Φερέιρα: «Να αυξήσουμε και άλλο τη διαφορά»

Φερέιρα: «Να αυξήσουμε και άλλο τη διαφορά»

Καμία διάθεση εφησυχασμού δεν έδειξε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, παρά και το +5 από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι πλέον να αυξήσει τη διαφορά καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «πρασίνων», μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης επί του Λεβαδειακού στο «Καραϊσκάκης», υποστήριξε πως οι διαδοχικές νίκες θα δώσουν αυτοπεποίθησή στους ποδοσφαιριστές του, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την οπισθοχώρηση του Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας, αλλά και την παραγωγικότητα του Τοτσέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

«Έλεγα ότι αυτή την περίοδο ήταν δύσκολο να παίζουμε, έχοντας πολύ μικρό διάστημα για ανασύνταξη και ουσιαστικά χωρίς να κάνουμε προπόνηση. Όμως η ομάδα ανέβασε την απόδοσή της σε σχέση με άλλα ματς κόντρα στον Λεβαδειακό. Με τις νίκες κερδίζαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση σε κάθε παιχνίδι και πλέον είναι λογικό να είμαστε καλύτεροι. Είχαμε περισσότερη ηρεμία κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα. Σε ότι αφορά τα τέρματα που πετύχαμε, είναι αλήθεια πως ήμασταν μακριά από αυτά που μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει, αλλά κι αυτό αλλάζει πάλι. Στο ποδόσφαιρο βέβαια δεν μπορούμε να πούμε πως θα είναι έτσι τα πράγματα και αύριο και μέχρι το τέλος. Συμβαίνουν πολλά πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και αυτό που θέλεις να κάνεις δεν σου βγαίνει πάντα. Θεωρώ όμως πως με το χρόνο και επιστρέφοντας σε ρυθμούς προπόνησης αλλά και την επιστροφή παικτών που δεν τους είχαμε στη διάθεσή μας ελπίζω πως θα συνεχίσουμε με νίκες μέχρι τέλους», τόνισε αρχικά ο Φερέιρα για να συμπληρώσει ερωτηθείς:

Είναι ο Παναθηναϊκός ποιο παραγωγικός με τον Κατσουράνη στην άμυνα και τους Βιτόλο, Σιμάο στα χαφ;

«Δεν είμαστε πιο παραγωγικοί, αλλά η ομάδα είναι πιο σίγουρη. Ο Κατσουράνης είναι ένας σπέσιαλ παίκτης, έχει μια ικανότητα να τελειώνει φάσεις, έχει την ικανότητα να είναι επικίνδυνος για την αντίπαλη περιοχή. Έχει πετύχει, αλλά και έχει φτιάξει γκολ. Με την παρουσία του υπάρχει ασφάλεια στην άμυνα, ενώ το κέντρο με τον Βιτόλο είναι ακόμα πιο συμπαγές. Και η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του με τον Σιμάο μας βοηθάει πολύ».

Μπορείτε να πείτε ότι θα είστε πρώτοι μέχρι τέλους πλέον;

«Ποτέ δεν θα πω κάτι τέτοιο. Καταλαβαίνω πως στην Ελλάδα και με βάση την ιστορία του πρωταθλήματος δεν μου επιτρέπει να πω πως το +5 μπορεί να δημιουργήσει κατάσταση που να εγγυάται οποιονδήποτε τίτλο στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμα. Έχουμε δύσκολα ματς και εκτός έδρας. Δεν θεωρώ ότι το πρωτάθλημα έχει κριθεί. Φυσικά και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Θέλουμε να κρατήσουμε τη διαφορά και να την αυξήσουμε αν γίνεται. Είναι αυτό που όμως εμείς θέλουμε. Και σε κάθε αγώνα θα δουλεύουμε ώστε αυτό να συμβεί. Επίσης όταν υπάρχουν δύο βασικοί αντίπαλοι δεν μπορείς να πεις ότι επειδή μία ομάδα προηγείται με 5 βαθμούς το έχει πάρει. Σεβόμαστε τον άμεσο αντίπαλο μας και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να πετύχουμε το στόχο μας».

Είναι μια δικαίωση για εσάς τα δύο γκολ του Τοτσέ;

«Ο Τοτσέ είναι ξεκάθαρα ένας παίκτης που ξέρει να τελειώνει τις φάσεις με ευκολία και να βάζει γκολ. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ και μάχεται. Είναι διαφορετικός από ότι ο Ζέκα, ο Κουίνσι, ο Κλέιτον και ο Λέτο. Κάνει όμως άλλα πράγματα, διαφορετικά. Είχε μια δυσκολία να προσαρμοστεί, ήταν τραυματίας. Είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας, καλός χαρακτήρας. Δουλεύει για το καλό της ομάδας και έχει ήδη πετύχει ικανοποιητικό αριθμό



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved