Κάρολ: «Είμαι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας μου»

Κάρολ: «Είμαι στην καλύτερη φόρμα της καριέρας μου»

Ως την μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο Ρόι Κάρολ τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, παρά τα 34 του χρόνια. 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» παραχώρησε ο Ρόι Κάρολ, με αφορμή τα όσα γράφονται περί πιθανής «μετακόμισής» του στο «λιμάνι»:

Μεταξύ άλλων είπε ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ:

-Καταρχάς πως αισθάνθηκες όταν έμαθες ότι το όνομά σου είναι στην κορυφή της λίστας για υποψήφιους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού;

«Ήρθα τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Εξ αρχής ήταν μεγάλη τιμή για μένα που ακούστηκε κάτι τέτοιο. Κάτι πολύ βασικό για μένα είναι ότι απολαμβάνω το ποδόσφαιρο ξανά στη χώρα σας κι οπωσδήποτε είναι πολύ σημαντικό να γίνω κομμάτι ενός συλλόγου όπως ο Ολυμπιακός».

-Είσαι σε μια ηλικία, κατά την οποία αποκτήθηκε άλλος ένας πολύ σημαντικός γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο Αντώνης Νικοπολίδης. Πως αισθάνεσαι μπροστά σε μια τέτοια, παρόμοια πρόκληση;

«Νιώθω πολύ καλά. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και είμαι σε καλύτερη φόρμα από ποτέ άλλοτε. Η ηλικία δεν μετράει τόσο στο ποδόσφαιρο, ειδικά στους τερματοφύλακες...».

-Έχεις βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό και παλιότερα και πρόσφατα. Ποια "εικόνα" έχεις για την ομάδα;

«Συγχώρεσε με, αλλά πάει πολύς καιρός τότε. Αλλά γνωρίζω ότι πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, που φέτος έμεινε καθαρά από ατυχία εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Τον είχα δει κι εκτός έδρας με την Άρσεναλ και είχε σταθεί πολύ καλά. Και, φυσικά παραμένει ένα πάρα πολύ ικανό σύνολο, ικανό να πετύχει τον στόχο του».

-Με ποια αγγλική ομάδα θα παρομοίαζες τον Ολυμπιακό και γιατί;

«Είναι δύσκολο να πω. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά στην Αγγλία είναι πολλές οι σημαντικές. Συγκρίνοντας, πάτως, το πάθος των φιλάθλων και τα χρώματα, θα μπορούσα να πω τη Λίβερπουλ. Αυτό το κοινό δίνει μεγάλη ένταση στο γήπεδο και έτσι είναι και του Ολυμπιακού. Είναι πολύ ωραίο κλίμα για κάθε ποδοσφαιριστή, προσωπικά μου αρέσει».

-Ποιους παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζεις καλύτερα;

«Ξέρω τον Μέλμπεργκ πολύ καλά, γιατί στην Αγγλία είχε τύχει να παίξουμε αντίπαλοι και είναι σίγουρα εξαιρετικός αμυντικός».

-Η άποψή σου για τον Μέγιερι;

«Είναι ένας τερματοφύλακας τον οποίο παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό και είναι αλήθεια ότι τα πηγαίνειπολύ καλά. Του δόθηκε μια ευκαιρία, να είναι εκείνος που θα βρίσκεται στην εστία μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός και την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι πολύ καλός, μιλάει πολύ στους αμυντικούς του και έχει πολύ καλή αντίδραση στα σουτ. Θα μπορούσα να πωότι μου θυμίζει τον εαυτό μου, όταν ήμουν κι εγώ στο ξεκίνημά μου. Σταματάει πολύ καλά τη μπάλα στα σουτ, έχει δυνατό βολέ, βγάζει ενέργεια, έχει στοιχεία που νομίζω ότι μας συνδέουν, σε ό,τι έχει να κάνει με τη θέση αυτή».

-Έχεις σκεφτεί το χρονικό διάστημα που θέλεις να παίζεις ακόμα ποδόσφαιρο;

«Μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, έκανα για λίγο προπονητική, στη Μπόντετ, καθώς κρατούσα τον εαυτό μου σε φόρμα. Είναι ένα ωραίο επάγγελμα, αλλά ακόμα έχω χρόνια μπροστά μου. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και θα ήθελα να φτάσω να αγωνίζομαι μέχρι τα 40-41».

-Το σχόλιό σου για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Είναι η τέλεια ατμόφαιρα που θέλει να έχει κάθε ποδοσφαιριστής όταν αγωνίζεται. Μου είχαν κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή που τους είδα, στο φιλικό του καλοκαιριού».

-Η άποψη σου για τον Βαλβέρδε;

«Δεν γνωρίζω πάρα πολλά για εκείνον, καθώς δεν έχουμε συνεργαστεί. Αυτό που βλέπω, όμως, είναι ότι χαίρει της εκτίμησης της διοίκηση και δουλεύει για δεύτερη φορά στον Ολυμπιακό. Έχει κατακτήσει τίτλους, διατηρεί ψηλά την ομάδα και κάνει καλή δουλειά».

-Ποιος παίκτης της Superleague σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση φέτος;

«Ο Τζεμπούρ. Πολύ καλός επιθετικός, σκοράρει αρκετά γκολ και δουλεύει πολύ καλά για την ομάδα».

-Στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την πρόκληση της Ρουμπίν Καζάν. Θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει μακριά;

«Βασικά, ήταν άτυχος που δεν πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το άξιζε, έπαιξε πολύ καλά στους περισσότερους αγώνες του και ήταν χαρακτηριστική η εμφάνιση του με την Άρσεναλ, εκτός έδρας, όπου ενώ έχασε έφερε τον αντίπαλο σε πολύ δύσκολη θέση. Νομίζω ότι μπορεί να φτάσει ψηλά στο Γιουρόπα Λιγκ και, γιατί όχι, να φτάσει και μέχρι την τετράδα;»



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved