Αδαμίδης: «Ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών θέλει την ΑΕΚ»

Αδαμίδης: «Ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών θέλει την ΑΕΚ»

Για ακόμη ένα ενδιαφέρον, αυτή τη φορά από ομάδα τριών Ελλήνων επιχειρηματιών, έκανε λόγο ο Σταύρος Αδαμίδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (25/01).

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα με όποιον τρόπο μπορεί, ενώ υποστήριξε ότι στη συνάντηση της Κυριακής (29/01) θα πρέπει να δώσουν το «παρών» όλοι όσοι έχουν προσκληθεί από τον Μιχάλη Τροχανά, τονίζοντας πως έτσι θα είναι εύκολο να δοθεί μια λύση.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ είχε δίπλα του τους κ. Κοσμάτο και Κασνακίδη των Supporters, ενώ στην αίθουσα Τύπου στα Σπάτα βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Τροχανάς, το μέλος του ΔΣ και συνεργάτης του Νίκου Νοτιά, Βασίλης Σίμος, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κώστας Παπαδημητρίου και ο παλαίμαχος άσος της «Ενωσης», Στέλιος Σεραφείδης που είναι μέλος του ΔΣ.

«Στις 3 Φεβρουαρίου η ΑΕΚ θα εκλέξει νέα διοίκηση και εγώ δεν θα είμαι. Θα είμαι κοντά όμως στη νέα διοίκηση. Ελπίζω η συνάντηση να είναι καθοριστική. Να βάλουμε στην άκρη τις διαφωνίες και να συστρατευτούμε για το καλό της ΑΕΚ. Η πρόταση του κ. Τροχανά μπορεί να αποτελέσει λύση, αρκεί να βοηθήσουμε όλοι. Το μεγαλύτερο «όπλο» της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της», είπε αρχικά ο Σταύρος Αδαμίδης.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον που έχουν δείξει το τελευταίο διάστημα διάφοροι επενδυτές, είπε: «Από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να βρούμε επενδυτές που θα πρόσφεραν οικονομικά. Οι πρώτες συναντήσεις που είχαμε, τον Αύγουστο του 2011, τερματίστηκαν τον Οκτώβριο, καθώς δεν προσκόμισαν εγγυητικά έγγραφα. Η δεύτερη περίπτωση ήταν αυτή της Σαμπάντζι. Στις 13 Οκτωβρίου έστειλαν αρνητική απάντηση. Ο κ. Ξενιάδης προτάθηκε από τον κ. Στράτο και οι συζητήσεις διακόπηκαν λόγω φερεγγυότητας. Τον κ. Βλάχο δεν τον γνώριζα. Επικοινώνησε ότι ενδιαφέρεται μια εταιρία λιβανέζικων συμφερόντων. Απαντήσαμε στα ερωτήματά της.

Στη θεωρία παραμένει ενεργή αυτή η περίπτωση. Με τον Τζον Άντζελος είχαν γίνει επαφές το φθινόπωρο του 2010. Αναθερμάνθηκαν πριν δέκα μέρες, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση. Στο Ντουμπάι συναντήθηκα με μεσάζοντες και υπάρχει αναλυτική ενημέρωση. Το βλέπουν θετικά, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση. Υπήρξε κρούση την τελευταία εβδομάδα από ομάδα επιχειρηματιών και περιμένουμε πρόταση. Επικεφαλής είναι σοβαρός επιχειρηματίας και θα είναι εδώ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Το βλέπει θετικά το σχέδιο Τροχανά. Θα συναντηθεί με τον κ. Νοτιά. Δεν υπήρξαν συζητήσεις με Ισραηλινούς, με Κινέζους, με Δαλακούρα».

Σχετικά με τη Μόργκαν Στάνλεϊ, τόνισε: «Το θέμα με την Μόργκαν Στάνλεϊ έχει αρχίσει και κουράζει, καθώς έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο. Δεν ανήκουν στην Μόργκαν Στάνλεϊ οι μετοχές. Ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει κάποιος χρηματοδότης. Είμαστε μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς δεν μπορεί μόνος του. Ο κ. Παππάς έχει φύγει. Βοήθησαν και οι δύο, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη. Η μόνη λύση είναι ο κόσμος της ΑΕΚ. ΓΣ έχουν γίνει, τις γνώριζε η Μόργκαν. Δεν θέλει να εμπλακεί με την ΑΕΚ. Θέλει ένα ποσό για να φύγει από τα δρώμενα της ΑΕΚ, όταν αποπληρωθεί το χρέος. Με την έλευση επενδυτή ή το πλάνο του κ. Τροχανά, το θέμα θα λυθεί.».

Όσον αφορά στα έξοδα της ΑΕΚ, είπε: Η ΠΑΕ έγινε πιο ευέλικτη. Μειώσαμε τα συμβόλαια στα 11,5 εκατ. Έχουμε νέα γενιά παιδιών που μπορούν αποτελέσουν ραχοκοκαλιά της ΑΕΚ. Η μείωση δεν είναι επιλογή δική μας. Είναι ανάγκη. Μακάρι να υπήρχαν τα χρήματα. Τα έσοδα είναι μειωμένα. Ότι κάναμε, το κάναμε για το καλό της ΑΕΚ. Για να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδα και αν υπάρξουν έσοδα να επενδυθούν. Όλα ήταν προϊόν προγραμματισμού. Μειώθηκαν κατά 25% τα έξοδα. Με την Ξάνθη η ΑΕΚ μάζεψε 13.000 ευρώ. Μπαίνουμε «μέσα», λόγω μειωμένης προσέλευσης του κοινού. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως αν δεν έρθει στο γήπεδο, η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει. Δώσαμε χρήματα σε παίκτες που δεν γνωρίζω. Δεν είναι μομφή για τις προηγούμενες διοικήσεις, είναι πραγματικότητα. Υπάρχουν περιθώρια για άλλες μειώσεις. Η ΑΕΚ μπορεί να ζει με τα έσοδά της. Για το κλισέ, πληρώστε τα χρέη σας, θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά. Σήμερα τα χρέη είναι στα 35 εκατ. ευρώ. Θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση από το 2004 και μετά». 

Παράλληλα, ο Αδαμίδης αρνήθηκε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με άλλες ομάδες για ΑΦΜ: «Δεν έχει γίνει ποτέ κουβέντα για ΑΦΜ άλλης ομάδας. Δεν έχουμε εκατ. ευρώ. Αν είχα, θα μπορούσα να πάρω την ΑΕΚ  μόνος μου. Έχω αγάπη για την ΑΕΚ και θέλω να φροντίσω για το μέλλον της. Θα μπορούσαν να γίνουν άλλοι χειρισμοί. Το ίδιο ισχύει και για άλλα μέλη. Η συνάντηση της Κυριακής είναι καθοριστική. Καλώ όλους όσους προσκλήθηκαν να έρθουν. Θα γίνει γενικότερη συζήτηση. Υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών, με σοβαρότερο αυτό των Ελλήνων επενδυτών. Θα γίνει συνάντηση και νομίζω ότι θα βρεθεί λύση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρήματα που έχουν βάλει οι μέτοχοι της ΑΕΚ: «Τα τελευταία χρήματα μπήκαν στα ταμεία στις 30/6/2011. Έβαλε ο κ. Παππάς 1 εκατ. ευρώ και έβαλαν τον Ιούλιο και οι Supporters. Περίπου 350.000 ευρώ έβαλε και ο κ. Νοτιάς. Αυτά είναι τα χρήματα. Μέχρι τις 30/6 χρειάζονται άλλα 2,5 εκατ. ευρώ».

Συνεχίζοντας, ο Αδαμίδης είπε: «Η εξίσωση που πρέπει να λύσουμε είναι πολύ μειωμένα έσοδα, να προχωρήσουμε στην ενίσχυση, να μην πουλήσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Το ρόστερ έχει πιέσει από 17,5 σε 11,5, παρά τη φορολογία».

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος, λόγω της κρίσης, τόνισε: «Είναι δύσκολες οι συνθήκες για τον κόσμο. Ο κόσμος ήταν η μόνη δύναμη για την ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κάποιος να βάλει χρήματα, καλύτερα να βάλουμε πολλοί από λίγα. Καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Το θέμα του επενδυτή υφίσταται ακόμη. Δεν αποκλείει τη συνεργασία του κόσμου μαζί με επενδυτή. Υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον και θα γίνει συνάντηση μέσα στο σαββατοκύριακο».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς, έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους: «Ο Νοτιάς τον Νοέμβριο πλήρωσε για δανειακή σύμβαση με την «Ασπίδα». Βάσει των χρημάτων που έβαλαν τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καλυφθεί. Το έλλειμμα είναι από προηγούμενα χρόνια. Ο Παππάς μετέχει με 6%. Τα χρήματα καλύπτουν αυτές τις χρήσεις. Θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλα. Έχουν πει ότι δεν πρόκειται να το κάνουν. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

Ο Αδαμίδης τόνισε, επίσης, πως δεν ρίχνει ευθύνες: «Δεν είμαι εδώ για να καταλογίσω ευθύνες. Σας λέω πως έχει η κατάσταση. Μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τα χρήματα δεν είναι πάρα πολλά για το μέγεθος της ΑΕΚ. Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Χρειάζεται συσπείρωση αυτήν την Κυριακή. Αν κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι, θα βρεθεί λύση για την ΑΕΚ. Το 2004, πριν το άρθρο 44, η διοίκηση είχε αναλάβει 150 εκατ. για χρέη. Τώρα έχουν μειωθεί στα 35 εκατ. ευρώ. Αν προσπαθήσουμε όλοι, η λύση θα είναι εύκολη.

Τα χρέη ήταν περισσότερα το 2010, όταν αναλάβαμε. Το άνοιγμα από τις τελευταίες τρεις χρονιές μειώνεται συνεχώς. Και το ρεύμα, η τάση, είναι καθοδική. Δεν κατηγορούμε κανέναν εδώ. Δηλώσαμε ότι όποιος έχει λύση, να την προτείνει. Μειώθηκαν τα έξοδα πάνω από 20%. Τα ταμειακά έξοδα έχουν μειωθεί και θα μειωθούν κι άλλο. Αισιόδοξος είμαι γιατί αν δει κάποιος τα νούμερα και την προοπτική, τα νούμερα δεν είναι μεγάλα και η προοπτική είναι μεγάλη λόγω κόσμου και ιστορίας. Αν είχα τα χρήματα θα το έκανα μόνος μου. Έχει προκύψει θερμό ενδιαφέρον. Ο ένας ζει στο εξωτερικό, θα έρθει και θα έχει συνάντηση με τον κ. Νοτιά».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Νίκος Νοτιάς θα δώσει το «παρών» στο κάλεσμα του Τροχανά: «Ο Νοτιάς θα είναι στην Ελλάδα και θα είναι στη συνάντηση. Θα συζητήσουμε την πρόταση Τροχανά και ελπίζουμε να βρούμε λύση. Υπάρχει παρουσίαση της ΑΕΚ που παραθέτει προοπτική και νούμερα. Ελπίζω κάποιος να ενδιαφερθεί. Το τελευταίο Είναι το πιο ζωηρό και πρόκειται από ανθρώπους που είναι Ενωσίτες».

Για το θέμα της απαγόρευσης των μεταγραφών, είπε: «Μια ομάδα δεν πρέπει να χρωστάει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου. Ψάξτε να βρείτε τις ομάδες που δεν έχουν χρέη. Η ΕΠΟ ζητάει υπεύθυνη δήλωση. Δεν μπορούμε να το κάνουμε. Οι 9 στις 10 ομάδες δεν μπορούν να υπογράψουν τέτοια δήλωση. Η ΑΕΚ είναι σε κατάσταση επαναρύθμισης των οφειλών της προς την εφορία, προκειμένου να μειωθούν οι δόσεις. Η ΑΕΚ έχει φορολογική ενημερότητα».

Για το ενδεχόμενο μετακόμισης στη Ριζούπολη, τόνισε: «Η δυναμική της ΑΕΚ είναι τεράστια. Η άσκηση για τη Ριζούπολη έγινε το καλοκαίρι, αλλά υπήρχαν ενστάσεις από φιλάθλους που ήθελαν την άνεσή τους. Οι επιδιορθώσεις και το ποσό που ήθελε, φτάνει 40.000 για αγώνα. Θα ήταν μεγαλύτερο το κόστος για τη Ριζούπολη. Αν ο κόσμος δεν επιστρέψει στο γήπεδο, δεν λειτουργήσει θεσμικά, η ΑΕΚ δεν μπορεί να συνεχίσει. Πιστεύω στον κόσμο της ΑΕΚ. Καλύτερα να παίζεις στο ΟΑΚΑ. Αν ήταν να πηγαίναμε σε λύση Ριζούπολης, θα ήταν μόνο αν μπαίναμε σε ένα χρόνο σε δικό μας γήπεδο».

Για το θέμα των προσφυγών: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Μου είπαν και ο Καράμπελας και ο Λεονάρντο ότι ήθελαν να μείνουν στην ομάδα. Μιλήσαμε, έγινε διακανονισμός, κατάλαβαν ότι είναι καλύτερο να μείνουν στην ΑΕΚ».

Για το θέμα του Τζεμπούρ και άλλων παικτών που χάθηκαν: «Ξέρετε τι έχει συμβεί. Η ποδοσφαιρική αγορά δεν δείχνει ενδιαφέρον για τους παίκτες που έχουν φύγει. Στον Γκέντσογλου επενδύσαμε. Πιστεύαμε ότι άξιζε να επενδύσουμε. Είχαμε μια πρόταση ενός εκατ., δυστυχώς η ομάδα που τον ήθελε πακέτο με τον Μανωλά, δεν ευοδώθηκε. Οι προτάσεις απορρίφθηκαν. Πρόκειται για παίκτες που παίζουν και είναι και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχουν κάνει τεράστια υπομονή. Από τέλη Νοεμβρίου έχουν μοιραστεί 1,2 εκατ. ευρώ. Οι φετινοί είναι πληρωμένοι μέχρι τέλος μήνα. Αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι αυτοί που έπαιζαν πέρυσι ή που έχουν φύγει. Μακάρι να είχαμε τα χρήματα να τους πληρώνουμε. Η ΑΕΚ, όπως κι άλλες εταιρίες, βιώνουν δύσκολες στιγμές».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Είναι τρεις αυτοί που μετέχουν στην ομάδα των Ελλήνων επιχειρηματιών, ο επικεφαλής είναι φανατικός ΑΕΚτζής. 10.250.000 χρειάζονται για το 51%. Μπορεί να γίνει συνεργασία με Νοτιά και πάνω στο πλάνο του Τροχανά».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved