Φυτανίδης και Μπρίτο στο Onsports!

Φυτανίδης και Μπρίτο στο Onsports!

Ο ένας (Φυτανίδης) ισοφάρισε με... περίεργο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο άλλος (Μπρίτο) ολοκλήρωσε την ανατροπή στην παράταση. Και οι δύο, μίλησαν στο Onsports για τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ!

Η αποστολή του Ατρομήτου έχει μόλις αφιχθεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στο Μαζαράκη και γνωρίζει την αποθέωση. Οι δύο χρυσοί σκόρερ της Τούμπας έχουν την τιμητική τους, καθώς ο κόσμος τους επιφυλάσσει ιδιαίτερη υποδοχή. Κάπου μεταξύ πανηγυριών και αγκαλιών, οι Σωκράτης Φυτανίδης και Εντουάρντο Μπρίτο βρίσκουν δύο λεπτά για να μιλήσουν στο Onsports για τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου...

Φυτανίδης: «Τέτοιες νίκες μεγαλώνουν το πρεστίζ μας»

Αλήθεια, τι επιχείρησες να κάνεις στη φάση του γκολ;

«Ηταν τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και προσπάθησα να στείλω τη μπάλα με σέντρα στο πρώτο δοκάρι, ώστε να πηδήξουν για κεφαλιά οι συμπαίκτες μου. Ξαφνικά την είδα να αλλάζει πορεία λόγω του αέρα και αρχικά απογοητεύτηκα. Πριν προλάβω να καταλάβω τι έγινε, είδα τα παιδιά να πανηγυρίζουν και τον διαιτητή να δείχνει σέντρα. Εστι απλά...»

Μετά την ισοφάριση και τη στιγμή που αυτή ήρθε, πιστεύατε ότι η πρόκριση δεν χάνεται;

«Από την αρχή είχαμε καλή ψυχολογία και πίστη ότι μπορούμε να περάσουμε. Ακόμα και μετά το 1-0, λέγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο ότι αν κάνουμε το παιχνίδι μας, θα έρθει η ισοφάριση. Εννοείται βέβαια ότι το γκολ μας ανέβασε πάρα πολύ. Μπήκαμε ψυχωμένα στην παράταση, κάναμε και το 2-1 με τον Εντου και όλα πήραν τον δρόμο τους».

Και μετά; Ξέσπασμα;

«Η αλήθεια είναι ότι στα αποδυτήρια έγινε ένας... μικρός χαμός. Λογικό είναι. Το ματς είχε πολλή ένταση»

Περιμένατε τέτοια υποδοχή;

«Φανταζόμασταν ότι θα μαζευόταν κόσμο στο προπονητήριο, αλλά αφενός δεν περιμέναμε οπαδούς στο αεροδρόμιο, αφετέρου δεν πιστεύαμε ότι θα έρχονταν τόσοι πολλοί οπαδοί στο Μαζαράκη. Ο κόσμος όμως αποδεικνύει ότι συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα μας. Εχω πει κι άλλες φορές ότι εμείς είμαστε αυτοί που με τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις μας θα τον 'αναγκάσουμε' να έρθει πιο μαζικά στο γήπεδο»

Ηταν η πιο σημαντική νίκη από την ημέρα που ήρθες στον Ατρόμητο;

«Η πιο σημαντική και η πιο παλικαρίσια θα έλεγα. Δεν είναι απλό πράγμα να ανατρέπεις το σκορ απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και μέσα σε μια τόσο καυτή έδρα. Τέτοιες νίκες μεγαλώνουν το πρεστίζ του Ατρομήτου»

Μπρίτο: «Το είχα αποφασίσει»

Οταν πήρες τη μπάλα από τον Μήτρογλου, τι σκέφτηκες;

«Οτι θα μπω μέσα στην περιοχή και θα σουτάρω. Το είχα αποφασίσει. Πίσω μου βρισκόταν ένας παίκτης του ΠΑΟΚ που με τράβηξε. Προσπάθησα να μείνω όρθιος για να κάνω το σουτ. Σίγουρος ότι θα το έβαζα δεν ήμουν, αλλά το πίστευα!»

Πρέπει να αποθεώθηκες στα αποδυτήρια...

«Ο ένας αποθέωνε τον άλλο. Ολη η ομάδα νίκησε, όχι ο Μπρίτο και ο Φυτανίδης. Το ζήσαμε πολύ έντονα το παιχνίδι και μετά το τέλος του μας βγήκε όλη η ένταση. Ηταν σαν να πήραμε το κύπελλο».

Είσαι από τους παίκτες του Ατρομήτου που έζησαν και την περσινή πρόκριση στον τελικό μετά το 0-0 στον Βόλο. Πότε ήταν πιο έντονο το πανηγύρι;

«Πάνω-κάτω ίδια ήταν η ένταση. Μετά το περσινό παιχνίδι στον Βόλο, ξέραμε ότι θα παίζαμε τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Απόψε (σ.σ. χθες), δεν πήραμε εισιτήριο για τελικό, αλλά η δυναμικότητα του αντιπάλου σε συνδυασμό με το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, μας έβγαλαν πολύ έντονα συναισθήματα».

Το μισό γκολ είναι του Μήτρογλου;

«Ο Κώστας έκανε φοβερή προσπάθεια. Πήρε πάνω του τρεις παίκτες και με το τακουνάκι που έκανε, με έβγαλε σε θέση βολής. Το αξίζει...»



Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Μαρία Σάκκαρη: Επιβλητική εμφάνιση στη Ρώμη και πρόκριση στον τρίτο γύρο
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved