Βασιλακάκης: «Ο Ουζουνίδης μας έχει κερδίσει»

Βασιλακάκης: «Ο Ουζουνίδης μας έχει κερδίσει»

Το μυστικό της επιτυχίας της φετινής πορείας της Ξάνθης αποκάλυψε ο  Θοδωρής Βασιλακάκης, εστιάζοντας στη συμβολή του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο μέσος των Ακριτών, μιλώντας στην κάμερα της «Nova», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού την Κυριακή (22/1) χάρις στο τέρμα του Βλαχοδήμου που έφτιαξε ο ίδιος, στο ενδεχόμενο μεταγραφής του, αλλά και στο όνειρό του να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής ομάδας των ανδρών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θοδωρής Βασιλακάκης:

Για το άσχημο (βαθμολογικά) ξεκίνημα και την αλλαγή εικόνας: «Από την αρχή της χρονιάς ήμασταν καλή ομάδα, όμως δεν μπορούσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Πλέον όμως έχουμε αποκτήσει νοοτροπία νικητή και μπορούμε και δείχνουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Στον πρώτο γύρο είχαμε πολύ καλή παρουσία, επειδή κυρίως είχαμε τα δύσκολα παιχνίδια στην αρχή και δεν μπορέσαμε έτσι να βρούμε την απαιτούμενη ψυχολογία. Πλέον όμως έχουμε καταφέρει να παίρνουμε τα αποτελέσματα και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να χαρίζουμε όμορφες στιγμές στον κόσμο μας. Με τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία θέσαμε ως στόχο να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, ελκυστικό και να κάνουμε τον κόσμο να χαίρεται. Μέσα από αυτό θα δούμε και τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής του: «Εφόσον η διοίκηση είναι ανοικτή σε κάποιο θέμα μεταγραφής και έχει όρεξη για δουλειά με τους ταλαντούχους παίκτες, τότε θα πράξει και ανάλογα. Η Ξάνθη σου δίνει τη δυνατότητα να διακριθείς μέσα από τη συνολική δουλειά και φυσικά αυτό είναι ευχάριστο για τους παίκτες. Η Ξάνθη έχει για χρόνια τον ίδιο πρόεδρο, είναι σταθερή ομάδα, εμπιστεύεται τους Έλληνες παίκτες και τους ταλαντούχους. Υπάρχει εμπιστοσύνη και προς τους παίκτες, αλλά και από τους παίκτες στην ομάδα. Υπάρχει κίνητρο για όλους τους ταλαντούχους παίκτες για να διακριθούν».

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Κατ' αρχήν τον προπονητή μου τον ξέρω τουλάχιστον 4 χρόνια. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι μας έχει εμφυσήσει το πνεύμα του νικητή. Σε κάθε προπόνηση θέλει να είσαι και καλύτερος από πριν. Αυτό είναι κάτι που έχουμε κερδίσει από τον προπονητή μας. Ο προπονητής είναι αυτός που θα πάρει από τους παίκτες του 100%. Μας έχει κερδίσει, τον έχουμε κερδίσει και αυτό είναι το μυστικό της ομάδας και γι αυτό πάμε και καλά. Ο προπονητής ξέρει πότε πρέπει να φωνάξει και πότε πρέπει να κάνει παρατηρήσεις ή να πει μπράβο».

Για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν στην καριέρα του: «Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που με βοήθησαν. Κάποια στιγμή θα μιλήσω γι αυτό, αλλά δεν θέλω να αδικήσω τώρα κάποιον που μπορεί να ξεχάσω».

Για το τέρμα του Βλαχοδήμου και την πάσα που του έκανε: «Το γκολ είναι η απόλυτη ικανοποίηση για όλη την ομάδα. Το αν θα το πετύχεις ο ίδιος, ή αν θα κάνεις την τελική πάσα δεν έχει διαφορά. Όταν έκανα την πάσα στον Βλαχοδήμο, ευχόμουν από μέσα μου να τελειώσει τη φάση. Και το έκανε».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Το πρώτο πράγμα που έχουμε πει είναι ότι δεν θέλουμε να βάλουμε κάποιο στόχο, γιατί το μόνο που κάνει είναι να σου προσθέτει άγχος. Χαρήκαμε πολύ για τη νίκη, αλλά σταματήσαμε εκεί γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουμε. Όμως δεν θέλουμε να βάλουμε στόχο».

Γενικά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Είναι ικανοποίηση να κερδίζεις τον Ολυμπιακό, γιατί δεν χάνει κάθε μέρα. Στατιστικά κάνει μία ή δύο ήττες το χρόνο και όπως και να χει, σε γεμίζει χαρά όταν καταφέρνεις να πάρεις τη νίκη».

Για την απόκρουση του Βιβιανί στην ευκαιρία του Ντιόγο: «Όταν είδα τον Ντιόγο μόνο του προ του Βιβιανί, ευχόμουν να μπορέσει να αποκρούσει. Έχουμε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, όπως και οι υπόλοιποι που είναι στην ομάδα και αισθανόμαστε σιγουριά όταν είναι κάτω από το τέρμα του».

Για την Εθνική ομάδα: «Είναι ένα όνειρο που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά δεν θέλω να το βγάζω προς τα έξω. Ωστόσο δεν θέλω να μιλάω γι αυτό. Ήμουν διεθνής με την Ελπίδων και τα συναισθήματα του να φοράς το εθνόσημο είναι εκπληκτικά. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ούτε με μεταγραφή».



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved