Εννιά τροπαιούχοι στην Τούμπα

Εννιά τροπαιούχοι στην Τούμπα

Αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ευρωπαϊκής του ιστορίας τίθεται σε τρεις ακριβώς ημέρες ο ΠΑΟΚ, που καλείται να υποτάξει εννέα από τους βασικούς συντελεστές του ρωσικού θριάμβου του 2005.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο στοίχημα του αποκλεισμού της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μιας ομάδας με σαφή εμπειρία στο θεσμό, με ένα πρόσφατο Κύπελλο στην τροπαιοθήκη της, με αστέρες παγκοσμίου βεληνεκούς στις τάξεις της. Αρκεί να σκεφθεί κανείς, ότι από εκείνη την ομάδα που «έκλεισε» το σπίτι της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας την περίοδο 2004-2005, επικρατώντας στον τελικό του Ζοσέ Αρβαλάδε με 3-1, εννέα παίκτες εξακολουθούν να βρίσκονται στο ρόστερ της, διατηρώντας μάλιστα αρκετά πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το Onsports σας παρουσιάζει τους οκτώ βασικούς και τον ένα αναπληρωματικό που πέρασε ως αλλαγή εκείνη τη μεγάλη βραδιά, θυμίζοντας, πως η αρνητική αξία της αγωνιστικής αδράνειας της ομάδας του στρατού μπορεί να εξουδετερωθεί από το ομοιογενές σύνολο που έχει συντεθεί έξι χρόνια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

ΙΓΚΟΡ ΑΚΙΝΦΕΕΦ
Αγωνίζεται από το 2003 στην ΤΣΚΚΑ κάνοντας  ντεμπούτο μόλις στα 17 του χρόνια. Στα 24 του πλέον είναι και ο αρχηγός της ομάδας, έχοντας 294 συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις, ενώ είναι και ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Ρωσίας με 47 συμμετοχές. Με τις εμφανίσεις του έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων στην Ευρώπη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  να τον έχει ψηλά στη λίστα για αντικαταστάτη του Φαν ντερ Σαρ.

ΣΕΡΓΚΕΙ ΙΓΚΝΑΣΕΒΙΤΣ
Ο 31χρονος Ρώσος αποτελεί τον αμυντικό «ογκόλιθο» της ομάδας. Από το 2004 έως σήμερα μετράει 273 εμφανίσεις και 26 γκολ με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ σε Ρωσία και Ευρώπη. Είναι και βασικό στέλεχος της εθνικής Ρωσίας με 63 εμφανίσεις και 4 γκολ.

ΑΛΕΞΕΙ ΜΠΕΡΕΤΖΟΥΣΚΙ
Αυτός και ο δίδυμος αδερφός του αποτελούν δύο από τους πιο σταθερούς παίχτες της ομάδας. Κεντρικός αμυντικός στα 28 του χρόνια, βρίσκεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 2001 μετρώντας 317 αγώνες και 8 τέρματα. Σκόραρε στο 56' λεπτό το γκολ της ισοφάρισης στον τελικό της Λισσαβόνας. Επιπλέον έχει 37 αγώνες στην εθνική Ρωσίας.

ΒΑΣΙΛΙ ΜΠΕΡΕΤΖΟΥΣΚΙ
Ο έτερος των διδύμων αγωνίστηκε ως δεξιός μπακ στον τελικό του Ουέφα. Αγωνίζεται από το 2002 στους Ρώσους παίζοντας 281 αγώνες και σημειώνοντας 9 τέρματα. Έχει επίσης 50 συμμετοχές και 2 τέρματα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

ΣΙΝΤΙ ΟΝΤΙΑ
Ο Νιγηριανός οπισθοφύλακας είχε αγωνιστεί στα αριστερά της άμυνας στον τελικό με την Σπόρτινγκ.  Είναι 27 χρονών αλλά τα τελευταία χρόνια η απόδοση του έχει «πέσει». Παρόλα αυτά μετράει από το 2004, 149 εμφανίσεις και 5 γκολ. Έχει επιπρόσθετα 27 συμμετοχές και 1 γκολ με την εθνική Νιγηρίας.

ΕΒΓΚΕΝΙ ΑΛΝΤΟΝΙΝ
Ο 31χρονος αμυντικός μέσος αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές των Ρώσων. Διακρίνεται για τις ακριβείς πάσες του και τα σκληρά τάκλιν. Αγωνίζεται από το 2004 στην ΤΣΚΚΑ. Έχει 269 συμμετοχές και 13 γκολ, ενώ είναι και 29 φορές διεθνής.

ΕΛΒΙΡ ΡΑΧΙΜΙΤΣ
Ο Βόσνιος αποτελεί έναν από τους ηγέτες των Ρώσων από το 2001, έχοντας 331 συμμετοχές και 6 τέρματα. Βέβαια έχει χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα.Αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος και είναι 34 ετών. Στον τελικό του ΟΥΕΦΑ ψηφίστηκε ως MVP, ενώ το παρατσούκλι του είναι «Σιδερένιος Άνθρωπος» λόγω της δυναμικότητας που βγάζει στο «χορτάρι». Είναι 24 φορές διεθνής.

ΒΑΓΚΝΕΡ ΛΟΒ
Αποτελεί τον πιο μεγάλο κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός αγωνίζεται από το 2004 στους Ρώσους σημειώνοντας 106 γκολ σε 204 αγώνες (το 2009 πήγε δανεικός στην Παλμέιρας και το 2010 στη Φλαμέγκο). Ένα από τα 106 γκολ ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 75' λεπτό στο Ζοσέ Αρβαλάδε. Έχει 21 συμμετοχές και 5 γκολ με την Σελεσάο, όντας μέλος της ομάδας όπου το 2007 κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα, έχοντας σκοράρει και 1 τέρμα στη διοργάνωση.

ΝΤΕΪΒΙΝΤΑΣ ΣΕΜΠΕΡΑΣ
Αγωνίστηκε ως αλλαγή στον τελικό της Πορτογαλίας. Είναι δεξιός αμυντικός με μεγάλη εμπειρία καθώς από το 2002 έως σήμερα που βρίσκεται στην Μόσχα, έχει παίξει 329 φορές σκοράροντας και 2 γκολ. Στην εθνική Λιθουανίας έχει αγωνιστεί 70 φορές.

Εννιά τροπαιούχοι στην Τούμπα



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved