Φερέιρα: «Μόνο νίκη στο ντέρμπι»

Φερέιρα: «Μόνο νίκη στο ντέρμπι»

Τη νίκη έδειξε ως μοναδικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο τεχνικός των «πρασίνων» μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ αναφέρθηκε στα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε το «τριφύλλι» ενώ έκανε αναφορά και στο διαιτητή Παμπορίδη, θεωρώντας ότι έχει κάνει λάθος στη φάση του γκολ της ΑΕΚ, ζητώντας έναν… καλύτερο διαιτητή για τον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους».

Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Πορτογάλος προπονητής, αφορούσε το ντέρμπι των «αιωνίων» το Σάββατο (19/02), με τον Φερέιρα ωστόσο να επιλέγει την τοποθέτηση αναφορικά με την νίκη επί της Ένωσης.

«Καταρχήν, επιτρέψτε μου να μιλήσω για τον αγώνα που μόλις τελείωσε και να σας πω ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια. Όλοι γνωρίζετε ότι προερχόμαστε από μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών. Μεγάλο μέρος των παικτών μας είχαν μια σειρά πέντε αγώνων σε σύντομο διάστημα. Ο Σπυρόπουλος ήταν τιμωρημένος, μέσα σε δύο μέρες χάσαμε τον Ζιλμπέρτο, τον Νίνη και τον Μαρίνο και ο Χριστοδουλόπουλος σήμερα έπαιξε με ενοχλήσεις αλλά τα πήγε καλά. Δεν ξέρω αν είδατε, αν φάνηκε το ποιοι έλειπαν από τον αγωνιστικό χώρο», ήταν τα λόγια του 64χρονου προπονητή, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαιτησία του αγώνα με το «δικέφαλο».

«Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι αξιόμαχο, παραμένει με δυνατότητες και ικανότητες να παίξει ποδόσφαιρο και το μόνο που δεν είχαμε στο σημερινό αγώνα, ήταν το ότι δεχθήκαμε ένα γκολ καθώς ο διαιτητής δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δε σφύριξε το φάουλ σε βάρος του Λέτο και στη συνέχεια σημειώθηκε το γκολ της ΑΕΚ», είπε ο Φερέιρα, για να προσθέσει: «Μερικές φορές, τέτοιες φάσεις μπορούν να αλλάξουν έναν αγώνα. Το 2-0 δεν είναι 2-1, μετά όμως είχαμε την δυνατότητα να σημειώσουμε ένα ακόμα γκολ και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό του Κυπέλλου, όμως εννοώ ότι και πάλι ένας διαιτητής όπως και στο κύπελλο δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων του αγώνα. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έκανα κριτική στους διαιτητές ούτε θα το κάνω στην Ελλάδα. Και στις δύο φορές που απλά αναφέρθηκα στη διαιτησία, το έκανα σε αγώνες που ο Παναθηναϊκός νίκησε».

Σε ότι έχει να κάνει με τη διαφορά των επτά βαθμών, υποστήριξε ότι: «Οι επτά βαθμοί αποτελούν μια μεγάλη διαφορά. Ο επόμενος αγώνας με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη δύο θετικά αποτελέσματα, είτε έρθει ισοπαλία είτε νικήσει είναι καλό για αυτόν. Για τον Παναθηναϊκό, το μόνο καλό αποτέλεσμα είναι η νίκη. Άρα έχουμε με έναν αγώνα διαφορετικής φιλοσοφίας μεταξύ των δύο ομάδων, όμως είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουν ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορούν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι. Ελπίζω να υπάρξει σε αυτόν τον αγώνα να υπάρξει διαιτητής που να μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ενός ντέρμπι και στο ύψος των ικανοτήτων των δύο ομάδων, γιατί και ο Ολυμπιακός είναι σε καλή κατάσταση».

Ενώ για το αν η διαφορά αντικατοπτρίζει την αξία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, σημείωσε: «Όχι μπορώ να μιλήσω μόνο για το διάστημα από τότε που ήρθα στην Ελλάδα. Αυτός ήταν ο ενδέκατος αγώνας μου στο πρωτάθλημα και έχουμε συγκεντρώσει 26 βαθμούς. Αυτό που μπόρεσα να δω ως τώρα είναι ότι η διαφορά δεν αντικατοπτρίζει την αξία των δύο ομάδων. Είχαμε τρία άσχημα αποτελέσματα και αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Ο αγώνας του Σαββάτου για τον Παναθηναϊκού είναι ένας αγώνας στον οποίο μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη».

Για το γεγονός ότι αναφέρθηκε στη διαιτησία παρά το ότι υποστηρίζει πως δε θέλει να το κάνει, ανέφερε: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα του κυπέλλου μίλησα για τον αγώνα, για τις δυνατότητες που είχαμε να αλλάξουμε την κατάσταση και μόνο στο τέλος της τοποθέτησής μου μίλησα για την ευθύνη που είχε ο διαιτητής όταν σκόραρε η ΑΕΚ στο τέλος. Σήμερα, είπα ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά δε θέλαμε να δεχθούμε το γκολ και συνέδεσα το γκολ με την ευθύνη του διαιτητή σε βάρος του Λέτο καθώς για αυτό προχώρησε η φάση και μπήκε το γκολ. Το λέω σαν επαγγελματίας και όταν υπάρχει λάθος, όπως όταν κάνουν οι παίκτες μου λάθος, πληρώνουμε τα λάθη. Άρα υπάρχει ευθύνη και αυτό λέω. Ένας επαγγελματίας σε όλους τους αγώνες και ιδιαίτερα για τον συγκεκριμένο επειδή παίζουν επαγγελματίες πρέπει να είναι στο ύψος των περιστάσεων. Επαναλαμβάνω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, με τρία γκολ και έλεγχο του αγώνα σε όλα τα σημεία και από αυτό τον αγώνα είπα ότι δεν ήθελα να δεχθώ το γκολ. Λέω ότι το τέρμα που δεχθήκαμε δεν είναι ευθύνη των παικτών, αλλά ευθύνη του διαιτητή που δεν έδωσε το γκολ στον Λέτο».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για το αν ο Παναθηναϊκός αλλάζει νοοτροπία και θα προσπαθεί στο εξής να «σκοτώνει» τον αντίπαλο, απαντώντας πως: «Έτσι βλέπω το παιχνίδι και αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε με τους παίκτες κι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάρουμε τίτλους. Το να «τελειώνει» τα παιχνίδια είναι ότι πρέπει να κάνει μια μεγάλη ομάδα. Ελπίζουμε ότι στους επόμενους μήνες, η ομάδα θα συνεχίσει να παίζει όπως και τώρα γιατί δεν βλέπω τον αγώνα με άλλο μάτι και δε θέλω να το κάνουν αυτό και οι παίκτες. Αυτό που μετράει είναι πάντα η νίκη και πρέπει πάντα να θέλουμε τη νίκη. Μπορείς να κερδίζεις πάντα, μόνο με αυτό το σκεπτικό».

Τέλος, ο Φερέιρα δέχθηκε ερώτηση για το αν του φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δε χάνει βαθμούς, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, για να υποστηρίξει: «Ο αντίπαλός μας ο βασικός αξίζει τις νίκες που κάνει. Είπα πριν λίγο ότι εμείς έχουμε την ευθύνη της διαφοράς των επτά βαθμών. Δεν μπορώ να σχολιάσω τους αγώνες του Ολυμπιακού, δεν τους έχω δει όλους και δεν είναι δική μου δουλειά να το κάνω. Αυτό που βλέπω, είναι ότι η διαφορά των επτά βαθμών δεν αντικατοπτρίζει την αξία των δύο ομάδων».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved