«Χρωστάω τα πάντα στον Φερέιρα»

«Χρωστάω τα πάντα στον Φερέιρα»

Στη συμβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού για τη φετινή του μεταμόρφωση στάθηκε και πάλι ο Σεμπάστιαν Λέτο και επανέλαβε πως θέλει κάποια στιγμή να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Goal.com και αναφέρθηκε στη φετινή του χρονιά αλλά και στην Μπαρτσελόνα. Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού:

Έχεις ωριμάσει ως άνθρωπος και ως παίκτης με τις αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού σου;

«Εντελώς. Ακόμα και σήμερα βρίσκομαι σε μια φάση της καριέρας μου, όπου έχω την ευκαιρία να μάθω κάτι καινούριο. Αγωνίζομαι πλέον σε μια θέση που μου δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθώ ως παίκτης. Είμαι περισσότερο χρήσιμος στην ομάδα. Ο προπονητής με βοηθάει πολύ, πιστεύει σε εμένα. Αυτό που μου συμβαίνει το χρωστάω σε αυτόν. Λόγω της εμπειρίας του μπορεί και μας μεταδίδει πράγματα. Ήταν μεγάλο διάστημα στην Πόρτο και κέρδισε τίτλους. Έχει γνώσεις και καταλαβαίνει πολύ καλά το παιχνίδι. Και το κλειδί νομίζω ότι είναι πως γίνεται κατανοητός στους παίκτες. Έχει βρει τον τρόπο να παίρνει το καλύτερο από εμένα».

Τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι σου, πέρα από τη θέση;

«Γενικά έχω αλλάξει. Τρέχω λιγότερο, αλλά γίνομαι πιο επικίνδυνος επειδή κινούμαι μέσα στην περιοχή. Τα πάντα είναι καινούρια σε αυτή τη θέση. Είναι περίεργο και διαφορετικό. Πριν επιτιθόμουν κατά μέτωπο, τώρα παίζω με πλάτη για να κρατήσω τους αμυντικούς που με “σκοτώνουν”. Αλλά βέβαια μου αρέσει. Παίζω ένας εναντίον ενός, είναι περίπλοκο, αλλά αν περάσω βρίσκομαι σε θέση τετ α τετ».

Θες να δοκιμάσεις σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα;

«Είμαι ευγνώμων για όσα έχω πάρει από την Ελλάδα. Αν τυγχάνω αναγνώρισης είναι λόγω των όσων έχω κάνει σε αυτό το πρωτάθλημα. Αλλά πιστεύω ότι θα ήθελα να δοκιμάσω σε άλλα πρωταθλήματα, να δω αν μπορώ να παίξω. Να αποδείξω ότι μπορώ και σε υψηλότερο επίπεδο. Θα ήταν μια πρόκληση για την καριέρα μου».

Όλοι μιλούν για την Μπαρτσελόνα και πως είναι δυνατόν να κερδίσεις αυτή την ομάδα…

«Παίξαμε εναντίον τους στο Champions League και χάσαμε και στα δύο παιχνίδια. Είδαμε τα βίντεο των αγώνων και σχεδόν το χαιρόμασταν αυτό που βλέπαμε. Είναι παράξενο, αλλά αληθινό. Μπορώ να διαβεβαιώσω πως ο καθένας έχει το κίνητρο να παίξει απέναντι σε αυτά τα τέρατα, απέναντι στον καλύτερο του κόσμου και να θέλεις να κερδίσεις. Αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο όλα αλλάζουν. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα που δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσω την μπάλα. Φανταστείτε τι σημαίνει αυτό. Είναι τρελό. Κάνουν πράγματα που φαίνονται απλά, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ δύσκολο».

Θα ήθελες να παίξεις στο ισπανικό πρωτάθλημα;

«Σίγουρα. Πιστεύω πως το αγγλικό και το ισπανικό είναι τα πιο δυνατά πρωταθλήματα στον κόσμο. Θα ήταν ωραίο να παίξω με τους καλύτερους»



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved