Φερέιρα: «Πήραμε μία δίκαιη νίκη»

Φερέιρα: «Πήραμε μία δίκαιη νίκη»

Ικανοποιημένος από τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο έμπειρος τεχνικός ηγέτης των «πράσινων», στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αναφέρθηκε και στο πλεονέκτημα που έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό για τον τίτλο, αλλά και το γεγονός πως το «τριφύλλι» επικράτησε για 4η φορά με 1-0.

«Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες κάνουν ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Υπήρχε μεγαλύτερη πίεση προς την ομάδα μας λόγω του αντιπάλου. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν πολύ καλό, δεδομένου ότι έπρεπε να ανακτήσουμε ρυθμό λόγω της κόπωσης. Ο Ατρόμητος ήταν μια ομάδα που κυνήγησε το γκολ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα», ανέφερε αρχικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Και συνέχισε: «Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες και ήμασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Ελέγξαμε όλες τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου, πιέσαμε και σημειώσαμε ένα γκολ παίρνοντας μια δίκαιη νίκη. Ο Ατρόμητος είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που αντιμετωπίσαμε ως σήμερα στο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος προπονητής απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Σας ικανοποιεί το γεγονός ότι οι παίκτες γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού, δεν αγχώθηκαν αλλά πήραν τη νίκη που σας έφερε δύο βαθμούς μπροστά;

«Μερικές φορές υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που σε επηρεάζουν. Το γεγονός αυτό μας έθεσε μεγαλύτερη πίεση. Η ομάδα είχε κόπωση από τα έξι συνεχόμενα ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν οι κυρίαρχοι επειδή η φυσική μας κατάσταση ήταν καλύτερη και επειδή θέλαμε τη νίκη. Δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά αυτή τη στιγμή κρατάω τη νίκη που μας ενδιέφερε».

Δεδομένου ότι έχετε ένα ματς λιγότερο και τον Ολυμπιακό στην έδρα σας μπορούμε να πούμε πως ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για το πρωτάθλημα;

«Υπάρχουν ακόμα 14 παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος οπότε κανείς δεν μπορεί να κερδίσει από τώρα το πρωτάθλημα. Οι ισορροπίες είναι λεπτές. Είμαστε ευτυχείς που είμαστε στην κορυφή φυσικά, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Είναι η τέταρτη νίκη με 1-0. Που οφείλεται αυτό; Στην κούραση ή μήπως έχει αλλάξει τακτική λόγω της κρισιμότητας των αγώνων;

«Μέχρι τις γιορτές αυτή δεν ήταν η τακτική της ομάδας. Δεν έχει αλλάξει, ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε. Μερικοί παίκτες μείωσαν τον ρυθμό με τον οποίο παίζανε, ενώ εδώ και ένα μήνα παίζουμε περισσότερα παιχνίδια παρά προπονούμαστε. Έχουμε πολύ κούραση και λίγο χρόνο για ανασύνταξη. Όταν είχαμε μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι, φαινόταν τότε ότι τα γκολ γινόταν με μεγαλύτερη ευκολία. Και τώρα έχουμε ευκαιρίες, αλλά απλά δεν μπαίνουν τα γκολ. Δεν θα αλλάξω την τακτική της ομάδας. Θέλω να μπαίνει για να κερδίζει και να πετυχαίνει πολλά γκολ. Γνωρίζω όμως ότι για να φτάσω εκεί θα πρέπει να προχωρήσω σιγά σιγά για να μην πέσω».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved