Μπαξεβανίδης: «Κλειδί το κλίμα»

Μπαξεβανίδης: «Κλειδί το κλίμα»

Για το ντεμπούτο του στη Super League, τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, τους στόχους της Ξάνθης στη συνέχεια, αλλά και το μυστικό για την καλή πορεία, μίλησε ο Δήμος Μπαξεβανίδης.

Ο Μπαξεβανίδης δινόταν τα προηγούμενα χρόνια δανεικός από τους Ακρίτες, ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον πίστεψε και όχι μόνο του έδωσε μια θέση στο ρόστερ, αλλά τον χρησιμοποίησε και σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Ξάνθης παραχώρησε δηλώσεις στον Sentra 103,3 και αναφέρθηκε στα συναισθήματά του για το ντεμπούτο, στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τις βλέψεις της Ξάνθης, αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Μπαξεβανίδης:

Για το ντεμπούτο του στην Superleague

«Είχα ξαναπαίξει στο Κύπελλο με τη φανέλα της Ξάνθης, στην Α' Εθνική ήταν ντεμπούτο. Δεν μπορούσε να ήταν καλύτερο».

Για την πορεία της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα

«Θέλω να σταθώ πολύ στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Πραγματικά πιστεύω είναι το κλειδί για την πορεία μέχρι τώρα. Είμαστε πολύ δεμένοι. Και αυτοί που παίζουν και αυτοί που δεν παίζουν. Ειμαστε πραγματικά μια ομάδα, έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο από τα αποτελέσματα. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά. Αγωνιστικά στεκόμασταν πολύ καλά, αλλά δεν μας βγήκαν τα αποτελέσματα ούτε μέσα στον Ολυμπιακό, ούτε με την ΑΕΚ, ούτε τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια όμως βρήκαμε τα πατήματα μας και καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα».

Για τη συμβολή του Ουζουνίδη και το κλειδί

«Πιστεύω στην ψυχολογία, ότι παρά τα στραβά αποτελέσματα στην αρχή μας έδωσε τα ψυχικά αποθέματα και βρήκαμε αυτοπεποίθηση. Και μας βγαίνουν τα αποτελέσματα. Και μέσα από τα αποτελέσματα παίρνουμε αυτοπεποίθηση. Χθες σταθήκαμε και λίγο τυχεροί, γιατί και σε προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν καλοί, όπως ας πούμε μέσα στον Ολυμπιακπο, μέσα στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν κερδίσαμε Και στο τέλος μένει το αποτέλεσμα, μένει το σκορ. Θέλει και λίγο τύχη»

Για το αν είχε άγχος

«Πριν το παιχνίδι έχεις άγχος, αλλά όταν μπαίνεις μέσα τα ξεχνάς όλα. Καλύτερα είναι να είσαι λίγο πιο συγκεντρωμένος, ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Για το παιχνίδι

«Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, λογικό ήταν, γιατί έχουν καλή ομάδα, έχουν ποιοτικούς παίκτες. Το περιμέναμε να μπουν δυνατά. Ωστόσο μετά καταφέραμε και ισορροπήσαμε λίγο το παιχνίδι. Εκείνο που κοιτάξαμε ήταν να πάμε 0-0 στο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο το πιστέψαμε ακόμη παραπάνω, είπαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και τα καταφέραμε. Μπορεί να μην τον «βουλιάξαμε», τον Ολυμπιακό αλλά κερδίσαμε».

Για το γεγονός ότι οι παίκτες της Ξάνθης έδειχναν να χάνουν τα μαρκαρίσματα όταν μπήκε ο Ντιόγο

«Ναι γιατί προστέθηκε ένας επιθετικός και έφυγε ένας από το κέντρο, όμως ήρθε ο Φλίσκας και τα βρήκαμε πάλι».

Για το αν ο Αμπντούν τον οποίο αντιμετώπισε σε προσωπικό μαρκάρισμα είναι καλός παίκτης

«Εγω θεωρώ ότι είναι καλός παίκτης. Εκεί στον Ολυμπιακό το τι βλέπουν και τι λένε δεν παρακολουθώ»

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα, υπάρχουν πολλά παιχνίδια, τώρα θα φανεί στην πορεία. Όποιος είναι πιο σταθερός. Και το πρωτάθλημα θα κριθεί στο λάθος. Έναν βαθμό να χάσεις, πάει»

Για το τι του αρέσει στο πρωτάθλημα

«Νομίζω ότι φέτος υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες. Εγώ θα μιλήσω για την ομάδα μου, βλέπουμε ότι και μέσα στην ΑΕΚ πήραμε Χ και κερδίσαμε τώρα τον Ολυμπιακό και ανά πάσα στιγμή οι ομάδες μπορούν να κόψουν βαθμούς από τις μεγάλες. Υπάρχει ανταγωνιστικότητα».



Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved