Πανόπουλος: «Δεν είμαστε παράρτημα κανενός»

Πανόπουλος: «Δεν είμαστε παράρτημα κανενός»

Ο μεγαλομέτοχος της Scoda Ξάνθη υποστήριξε πως η ομάδα του παίζει στα ίσα όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ενώ παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός δίκαια διαμαρτύρεται για το πέναλτι στον Τοροσίδη.

Ο Χρήστος Πανόπουλος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και υποστήριξε πως οι «Ερυθρόλευκοι» δικαιολογούνται να φωνάζουν για τον μη καταλογισμό του πέναλτι, ωστόσο σχολίασε πως ο Ολυμπιακός αδικείται από… τον ίδιο του τον εαυτό κάνοντας μεγάλο ντόρο για τη διαιτησία. Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης υποστήριξε πως η ομάδα του προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι να αποδείξει πως… δεν είναι ελέφαντας επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με καμία άλλη ΠΑΕ.

«Η ζωή σε αναγκάζει, αν είσαι τίμιος και δεν θες να χρωστάς, να προσαρμόζεσαι. Εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα βλέπουμε πως δεν έχουμε περιθώρια για ανοίγματα. Εμείς βλέπουμε πως δεν μας βγάζει πουθενά το τριπάκι με τους έτοιμους παίκτες και την έτοιμη αγορά κι αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο μοντέλο που ήμασταν παλαιότερα. Να αναπτύξουμε τις ακαδημίες μας, τα δικά μας παιδιά, να κάνουμε σκάουτινγκ και να δούμε πως θα αναπτύξουμε και τον χαρακτήρα και τη σωματική δομή των παιδιών αυτών», είπε αρχικά ο Χρήστος Πανόπουλος.

Όσο για την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης του μπάτζετ ανέφερε: «Η ανάγκη μας έκανε, και καλά μας έκανε, να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να ζήσει όπως ζούσε τα προηγούμενα χρόνια. Καμία εταιρεία δεν βγαίνει με διαφορετικό τρόπο. Πέρσι κλείσαμε με μπάτζετ κοντά στα 6,15 εκατ. ευρώ και φέτος πρέπει να κλείσει λογικά στα 4,95 εκατ. ευρώ».

Για το αν υπάρχουν σχέσεις με τον Ολυμπιακό τόνισε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Κατά καιρούς την Ξάνθη και εμένα προσωπικά μας έχουν κατατάξει ως παραρτήματα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και τα σχετικά. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή, πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Ποτέ δεν το έχουμε κάνει αυτό και ποτέ δεν πρόκειται να το κάνουμε. Με τέτοιου είδους σχέσεις καταστρέφεις τον ίδιο τον αθλητισμό, τα παιδιά που δουλεύουν σε σένα και τα παιδιά που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση για τους στόχους της Ξάνθης, απάντησε: «Στόχοι πρέπει να υπάρχουν πάντα στη ζωή. Στην Ελλάδα ζούμε και στην κυριολεξία είναι πολύ δύσκολο να δεις την επόμενη μέρα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία κι αν είναι δυνατό να μπούμε στα πλέι οφ. Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει την ομάδα μας να τη φτιάξουμε όπως έχουμε σκεφτεί, να χρησιμοποιήσουμε νέα παιδιά έτσι ώστε του χρόνου να πάρουν συμμετοχές στην επαγγελματική ομάδα. Πίσω από τη βιτρίνα υπάρχουν 4-5 παιδιά που είναι 17 ως 20 ετών και είναι στο όριο να μπουν στην 18άδα της επαγγελματικής ομάδας».

Επιστρέφοντας στη συζήτηση περί… παραρτημάτων, υποστήριξε: «Όλα τα παιχνίδια προσπαθήσαμε να τα παίξουμε στα ίσα. Στο «Καραϊσκάκης» δεν θυμάμαι αν πήραμε αποτέλεσμα αλλά κάθε φορά ήμασταν κοντά για να πάρουμε αποτέλεσμα. Μην ξεχνάτε πως για κάποια χρόνια οι διαιτησίες με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ήταν τέτοιες που περίμενες να δεις αν θα πάρεις έστω κι ένα σφύριγμα σε κάθε ματς. Για αυτό, με αυτά που έχουν κάνει στις μικρές ομάδες, δεν επιτρέπεται να μιλούν για τη διαιτησία αυτές οι δυο ομάδες. Αν μπεις στη διαδικασία να αφήσεις υπονοούμενα για έναν παίκτη ή έναν προπονητή, πως θα ξαναπαίξει στην ομάδα σου; Αύριο θα πάει αλλού και θα σε βγάλει στη σέντρα. Η φανέλα για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει πλέον. Είναι και θέμα ηθικής, τι ομάδα θέλεις να φτιάξεις».

Για τη φάση του πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός είπε: «Τραβήγματα σαν κι αυτό του δικού μας παίκτη πάνω στον Τοροσίδη αν δίνονταν, θα έπρεπε να σφυριχτούν αντίστοιχα τέσσερα με πέντε πέναλτι σε κάθε παιχνίδι με αυτά που έχουν γίνει στον Μαρσελίνιο και τον Βλαχοδήμο. Ο διαιτητής θα μπορούσε να το δώσει πέναλτι. Αν το έδινε το συγκεκριμένο δε θα έβγαινε ο «Χ» Πανόπουλος να πει τι έδωσε ο… μπαγάσας».

Για το αν η κουβέντα για τη διαιτησία αδικεί την Ξάνθη, δήλωσε: «Δεν αδικεί μόνο την Ξάνθη. Πρώτα από όλα αδικεί τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Δεν επιτρέπεται μετά από έναν ολόκληρο αγώνα ο Ολυμπιακός να συζητάει για μια φάση από την οποία θα έπαιρνε έναν βαθμό. Δεν είναι εικόνα του Ολυμπιακού αυτή όπως τη θέλω εγώ. Είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να δείχνει ανωτερότητα. Είναι μια άτυχη συγκυρία για τον Ολυμπιακό και που αδικεί τον εαυτό του με αυτές τις αντιδράσεις».

Για το αν έχει προτάσεις για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας σχολίασε: «Ας περιμένουμε καθώς αυτή τη στιγμή η αγορά έχει ανοίξει. Η ελληνική αγορά πάντως δεν υπάρχει. Υπάρχουν αγορές που παρακολουθούν τα ελληνικά πρωταθλήματα και να είστε σίγουροι πως τον Βλαχοδήμο και τον Βασιλακάκη τους έχουν δει πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Προς το παρόν δεν έχουμε καμία κρούση ωστόσο για κανένα παίκτη».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Θέλω να σταθώ στον προπονητή του Ολυμπιακού, τον Βαλβέρδε. Και η δουλειά που έχει κάνει στον Ολυμπιακό φαίνεται αλλά και το επίπεδο που έχει σαν άνθρωπος, πραγματικά τιμά και την ομάδα που τον έχει προπονητή αλλά και την Ελλάδα στην οποία δουλεύει. Ευχαριστιέσαι να βλέπεις έναν άνθρωπο με τέτοιο επίπεδο να είναι στην Ελλάδα των προβλημάτων. Η εικόνα του, η εν γένει συμπεριφορά του, αυτό δείχνουν».

Ενώ επισήμανε ότι: «Θεωρώ πως χθες ο Ολυμπιακός χθες έκανε ένα καλό αποτέλεσμα και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Έκανε πολλές φάσεις ο Ολυμπιακός και μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου πρέπει να έχει και λίγο τύχη για να πάρει αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με αυτό, το παιχνίδι που έγινε στον πρώτο γύρο έπρεπε να το κερδίσει η Ξάνθη και όχι να το χάσει, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων».

Τέλος, για το αν προτίθεται να αλλάξει τη συνήθειά του να απολύει τους προπονητές, είπε: «Θα το ευχόμουν. Δεν μπορώ να δικαιολογηθώ όταν έχω διώξει 200 προπονητές σε 10 χρόνια. Θέλω όμως να έχω την ησυχία μου. Να είναι νορμάλ η ομάδα, να μην είναι σούπερ ουάου και να έχουμε προβλήματα, χάσαμε, κάναμε κλπ. και με παίρνουν συνέχεια τηλέφωνα. Ας εδραιωθεί στη μέση του πίνακα και εγώ δεν θα αλλάξω ποτέ προπονητή».



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved