Σπανός: «Ο Ατρόμητος έχει ποιότητα»

Σπανός: «Ο Ατρόμητος έχει ποιότητα»

Ο Ατρόμητος μπορεί να κάνει σχέδια για την είσοδο στα play offs του πρωταθλήματος, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, σύμφωνα με τον Γιώργο Σπανό.

Ο πρόεδρος της Περιστεριώτικης ΠΑΕ, σε συνέντευξή του στην «Nova» μίλησε για την φετινή ομάδα του Ατρόμητου, την παρουσία του στην ηγεσία της ΠΑΕ, αλλά και το παιχνίδι της Τετάρτης (25/1) με τον ΠΑΟΚ, όπου τόνισε πως ο «Δικέφαλος» θα έχει το άγχος.

Αρχικά ο Γιώργος Σπανός τόνισε: «Η ομάδα πάει καλά μέχρι στιγμής. Είμαστε σταθερά στην πρώτη πεντάδα συνεχίζουμε στο Κύπελλο και δείχνουμε να βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε ένα σύνολο που έχει ποιότητα. Στηριζόμαστε στην αμυντική μας γραμμή που είναι από τις καλύτερες του ελληνικού πρωτάθλημα. Και από τη μέση και μπροστά έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές αλλά θέλουμε λίγη βελτίωση στην επίθεση και επίσης να γίνουμε λίγο πιο τολμηροί στα εκτός έδρας ματς.

Εμείς βασιζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια στις ακαδημίες και φέτος έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα και στην ενδεκάδα που προέρχονται από τις ακαδημίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Αναφορικά με τις ευκαιρίες που δίνει ο Ατρόμητος στα νέα παιδιά, τόνισε: «Πολλές ομάδες έχουν αρχίσει να δίνουν ευκαιρίες στους Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι πολλές φορές είναι καλύτεροι από τους ξένους που έρχονται στη χώρα μας. Πιστεύω ότι θα ωφεληθεί και η εθνική ομάδα από αυτή την στήριξη των ομάδων στους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Δεν είμαστε κατά των ξένων γιατί από τον καλό ξένο μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα και μόνο θετικά. Όμως όπως είπα αυτή η μεταστροφή στους Έλληνες μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως βλέπω μάλιστα έχουν αρχίσει και οι μεγάλες ομάδες να αξιοποιούν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Έχουμε βάλει τις βάσεις για την ομάδα εδώ και χρόνια. Πήραμε από το δήμο εγκαταστάσεις και τις διαμορφώσαμε ώστε να έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις. Δίνουμε μεγάλο βάρος και σημασία στο σκαουτινγκ ώστε να φέρουμε ταλέντα στον Ατρόμητο να τα αναδείξουμε και βέβαια να ωφεληθούμε οικονομικά από την πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή».

Για την ενασχόλησή του με τους «κυανόλευκους», απάντησε: «Εγώ δεν θεωρούμαι επαγγελματίας παράγοντας και ούτε είδα ποτέ τον εαυτό μου έτσι. Για μένα αυτό που κάνω είναι τρόπος ζωής. Πολλές φορές έχω πικραθεί αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς το γήπεδο Σαββατοκύριακο.

Εμείς κοιτάμε να απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη μας. Είχαμε βέβαια φέτος την ευτυχία να πουλήσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές και να αυξήσουμε τα έσοδα μας. Όσο είμαι εγώ στη διοίκηση ο Ατρόμητος θα έχει οικονομική τάξη και πιστεύω ότι έχει και λαμπρό μέλλον».

Ακόμα, αναφέρθηκε και στην πολύ καλή πορεία του Ατρόμητου και της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα: «Εάν τηρηθεί ισονομία ένας Ατρόμητος ή μια Ξάνθη έχουν δικαίωμα στο… όνειρο, όμως επειδή στην Ελλάδα υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός και πάντα ο μεγάλος ευνοείται, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Πρέπει να συμμετέχουμε σε ένα πρωτάθλημα με ίσες προϋποθέσεις».
Όσον αφορά στον Κώστα Μήτρογλου, υποστήριξε: «Ο Μητρογλου είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας ενδιαφέρει αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Θα το δούμε το καλοκαίρι το θέμα. Πάντως θέλω να πω ότι οι παίκτες που ήρθαν από τον Ολυμπιακό δανεικοί πληρώνονται εξ ολοκλήρου από εμάς».

Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του, δήλωσε: «Ο Ιγκλέσιας πρέπει να θεωρείται παίκτης του Ατρόμητου. Από κει και πέρα δεν έχουμε σχέδια για άλλη μεταγραφή αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν λες ποτέ και δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.

Παράλληλα, ο Γιώργος Σπανός μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τον Γιώργο Δώνη: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την συνεργασία με το Γιώργο Δώνη, έχουμε χαράξει κοινή πορεία και υπάρχει μια άψογη συνεργασία. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιο και τότε θα συζητήσουμε ξανά. Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας προπονητής με πολύ μεγάλες δυνατότητες, του δώσαμε και εμείς τα εχέγγυα να δουλέψει και ήταν θέμα χρόνου να φανεί η δουλεία του

Για τη συμμετοχή του Ατρόμητου στον περσινό τελικό Κυπέλλου, είπε: «Ήταν η κορυφαία στιγμή στην ομάδα η πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Το να διεκδικείς έναν τίτλο είναι πολύ σημαντικό»

Αναφορικά με το παιχνίδι της Τετάρτης (25/1) με τον ΠΑΟΚ, σχολίασε: «Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί καθώς είναι μεγάλη ομάδα αλλά θα είναι και αυτός που θα έχει το άγχος. Δεν έχει σημασία που έφυγαν παίκτες όπως ο Βιερίνια και ο Κοντρέρας καθώς παραμένει πολύ μεγάλη ομάδα. Εμείς θα πάμε για να πάρουμε την πρόκριση και ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν το κρύβουμε πάντως ότι ο πρώτος στόχος του Ατρόμητου είναι η συμμετοχή μας στα πλέι οφ.

Για τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ομάδες, ανέφερε: «Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι δυσοίωνο καθώς πολλές ομάδες είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, τα έσοδα μειώνονται και θα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα να στραφούμε στην παραγωγική διαδικασία και να μειώσουμε τα μπάτζετ ώστε να υπάρχει μέλλον.

Ο σεβασμός στο ποδόσφαιρο και τη χώρα με έκανε να ζητήσω να βγουν ξανά οι ομάδες ώστε να τελειώσει ο τελικός Κυπέλλου. Είδα πρόσφατα ότι βραβεύτηκε σαν καλύτερος διαιτητής της χρονιάς ο Κάκος. Εάν όμως ο τελικός ήταν μεταξύ άλλων ομάδων και δεν υπήρχε ο Ατρόμητος τότε ο Κάκος θα είχε βγει από τους πίνακες.

Περιμέναμε από έναν διαιτητή όπως ο Κάκος με την εμπειρία του να πάρει σοβαρότερες αποφάσεις και κυρίως να μην ξεκινήσει τον αγώνα τη στιγμή που είχε οπαδούς στον αγωνιστικό χώρο.

Στις μικρότερες κατηγόριες μην κοροϊδευόμαστε δεν υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πως θα πληρώνουν ποδοσφαιριστές με μηδέν έσοδα. Θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες γιατί είναι πάρα πολλές».

Τέλος, για το αν έχει σκεφτεί να αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δήλωσε: «Υπάρχουν στιγμές που στεναχωριέμαι και σκέφτομαι να τα παρατήσω όμως οι χαρές είναι πιο πολλές από τις νίκες και παραμένω στις επάλξεις. Όπως σας είπα ο τελικός είναι μια στιγμή που στεναχωρήθηκα και πικράθηκα».



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved