Από τον Σπενς στον… Κάρολ

Από τον Σπενς στον… Κάρολ

Μπορεί η μεταγραφή του Ρόι Κάρολ να είχε μερικά… επεισόδια για τον Ολυμπιακό, ωστόσο από την Πέμπτη (26/01) ο Βρετανός ανήκει στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και έγινε ο δεύτερος Βορειοϊρλανδός που «πιάνει» λιμάνι, μετά τον Ντέρεκ Σπενς.

Το καλοκαίρι του 2011 ο Ολυμπιακός αναζήτησε τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Η αναζήτηση ήταν μεγάλη, με τους «ερυθρόλευκους» να καταλήγουν στον Φράνκο Κοστάντσο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Βασιλεία. Ο Αργεντινός ήρθε με καλές περγαμηνές στην Ελλάδα, ωστόσο στις πρώτες του επίσημες - και ανεπίσημες - εμφανίσεις με τη φανέλα των Πειραιωτών δεν έδειξε τα στοιχεία που θα περίμεναν οι Πρωταθλητές Ελλάδας.

Για τον λόγο αυτό, ο έμπειρος πορτιέρο έχασε τη θέση του από τον Μπάλαζ Μέγιερι και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ξεκίνησαν και πάλι… σαφάρι για την εύρεση ενός ικανού γκολκίπερ, ο οποίος θα έδινε ηρεμία στην άμυνά του. Ο «εκλεκτός» των «ερυθρόλευκων» ακούει στο όνομα του Ρόι Κάρολ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του ΟΦΗ στη φετινή Super League. Έπειτα από μία σειρά διαπραγματεύσεων και συναντήσεων των δύο διοικήσεων, η συμφωνία επετεύχθη και από το βράδυ της Πέμπτης (26/01) ο Βορειοϊρλανδός άσος ανήκει στην ομάδα των Πειραιωτών, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας με τον Φράνκο Κοστάντσο.

Πλέον, με την έλευση του Ρόι Κάρολ, οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν σε εμπειρία, σε μία νευραλγική θέση, όπως αυτή του τερματοφύλακα. Ωστόσο, ο τομέας που «κερδίζει» περισσότερο ο Ολυμπιακός με τη συγκεκριμένη μεταγραφή είναι η ηρεμία. Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως πολλές φορές υπήρχε… μουρμούρα από την εξέδρα για την παρουσία, ακόμα και ως αναπληρωματικού, του Φράνκο Κοστάντσο. Ο Βορειοϊρλανδός είναι ένας παίκτης με «γεμάτο» ιστορικό, ενώ ο φίλαθλος κόσμος της Ελλάδας έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν τις ικανότητές του. Μάλιστα, ο έμπειρος πορτιέρο έγινε μόλις ο τρίτος Βρετανός που θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο δεύτερος ποδοσφαιριστής από τη Βόρεια Ιρλανδία, πίσω από τον Σπενς την περίοδο 1977-’78 (ο δεύτερος Βρετανός ήταν ο Ματ Ντέρμπισιρ, που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2009 μέχρι το 2011).

Ο Ντέρεκ Ουίλιαμ Σπενς, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Μπέλφαστ στις 18 Ιανουαρίου του 1952 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της Βορείου Ιρλανδίας, την Κρουσέιντερς το 1969. Το καλοκαίρι του 1971 πήρε μεταγραφή για την αγγλική Όλνταμ και έναν χρόνο αργότερα συνέχισε την καριέρα του στην Μπάρι, όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια. Επόμενος «σταθμός» για τον διεθνή επιθετικό ήταν η Μπλάκπουλ, όμως το καλοκαίρι του 1977 ένας τραυματισμός στη διάρκεια της προετοιμασίας τον άφησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Και κάπου εκεί… εισβάλλει ο Ολυμπιακός. Ο Ντέρεκ Σπενς είχε επιστρέψει στις προπονήσεις, ωστόσο δεν ήταν στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας της αγγλικής ομάδας και αναζήτησε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν για την απόκτησή του και λίγες μέρες αργότερα, ο δυναμικός κυνηγός έγινε ο πρώτος Βρετανός που αγωνίστηκε με τη φανέλα των Πειραιωτών. Η καριέρα του στο λιμάνι ήταν σύντομη, μετρώντας 21 συμμετοχές και 6 τέρματα. Το επόμενο καλοκαίρι ο δυναμικός κυνηγός επέστρεψε στην Μπλάκπουλ, καθώς, όπως ανέφερε, στην Ελλάδα έχασε τη θέση του από την εθνική ομάδα της χώρας του, κάτι που τον ώθησε, παρά την αγάπη του κόσμου και των συμπαικτών του, να επιστρέψει στην Αγγλία.

Περίπου 34 χρόνια μετά, ένας άλλος… εκπρόσωπος της Βορείου Ιρλανδίας συνεχίζει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, με την ευχή να καταφέρει περισσότερα πράγματα από τον συμπατριώτη του. Όπως ανέφερε ο Ρόι Κάρολ στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης των «ερυθρόλευκων», ως στόχο του έχει να προσφέρει στην ομάδα και να επιστρέψει και πάλι σε επίπεδο ευρωπαϊκών αγώνων, τη φετινή σεζόν στο Europa League και ενδεχομένως στο Champions League της επόμενης περιόδου.



NBA: MVP για τρίτη φορά ο Γιόκιτς - Η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
NBA: MVP για τρίτη φορά ο Γιόκιτς - Η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο
Ολυμπιακός-΄Άστον Βίλα: Από το Καλλιμάρμαρο στο γήπεδο οι Άγγλοι
Ολυμπιακός-΄Άστον Βίλα: Από το Καλλιμάρμαρο στο γήπεδο οι Άγγλοι
Super League 2: Άνοδος για την Athens Kallithes - Στα... σαλόνια μετά από 18 χρόνια
Super League 2: Άνοδος για την Athens Kallithes - Στα... σαλόνια μετά από 18 χρόνια
Euroleague: Μόλις 539 εισιτήρια σε κάθε ομάδα του Final Four!
Euroleague: Μόλις 539 εισιτήρια σε κάθε ομάδα του Final Four!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved