Ισπανική προέλαση Παναθηναϊκού για τον τίτλο (photos+video)

Ισπανική προέλαση Παναθηναϊκού για τον τίτλο (photos+video)

Νίκη 3-0 για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ επί του ΛΕβαδειακού με σκόρερ τους Τοτσέ (59’, 63’) και Σαριέγκι (33’) που φέρνει το «τριφύλλι» στο +5 από το δεύτερο Ολυμπιακό και σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός… ξεμπούκωσε και άφησε πίσω το ισχνό 1-0 νικώντας 3-0 τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τρεις ασίστ από τον Λέτο και η καλύτερη εμφάνιση του Τοτσέ από την ημέρα που φόρεσε τα πράσινα ήταν αρκετά για να πάρει τρεις βαθμούς το «τριφύλλι» και να ανοίξει τη διαφορά από τον Ολυμπιακό φτάνοντας τους 45 βαθμούς έναντι των 40 που έχουν οι Πειραιώτες.

Αποθεώθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και αποδοκιμάστηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ ενώ ο κόσμος των «πρασίνων» ζήτησε για μια ακόμα φορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το «τριφύλλι»…

Rotation ο Φερέιρα

Αρκετές αλλαγές έκανε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε σχέση με την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Ο Καρνέζης παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας πήγε ο Μαρίνος με τον Κατσουράνη δίπλα στον Σαριέγκι και τον Σπυρόπουλο αριστερά. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις Σιμάο και Βιτόλο με τον Κουίνσι στο αριστερό άκρο και τον Ζέκα στο δεξί, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Κλέιτον με τον Λέτο να μένει σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τοτσέ.

Στον αντίποδα ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε για τον Λεβαδειακό τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Κουτσόπουλο, Μεντί, Ιωάννου και Μαχαίρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Αλεξίου και Βιάνα με τον Σουμπίνιο μπροστά τους, τον Κοιλιάρα αριστερά και τον Πόποβιτς δεξιά πίσω από τον Βασιλείου.

«Ζεστός» με το ξεκίνημα…

Ο Παναθηναϊκός με το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο, σαφώς πιο βελτιωμένο σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Ο Λέτο έδειχνε αρκετά ορεξάτος ενώ και οι Ζέκα και Κουίνσι φάνηκαν ανεβασμένοι με αποτέλεσμα μόλις στο 3’ να γίνει η πρώτη καλή στιγμή στο ΟΑΚΑ. Ήταν η ατομική ενέργεια του Ζέκα και το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο 19’ ο Κουίνσι έκανε ένα καταπληκτικό… σόλο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αφού πέρασε τον μισό Λεβαδειακό, όμως ο Κυριακίδης ήταν στη σωστή θέση για να απομακρύνει.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξάνονταν όσο περνούσε η ώρα, με το γκολ του Ζέκα να ακυρώνεται – σωστά – ως οφσάιντ στο 22’ και τον Λέτο να ζητά – δικαιολογημένα – πέναλτι για ανατροπή του από τον Αλεξίου στο 29’ χωρίς ωστόσο να έρχεται το γκολ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Τοτσέ έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς από ασταθή απόκρουση του Κυριακίδη σε σουτ του Λέτο έπιασε… αέρα στη μικρή περιοχή κι έπρεπε να έρθει το 33’ για να δημιουργήσει εξολοκλήρου το γκολ των «πρασίνων» ο Αργεντινός.

Ο Λέτο που… οργίασε σε κάποιες περιπτώσεις κι εξέθεσε την άμυνα του Λεβαδειακού, έκανε ένα ξαφνικό σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής κι ανάγκασε τον Κυριακίδη να διώξει σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος με τον Σαριέγκι να νικά στον αέρα τους αμυντικούς και να ανοίγει το σκορ στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και δεν κινδύνεψαν καθόλου στο πρώτο μέρος αφού, με εξαίρεση την προσπάθεια του Βασιλείου στο ξεκίνημα του ματς, ο Λεβαδειακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.

Τοτσέ εσύ… σούπερ σταρ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο τέμπο και το καλύτερο για τους «πράσινους» ήταν ότι ένας ακόμα παίκτης έδειξε να ανεβάζει την απόδοσή του και να δηλώνει «παρών» στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Τοτσέ ο οποίος έχει αμφισβητηθεί έντονα από το ξεκίνημα της σεζόν για τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες του. Ο Ισπανός με σωστές τοποθετήσεις και κινήσεις στην περιοχή του Λεβαδειακού κατάφερε να σκοράρει τόσο στο 59’ όσο και στο 63’ και να κάνει έτσι πιο εύκολη και ευρεία τη νίκη των «πρασίνων».

Με το σκορ στο 3-0 ο κόσμος του Παναθηναϊκού μετέτρεψε σε γιορτή το ματς καθώς αποθέωσε τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και ζήτησε για μια ακόμα φορά το πρωτάθλημα, ενώ αποδοκίμασε και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ και χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από τον Παράσχο. Από την πλευρά του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έδωσε χρόνο σε Καραγκούνη, Μαυρία και Πετρόπουλο έτσι ώστε να έχουν αγωνιστικό ρυθμό για τη δύσκολη συνέχεια και το «τριφύλλι» έφτασε εύκολα στο +5 από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

Στο 85’ πάντως έγινε η φάση… του ματς όταν ο Λέτο προσπάθησε να ελευθερωθεί για να σουτάρει, ο Πετρόπουλος βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να βρει εστία σε καμία από τις προσπάθειες του ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σιμάο θέλησε να σουτάρει, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Κυριακίδης απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού έτσι ώστε να μην έρθει το τέταρτο γκολ των «πράσινων». Η νίκη πάντως στο φινάλε συνοδεύτηκε και με αποθέωση για τον Ορέστη Καρνέζη, που κράτησε για 5ο συνεχόμενο παιχνίδι ανέπαφη την εστία του…

Θυμηθείτε όσα προηγήθηκαν της αναμέτρησης από το Pre Game του Onsports

Θυμηθείτει την εξέλιξη της αναμέτρησης μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό

Ισπανική προέλαση Παναθηναϊκού για τον τίτλο (photos+video)



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved