Μπαξεβανίδης: «Το καλύτερο ντεμπούτο»

Μπαξεβανίδης: «Το καλύτερο ντεμπούτο»

Ο αμυντικός της Ξάνθης υποστήριξε πως ο καλύτερος τρόπος να κάνει ντεμπούτο στη Super League με τους Ακρίτες ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού.

Ο Δήμος Μπαξεβανίδης σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης υποστήριξε πως ο δρόμος που διάνυσε ως την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα των Ακριτών ήταν μακρύς και δύσκολος, ωστόσο έκανε ντεμπούτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς η ομάδα του νίκησε τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δήμου Μπαξεβανίδη

Ήρθες στην Ξάνθη τη σαιζόν 2005-06 κι αγωνίστηκες στην ομάδα Νέων για τρία χρόνια. Με τη φανέλα της Κ-20 είχες 63 συμμετοχές (7 γκολ συνολικά) στο αντίστοιχο πρωτάθλημα και είχες κερδίσει δύο πρωταθλήματα κι πρώτες θέσεις σε διεθνή τουρνουά. Για τρεις σεζόν 2008-2011 φορούσες την φανέλα της Δόξας Δράμας και είχες 77 συμμετοχές σε Β! και Γ! Εθνική (2 γκολ). Μακριά η διαδρομή σου μέχρι να κάνεις ντεμπούτο με την SKODA ΞΑΝΘΗ...

«Ναι ήταν μακρύς ο δρόμος και σίγουρα δεν ήταν εύκολος. Κέρδισα όμως εμπειρίες από τις προηγούμενες συμμετοχές μου στις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες. Περίμενα πιο νωρίς την πρώτη μου συμμετοχή αλλά αφού ήρθε έστω και τώρα, είμαι πολύ χαρούμενος. Και ευτυχισμένος παράλληλα που συνδυάστηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο».

Δήμο ιδανικό το ντεμπούτο σου στην Superleague. Πρώτη φορά στην βασική 11άδα, πρώτο 90λεπτο και μία μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού...

«Καλύτερο σενάριο δεν θα μπορούσε να υπάρχει για ένα ντεμπούτο. Πόσο μάλλον όταν κερδίζεις μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».

Οι εντυπώσεις σου από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Ένιωσα πίεση στην αρχή μετά όμως μου κατάφερα να την ξεπεράσω. Είχα άγχος αλλά αυτό μετατράπηκε σε… δημιουργικό και νομίζω πως λειτούργησε ευεργετικά. Από την στιγμή που σκοράραμε και μετά ήταν λογικό να προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το μηδέν και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε μία ακόμη νίκη και κυρίως να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας που περίμενε καιρό μια τέτοια επιτυχία».

Πόσο πολύ περίμενες την πρώτη σου συμμετοχή; Αρκετές φορές ήσουν στην 18άδα ωστόσο δεν είχες χρησιμοποιηθεί από τον προπονητή;

«Δεν κοιτάζω το πώς έφτασα στο σήμερα. Μπορεί να περίμενα το ντεμπούτο μου νωρίτερα όμως άξιζε αυτή η αναμονή».

Στην συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε με πολύ καλά λόγια για σένα και υπογράμμισε πως είσαι ένας από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

«Εκτιμώ τα λόγια του και τον ευχαριστώ και για την ευκαιρία που μου έδωσε. Από εκεί και μετά όμως, ανήκω σε μία ομάδα και όπως και οι συμπαίκτες μου έτσι κι εγώ, συνεχίζω να δουλεύω στις προπονήσεις κι ελπίζω να πάρω περισσότερες ευκαιρίες».

Η SKODA ΞΑΝΘΗ συνεχίζει το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα κι έχει φτάσει τα 10 παιχνίδια στα οποία μαζεύει βαθμούς. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η πορεία πρωταθλητισμού το τελευταίο διάστημα;

«Πιο σημαντικός παράγοντας είναι η «υγεία» που υπάρχει στα αποδυτήρια και το καλό κλίμα. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κοινότυπη και να ακούγεται. Νομίζω πως είναι ο Νο 1 παράγοντας στην μέχρι τώρα πορεία μας».

Με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στον α’ γύρο η ομάδα δεν είχε πάρει βαθμό παρ’ ότι οι εμφανίσεις της είχαν εντυπωσιάσει το φίλαθλο κοινό της χώρας. Αντίθετα τώρα, στα τρία αυτά παιχνίδια η SKODA ΞΑΝΘΗ ήδη είναι στο +5.

«Θα έλεγα απλά ότι γύρισε ο… τροχός! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό είναι ωραίο. Είμαστε χαρούμενοι που το ξεκίνημα του β’ γύρου είναι καλύτερο από αυτό του ξεκινήματος του πρωταθλήματος. Η τελευταία νίκη ήταν ένα καλό αποτέλεσμα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την βαθμολογική συγκομιδή μας και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Πανσερραϊκό θα έλεγες ότι «πλήγωσε» την ομάδα;

«Δεν θα έλεγα ότι μας «πλήγωσε» αλλά ότι μας πείραξε ο αποκλεισμός και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτός ήρθε. Η ομάδα όμως απέδειξε ότι απλά ήταν μία παρένθεση γιατί αντιδράσαμε άμεσα κι αυτό φάνηκε και από την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό αλλά και από το αποτέλεσμα. Θα έλεγα ότι μας πείσμωσε κιόλας για την συνέχεια. Δείξαμε χαρακτήρα κι αυτό ήταν καλό».

Πλέον υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι που ίσως να κρίνει πολλά για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η SKODA ΞΑΝΘΗ πηγαίνει στην Κρήτη εκεί όπου λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε πάρει το «διπλό» κόντρα στον Εργοτέλη...

«Είναι και αυτό ένα παιχνίδι με τις ιδιαιτερότητές του. Ο ΟΦΗ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος που βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία κι έχει τους δικούς του στόχους. Αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι τότε πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε κι εκεί αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όπως και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν διαφορετικό έτσι είναι κι αυτό με τον ΟΦΗ».

Φοράς το Νο 5 στην φανέλα. Πριν από σένα το νούμερο αυτό είχε κάτοχο τον ρέκορντμαν συμμετοχών του ξανθιώτικου συλλόγου και νυν Τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ Γιάννη Παπαδημητρίου. Οι 389 συνολικές συμμετοχές του προκατόχου του αριθμού αυτού σε «τρομάζουν» καθόλου;

«Σίγουρα η φανέλα αυτή έχει ειδικό βάρος. Ο Παπαδημητρίου είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών και επίσης αγωνίστηκε στην ίδια θέση που παίζω εγώ. Πιστεύω να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του «Νο 5» της φανέλας της SKODA ΞΑΝΘΗ».



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved