είπατε και εσείς δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τον Εργοτέλη: « Είδαμε στα δυο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με ΠΑΟΚ έπαιξε αρκετά καλά. Με την ΑΕΚ δεν έπαιξε τόσο καλά γιατί είχε και ελλείψεις στην ενδεκάδα και δεν παίξανε παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν παίξει. Πάντα όταν παίζουμε με τον Εργοτέλη περιμένουμε μια ομάδα που «κολλάει», που είναι δύσκολα τα παιχνίδια γιατί έχουν καλή άμυνα και προσπαθούν να μας βάζουν δύσκολες θέσεις μέσα στο παιχνίδι αλλά παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Για την πίεση που υπάρχει και για τη ψυχολογία των παικτών: «Ήδη έχουμε φέρει μια ισοπαλία με τη Δόξα, χάσαμε και από τη Ξάνθη, από εδώ και πέρα οι παίκτες έχουν καταλάβει πως δεν πρέπει να κάνουμε άλλο λάθος και πρέπει να κερδίσουμε και αυτό όντως είναι μια πίεση για τους παίκτες αλλά και οι παίκτες που είναι στον Ολυμπιακό και εμείς σαν προπονητές καταλαβαίνουμε ότι αυτή η πίεση πάντα υπάρχει στον Ολυμπιακό που θέλει τη νίκη και η άρνηση δεν είναι μια λέξη που υπάρχει στο λεξικό μας. Από εδώ και πέρα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερα στα υπόλοιπα παιχνίδια και να καταφέρουμε τους στόχους μας και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο αλλά και μια καλή πορεία στο Εuropa League. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο γιατί κουράζεσαι πάρα πολύ όταν αγωνίζεσαι σε τρεις διοργανώσεις αλλά αυτή είναι η δουλεία μας και πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το αν υπάρχει αισιοδοξία σχετικά με την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή: «Αν είμαστε λογικοί πρέπει να σκεφτούμε πως πια το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι ο Παναθηναϊκός μπροστά και αν ο Παναθηναϊκός στους τρεις πρώτους αγώνες δεν κάνει κάποιο λάθος ή χάσει κάποιον αγώνα, δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα οπότε από εδώ και πέρα εμείς πρέπει να κερδίσουμε στην έδρα του και πρέπει να περιμένουμε να κάνουν κάποιο λάθος για να μπορέσουμε να φτάσουμε εμείς στην κορυφή στο τέλος».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Ολυμπιακού που θα δώσει το «παρών» στο ματς με τον Εργοτέλη: «Θα μας άρεσε πάρα πολύ να υποστηρίξουν την ομάδα και να μας σπρώξουν στο παιχνίδι και αν θέλουν να πούνε κάτι αρνητικό τότε να το πούνε στο τέλος του παιχνιδιού για να μη χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους οι ποδοσφαιριστές και ειδικά όταν κάποιες φορές μερικοί παίκτες είναι στόχος των οπαδών και θα ήταν καλύτερο να το αφήσουν για το τέλος».

Για τον Κάρολ: «Θέλω να πω μόνο ένα καλώς ήρθε γιατί είναι και άλλοι παίκτες στο ρόστερ, σίγουρα θα μας βοηθήσει και θα μπει σε ένα πολύ καλό κλίμα όπως έχουμε φτιάξει στην ομάδα και του εύχομαι τα καλύτερα».



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved