Αριθμοί και «δίψα» για τίτλο

Αριθμοί και «δίψα» για τίτλο

Το Onsports αναλύει πώς οι αριθμοί του Παναθηναϊκού, αλλά και το πάθος που έχουν οι «πράσινοι» δείχνουν… πρωτάθλημα για το «τριφύλλι».

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην είναι η ομάδα των πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος και να μην δείχνει τόσο θεαματικό πρόσωπο, ωστόσο με συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και νίκες έχει καταφέρει να βρίσκεται «καβάλα στ’ άλογο» και να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, έχοντας εξασφαλίσει μάλιστα διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρώσει τα εξ αναβολής παιχνίδια του.

Σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο τόσο το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να πετύχει, στατιστικά, πράγματα που δείχνουν πως είναι ικανός να πάρει το πρωτάθλημα όσο βέβαια και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία στο «τριφύλλι». Άπαντες πλέον έχουν βάλει στόχο στο αμέσως επόμενο ματς, το +5 από τον Ολυμπιακό και την κούπα στο τέλος της σεζόν, θέλοντας να φτάσουν ως εκεί έχοντας ανάλογα στατιστικά επιτεύγματα και το ίδιο πάθος ως το φινάλε του πρωταθλήματος.

«Πράσινοι» αριθμοί τίτλου

Το «τριφύλλι» έχει καταφέρει φέτος να ισοφαρίσει αρκετά από τα ρεκόρ του, με τις επιδόσεις της επιθετικής του γραμμής να κάνει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα, κάτι που έχει να συμβεί από την περίοδο 1963-1964, όταν και τότε οι «πράσινοι» είχαν πετύχει γκολ και στα 17 παιχνίδια που είχαν δώσει στη σεζόν. Η προηγούμενη φορά που το «τριφύλλι» κατάφερε να σκοράρει σε τόσο πολλά συνεχόμενα παιχνίδια ήταν τη σεζόν 1997-1998, ωστόσο τότε σταμάτησε στα 16 τέρματα.

Οι «πράσινοι», μάλιστα, έχουν να επιδείξουν και σημαντικό επιθετικό πλουραλισμό, με εννέα διαφορετικούς σκόρερ φέτος, εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο αν αναλογιστεί κανείς πως ο ηγέτης και σκόρερ φέτος Λέτο, με τα 15 γκολ του ως τώρα, δεν έχει σκοράρει στα τελευταία τρία ματς, όμως το τρίποντο έχει μπει στο… ...σακούλι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη και την εστία του. Δείγμα εξίσου θετικό για μια ομάδα που έχει ως στόχο την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συγκομιδή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πάθος και «δέσιμο» για το πρωτάθλημα

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό φέτος είναι πως οι ποδοσφαιριστές του είναι μια «γροθιά». Οι «πράσινοι» λένε σε κάθε τόνο πως τους έχει βοηθήσει το γεγονός ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και έχουν καταφέρει έτσι να «κρύψουν» αδυναμίες της ομάδας ενώ παράλληλα όλο αυτό το κλίμα συσπείρωσης στα αποδυτήρια έχει αφήσει μακριά από την ομάδα τα διοικητικά προβλήματα και την αβεβαιότητα στην ΠΑΕ, κάτι που έχει ευεργετικό αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως είναι φυσικό, στον Παναθηναϊκό… ζουν και αναπνέουν για το πρωτάθλημα, κάτι που φάνηκε στους πανηγυρισμούς των παικτών και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Με την επίτευξη του γκολ από τον Κουίνσι όλος ο πάγκος μπήκε στο γήπεδο κι αγκάλιασε τον σκόρερ, ακόμα και παίκτες που μόλις είχαν βγει αλλαγή (σ.σ. Κλέιτον) ή είχαν πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. Κατσουράνης), δείχνοντας πως όλοι ενωμένοι έχουν ένα κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος…



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved